«پ.ک.ک» رسما پایان اقدامات مسلحانه علیه ترکیه را اعلام کرد

چهارشنبه 18 تير 1404
13:43
«پ.ک.ک» رسما پایان اقدامات مسلحانه علیه ترکیه را اعلام کرد رئیس گروه مسلح موسوم به «حزب کارگران کردستان» ترکیه (پ.ک.ک) پایان اقدامات مسلحانه این گروه علیه حکومت ترکیه را به طور رسمی اعلام کرد.

العالم - ترکیه

به نقل از شبکه الجزیره، عبدالله اوجالان رئیس «پ.ک.ک» در پیامی ویدیویی گفت: به طور داوطلبانه به مبارزات مسلحانه پایان دادیم.

وی تاکید کرد: از طریق گام های عملی سریع راه های مناسب برای زمین گذاشتن سلاح را مشخص خواهیم کرد.

اوجالان خاطرنشان کرد: گذر به مرحله قانونی و سیاسی و دموکراتیک یک پیروزی تاریخی است.

رئیس «پ.ک.ک» همچنین گفت: تشکیل کمیته در داخل پارلمان ترکیه برای خلع سلاح به طور داوطلبانه و در چارچوب قانونی یک مساله بسیار مهم است.

اوایل اسفندماه ۱۴۰۳ نماینده حزب دموکراسی و برابری خلق های ترکیه در کنفرانسی مطبوعاتی در شهر استانبول با قرائت بیانیه عبدالله اوجالان به نقل از او اعلام کرد: همه گروهها باید سلاح خود را به زمین بگذارند و حزب کارگران کردستان باید خود را منحل کند.

در بیانیه اوجالان آمده بود: از همه گروهها دعوت می کنم که سلاح را زمین بگذارند و من مسئولیت تاریخی آن را برعهده می گیرم. از حزب کارگران کردستان می خواهم که یک کنفرانس عمومی را برگزار و تصمیم برای انحلال خود را اتخاذ کند.

در بخش دیگری از بیانیه اوجالان آمده بود: زبان عصر، صلح است و جامعه دموکراتیک نیاز به توسعه دارد. راهی جز دموکراسی و گفت وگوی دموکراتیک وجود ندارد و بقای جمهوری جز از طریق دموکراسی برادرانه ممکن نیست.

عبدالله اوجالان رئیس ۷۵ ساله «پ.ک.ک» در سال ۱۹۹۹ توسط نیروهای امنیتی ترکیه بازداشت شد و از آن زمان او در حال گذراندن حکم حبس ابد در جزیره‌ ایمرالی در جنوب استانبول است.

«پ.ک.ک»، یک گروه شبه‌نظامی است که در سال ۱۹۷۸ تأسیس شد و شش سال بعد شورشی جدایی‌طلبانه را در جنوب شرق ترکیه آغاز کرد.

حملات مسلحانه این گروه شامل حملات انتحاری و عملیات چریکی علیه اهداف نظامی، تأسیسات دولتی و نمایندگی‌های دیپلماتیک ترکیه در خارج بوده است. برآورد شده تا حالا در این درگیری‌ها بیش از ۴۰ هزار نفر کشته شده‌ باشند.

پیش از این مقامات سیاسی ترکیه از احتمال سازش «پ. ک.ک» با دولت ترکیه خبر داده بودند. به طوری که «دولت باغچه لی» رهبر حزب حرکت ملی ترکیه پیشنهاد داده بود که اوجالان در ازای اعلام پایان شورش این گروه، از حبس ابد رها شود و همچنین اجازه سخنرانی در پارلمان ترکیه را داشته باشد.

0% ...

آخرین اخبار

ماهواره «راد ۱» به زودی رونمایی می شود


شهادت 7 نفر از کارکنان پایور و وظیفه نیروی زمینی ارتش در حمله آمریکا


پیام مهم سپاه خطاب به مردم اردن؛ آشیانه جنگنده‌های اف ۱۵، ۱۶ و ۳۵ آمریکا در هم کوبیده شدند


پرواز بر فراز تهدید؛ موازنه جدید قدرت ایران در زمین، دریا و آسمان


محموله جدید داروهای حیاتی بیماران متابولیک و مبتلایان به سرطان وارد کشور شد


رایزنی های سه‌جانبه ایران، عراق و پاکستان درباره مراسم اربعین


آمادگی منطقه آزاد مهران برای اربعین؛ استقرار موکب ویژه زائران در مرز


نفت برنت در کانال ۸۵ دلاری


صادرات نفت ایران طبق روال گذشته ادامه دارد


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد بغداد شد