شهرک‌نشینان اسرائیلی به کاروان‌های کمک غزه حمله کردند

سه شنبه 14 مرداد 1404
13:15
شهرک‌نشینان اسرائیلی به کاروان‌های کمک غزه حمله کردند در حالی که هزاران فلسطینی cدر نوار غزه چشم‌انتظار رسیدن کمک‌های بشردوستانه هستند، کاروان‌های امدادی بار دیگر در مسیر خود به غزه توسط شهرک‌نشینان اسرائیلی مورد حمله قرار گرفتند.

العالم - فلسطین اشغالی

دولت اردن شامگاه دوشنبه اعلام کرد که چندین کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه به مقصد نوار غزه، توسط شهرک‌نشینان اسرائیلی در مسیر خود متوقف و تخریب شده‌اند.

طبق گفته «محمد المومنی» سخنگوی دولت اردن، این افراد با تجمع در جاده‌ها، مسیر عبور کاروان‌ها را سد کرده و با پرتاب اشیای تیز موجب ترکیدن لاستیک‌های چهار کامیون شدند. دو کامیون پس از تعمیر ادامه مسیر دادند، اما دو دستگاه دیگر مجبور به بازگشت به خاک اردن شدند.

المومنی تأکید کرد که این رفتارها مسبوق به سابقه است و در دفعات قبلی نیز شهرک‌نشینان مانع ارسال کمک‌ها شده‌اند؛ بدون آن‌که واکنش بازدارنده‌ای از سوی مقامات اسرائیلی صورت گیرد. به گفته او، تکرار این حوادث نشان می‌دهد که امنیت کمک‌های انسان‌دوستانه تضمین نشده و نیازمند مداخله فوری و قاطع جامعه جهانی است.

1

این در حالی است که از ماه مارس گذشته تاکنون، مردم نوار غزه با محاصره شدید و گرسنگی فزاینده روبه‌رو هستند. سازمان‌های امدادی بارها هشدار داده‌اند که تأخیر در ارسال کمک‌ها جان صدها هزار نفر را تهدید می‌کند.

سازمان ملل متحد در ماه‌های اخیر به‌طور مکرر درباره وضعیت فاجعه‌بار گرسنگی در نوار غزه هشدار داده است. بر اساس گزارش «نظام طبقه‌بندی امنیت غذایی» (IPC) که دبیرکل سازمان ملل «آنتونیو گوترش» نیز به آن استناد کرده، نزدیک به ۴۷۰ هزار نفر از ساکنان غزه در وضعیت گرسنگی شدید و فاز فاجعه (IPC-5) قرار دارند؛ وضعیتی که با سوءتغذیه گسترده در میان کودکان و مادران همراه است و تهدیدی جدی برای جان صدها هزار نفر به‌شمار می‌رود.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) نیز در بیانیه‌ای که اواخر ژوئن منتشر شد، از «گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی» یاد کرد و اعلام کرد که ده‌ها غیرنظامی فلسطینی هنگام تلاش برای دسترسی به کمک‌های غذایی در مسیر هدف گلوله قرار گرفته‌اند.


این نهاد وضعیت غزه را «بدترین بحران گرسنگی عامدانه در قرن حاضر» توصیف کرده و خواستار اقدام فوری و مؤثر جامعه جهانی برای تضمین عبور امن و مستمر قوافل امدادی شده است.

0% ...

آخرین اخبار

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا: دشمن چاره‌ای غیر از تسلیم ندارد


روابط عمومی سپاه: اجرای موج 54 عملیات وعده صادق 4 با موشک سجیل و خرمشهر


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه


اطلاعیه ۲۹ ارتش/ مراکز امنیتی و مقر پلیس رژیم صهیونی هدف حمله پهپادی قرار گرفت


بیانیه وزارت میراث فرهنگی: آسیب به ۵۶ موزه و بنا جنایتی علیه هویت تاریخی ملت ایران است


"نه" قاطع فرانسه به ترامپ: در تنگه هرمز همراهی نمی‌کنیم


نخست‌وزیر عراق: نتانیاهوی جنایتکار منطقه را به جنگ و آشوب کشانده است


عراقچی: آماده تشکیل کمیته تحقیق درباره حملات منطقه‌ای هستیم / هرگونه حمله به تأسیسات انرژی ما، تأسیسات آمریکایی را هدف قرار می‌دهد


۴۵ عملیات حزب الله علیه اسرائیل طی کمتر از یک روز


تحرکات تجزیه‌طلبانه در مرزهای غربی ناکام ماند