واکنش متفکران مراکشی به هتک حرمت مسجد الاقصی از سوی صهیونیست ها

شنبه 17 خرداد 1404 - 11:42

سران رژیم اسرائیل تصمیم گرفته اند طرح‌هایی برای هتک حرمت و تخریب مسجد الاقصی جایی که پیامبر گرامی اسلامی از آنجا به معراج رفتند، و همچنین پس از تخریب به برپایی معبد ادعایی هیکل در آن مکان مقدس مسلمانان مبادرت کنند.

العالم ـ مغرب

به گزارش شبکه خبری العالم، موضوع فقط به هتک حرمت مسجد الاقصی از سوی ایتامار بن گویر وزیر تندروی رژیم صهیونیستی و تعرض او به این مکان مقدس مسلمانان در روز موهوم صهیونیست ها تحت عنوان «عید پرچمها» محدود نشده است.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خود نیز تصمیم به هتک حرمت مسجدالاقصی گرفت و از یکی از تونل‌های حفر شده در زیر صحن قبله اول و سومین حرم شریف مسلمانان، سخنرانی خود را فیلمبرداری و منتشر کرد و بدین ترتیب دو میلیارد مسلمان را به چالش کشید و حتی نزدیک‌ترین دولت های عربی که روابط خود را با این رژیم عادی کرده‌اند، خشمگین کرد. کسانی که برخی از آنها وظیفه نظارت بر اماکن مقدس مسلمانان را بر عهده داشته‌اند.

گزارش‌های بسیاری از داخل و خارج از قدس شریف نشان می‌دهد که صهیونیست‌ها همچنان به تخریب مسجدالاقصی ادامه می‌دهند و افراط‌گرایان را تشویق می‌کنند تا به صحن‌های آن یورش برده و در سالن‌های آن آیین‌های تلمودی بخوانند، که نقض آشکار قوانین بین‌المللی و حمله‌ای شرم‌آور به اماکن مقدس امت اسلامی است.

به گزارش العالم، در این روزهای مبارک، به ویژه روزهای حج و عید مبارک قربان، مسجدالاقصی جایگاه ممتازی در قلب و وجدان مردم مسلمان، به ویژه مردم مغرب دارد. قرن‌ها زائران مغرب (مراکشی) در سفر حج خود به مکه اصرار داشتند که از قدس عبور کنند و در مسجدالاقصی مبارک، مکانی که پیامبر گرامی (ص) در آنجا به آسمان عروج کرد، نماز بخوانند. آنها از یکی از دروازه‌های شهر که بعدها به "باب المغاربه" معروف شد، وارد می‌شدند. زائران مراکشی (مغربی) در محله‌ای از بخش قدیمی قدس زندگی می‌کردند که "محله مراکشی" نیز نامیده می‌شود.

با این اوصاف آیا اقدامات عادی‌سازی رسمی کشور مغرب توانسته است تغییری در وجدان مردم این کشور ایجاد کند؟ چگونه می‌توانیم تداوم خشم مردمی را به رغم موضع رسمی دولت مغرب درک کنیم؟

دلایل یورش مکرر به مسجد الاقصی

در مورد یورش‌های مکرر به مسجد الاقصی از سال ۱۹۶۷ تا ۱۹۶۹، تا انتفاضه ۲۰۰۰ و اخیراً در سال ۲۰۲۴، آنچه با یورش‌های قبلی صهیونیست ها متفاوت است این است که این یورش‌ها از نظر تعداد شرکت‌کنندگان صهیونیست و حتی شمار کسانی از کابینه رژیم صهیونیستی به مسجد مبارک الاقصی هتک حرمت کرده اند، بیشتر شده‌است. در چنین شرایطی چه چیزی می‌تواند سکوت امت اسلامی را تفسیر کند؟

در همین زمینه ناجی جلول، رئیس حزب ائتلاف ملی و متخصص آثار اسلامی در مغرب در گفت وگو با العالم، تأکید کرد که این اقدام به عنوان تلاشی برای تغییر ماهیت حرم شریف محسوب می‌شود؛ این مکان مذهبی که با دیوار براق احاطه شده و دارای معانی مقدس زیادی برای مسلمانان است، به ویژه قبه الصخره و مسجد الاقصی همواره از سوی رژیم صهیونیستی با تهدید و هتک حرمت مواجه است.

وی افزود: جنگ صلیبی مسأله جدیدی نیست و مسجد الاقصی این مکان مقدس برای مسلمانان همواره مورد طمع مسیحیت و پس از آن یهودیت بوده است. نباید فراموش کرد که جنبش صهیونیسم، فرزند جنبش مسیحی است و به جنبش معروف به "صهیونیسم مسیحی" مربوط می‌شود که به طور خاص با پروتستان‌های انگلیسی‌ در ارتباط بوده است. امروز نیز حمایت آمریکایی‌ها عمدتاً از این گروه‌های صهیونیسم مسیحی ناشی می‌شود.

جلول تأکید کرد که این گروه‌ها هنوز از تفکر صلیبی خود رهایی نیافته‌اند. ما شاهد اتفاقاتی در اروپا هستیم که به قضیه فلسطین آسیب می‌زند؛ از جمله طرد برخی افراد از دانشگاه‌ها و همچنین طرد افرادی از شغل‌هایشان به دلیل این ارتباط تاریخی با بخشی از مسیحیت. این موضوع به ویژه برای مسلمانان و به خصوص برای مراکشی‌ها اهمیت دارد.

خطراتی که مسجد الاقصی را تهدید می‌کند

شیخ بدری المدانی، پژوهشگر تفکر اسلامی نیز در گفت وگو با العالم اظهار داشت: مسئله مسجد الاقصی یک مسئله هویتی برای مسلمانان است. مهمترین مسئله درباره طرح‌های توطئه علیه مسجد الاقصی افشای این طرح‌ها و صحبت درباره آن‌ها و بیان آن‌هاست.

وی گفت: طرح تلمودی و عقیده‌ای که یهودیان دارند، عقیده‌ای راسخ در دین آن‌هاست. آن‌ها بر این باورند که تخریب، و حفاری زیر مسجد الاقصی یک مسئله اعتقادی برای آن‌هاست، زیرا می‌خواهند آنچه را که به معبد ادعایی "هیکل سلیمان" معروف است، احیا کنند و مذاکره در این موضوع را نمی‌پذیرند.

پربیننده ترین خبرها