اقدام آمریکا و اسرائیل برای پایان دادن به ماموریت یونیفیل در جنوب لبنان

دوشنبه 19 خرداد 1404
17:57
اقدام آمریکا و اسرائیل برای پایان دادن به ماموریت یونیفیل در جنوب لبنان روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» گزارش داد که واشنگتن و تل‌آویو همزمان با تمدید قریب‌الوقوع ماموریت آن در پایان آگوست آینده، در صدد پایان دادن به ماموریت یونیفیل در جنوب لبنان هستند. این روزنامه دلایل این امر را به دیدگاه واشنگتن و تل‌آویو مبنی بر مؤثر بودن هماهنگی با ارتش لبنان نسبت می‌دهد.

العالم - لبنان

به گفته ی رسانه‌های عبری، آمریکا و اسرائیل ، با نزدیک شدن به تمدید سالانه ماموریت یونیفل و تصمیم گیری نهایی، برای پایان دادن به ماموریت نیروی یونیفیل با ۳۷ سال حضور در لبنان ، دست به کار شدند.

روزنامه «اسرائیل هیوم» گزارش داد که واشنگتن به دنبال کاهش هزینه‌های مرتبط با فعالیت نیروی سازمان ملل است، در حالی که تل‌آویو معتقد است که هماهنگی با ارتش لبنان به اندازه کافی، مؤثر است و دیگر نیازی به ماموریت مداوم یونیفیل در منطقه نیست .

به گفته این روزنامه، این نیروی بین‌المللی از زمان تأسیس خود در جلوگیری از تقویت توانایی‌های حزب‌الله شکست خورده و به همین دلیل همواره مقامات اسرائیلی اثر بخشی آن را زیر سوال می برند. این روزنامه با اشاره به بحث‌های فشرده در سطوح سیاسی و امنیتی در رژیم اشغالگر درهفته‌های اخیر در مورد امکان ادامه مأموریت یونیفل گفت: ارزیابی‌های پیشین اسرائیل نشان داد که حضور عملی یونیفل، با وجود ضعفش، بهتر از نبودنش است.

در حالی که قراربودشورای امنیت سازمان ملل در ماه اوت آینده در این مورد تصمیم گیری نهایی کند ، احتمالاً فرانسه خواستار تمدید مأموریت یونیفل خواهد شد، زیرا حامی اصلی ادامه حضور این نیروها در لبنان است.

درز اطلاعات رسانه‌های عبری پس از رویدادهایی که بیانگر اختلاف آشکار سه طرف واشنگتن، تل‌آویو و پاریس به ویژه در جریان حمله اخیر به لبنان که گاهی اوقات نیروهای یونیفل را نیز هدف قرار می‌داد، عجیب نبود.

ناظران هشدار می‌دهند که پایان دادن به مأموریت یونیفل یک اتفاق عادی نیست. بلکه پیامدهایی خواهد داشت و می‌تواند یک تغییر استراتژیک باشد و چشم‌انداز امنیتی جنوب لبنان را تغییر ‌دهد، به ویژه اینکه یونیفل بخشی از کمیته پنج نفره ناظر بر توافق آتش‌بس لبنان است که رژیم اشغالگر هزاران بار آن را نقض کرده است.

نیروهای یونیفل در جنوب رودخانه لیتانی و در امتداد سواحل لبنان مستقر و مقر آنها ناقوره است. آنها اولین بار 23 مارس 1978، ماموریت خود را در لبنان طبق قطعنامه شورای امنیت آغاز کردند که از تل آویو خواسته بود عملیات نظامی خود را متوقف و نیروهای خود را از جنوب خارج کند.

0% ...

آخرین اخبار

پزشکیان در تماس تلفنی پوتین:  مسیر ما دفاع مقتدرانه از تمامیت ارضی و صلح پایدار است 


موشک‌های سوخت جامد و مایع نسل جدید سپاه در موج بیست‌‌وسوم وعده صادق4


سردار شکارچی: کاری می‌کنیم آمریکا هوس تجاوز به کشور دیگری نکند


آیت‌الله آملی لاریجانی: رهبر شهید انقلاب، نماد معنویت و استقامت بود


حمله موشکی نیروی‌دریایی‌ارتش به ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن


واکنش پزشکیان به رفتارهای فریبکارانه نتانیاهو


لاریجانی: آن‌ها باد می‌کارند و طوفان درو خواهند کرد


آغار موج بیست و سوم عملیات وعده صادق ۴ با عملیات ترکیبی


هشدار نیروهای مسلح ایران به مسئولان اقلیم کردستان


حجت الاسلام حاج علی اکبری: حضور پرشور مردم قوت قلبی برای رزمندگان اسلام است