واکنش تشکیلات خودگردان فلسطین به لغو روادید محمود عباس

شنبه 8 شهريور 1404
17:22
واکنش تشکیلات خودگردان فلسطین به لغو روادید محمود عباس وزارت خارجه فلسطین "لغو غیرقانونی روادید" مقامات فلسطین برای حضور در هشتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل که قرار است شماری از کشورهای اروپایی طی آن دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند، مغایر با "توافق‌نامه مقر سازمان ملل" مصوب ۱۹۴۷ دانست.

العالم - آمریکا

بنابر این گزارش، یک منبع دیپلماتیک آمریکایی فاش کرد که تصمیم واشنگتن برای لغو روادید شماری از مقامات فلسطینی از جمله محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان و نزدیک به ۸۰ مقام دیگر را نیز دربر گرفته است.

بنابر این گزارش، این اقدام در آستانه برگزاری هشتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر آینده صورت گرفته است.

به گزارش "آسوشیتدپرس"، یک مقام وزارت خارجه آمریکا که خواست نامش فاش نشود، تأکید کرد: "لغو روادید تنها شامل برخی از مقامات سازمان آزادی‌بخش و تشکیلات خودگردان فلسطین نبوده، بلکه محمود عباس و ده‌ها مقام عالی‌رتبه فلسطینی را هم در بر گرفته است.

آمریکا روز جمعه اعلام کرد که روادید تعدادی از مسئولان فلسطینی را لغو کرده و مانع حضورشان در نشست‌های مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر آینده خواهد شد.

وزارت خارجه فلسطین نیز در واکنش به این تصمیم، از آنچه "لغو غیرقانونی روادید"، خواند به شدت ابراز شگفتی کرد و آن را مغایر با "توافق‌نامه مقر سازمان ملل" مصوب ۱۹۴۷ دانست.

وزارت خارجه آمریکا نیز دیروز (جمعه) در بیانیه‌ای تصریح کرده بود که بر اساس قوانین ایالات متحده، مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا، روادید اعضای سازمان آزادی‌بخش و تشکیلات خودگردان فلسطین را پیش از آغاز نشست مجمع عمومی بدون آنکه نامی از افراد ببرد؛ لغو می‌کند.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که شماری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و انگلیس اعلام کرده‌اند قصد دارند در نشست پیش‌روی مجمع عمومی، دولت فلسطین را به رسمیت بشناسند.

فلسطین دهه‌هاست تحت اشغال "اسرائیل" قرار دارد و تل‌آویو از عقب‌نشینی و پذیرش تشکیل دولت مستقل فلسطینی با پایتختی "بیت المقدس" در مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ خودداری می‌کند.

از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، اسرائیل با حمایت آمریکا جنگی گسترده علیه نوار غزه آغاز کرده که بنا بر آمار فلسطینی‌ها تاکنون بیش از ۶۳ هزار شهید و ۱۵۹ هزار مجروح برجای گذاشته است؛ بیشتر قربانیان زنان و کودکان هستند.

همچنین بیش از ۹ هزار نفر مفقود، صدها هزار نفر آواره و قحطی جان ۳۳۲ نفر از جمله ۱۲۴ کودک را گرفته است.

به موازات جنگ در غزه، ارتش صهیونیستی در کرانه باختری نیز عملیات‌های گسترده‌ای انجام داده که به شهادت دست‌کم ۱۰۱۶ فلسطینی، زخمی شدن حدود ۷ هزار نفر و بازداشت بیش از ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر منجر شده است.

0% ...

آخرین اخبار

ارسال بیش از دو هزار شعر به همایش جایزه جهانی شعر امام شهید


پیام مشترک تهران و اسلام‌آباد؛ خویشتنداری و گفت‌وگو، راه ثبات منطقه


توسعه همکاری‌های ایران و تاجیکستان در کشاورزی


توضیحات سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر عراقچی به عمان در روز گذشته


مرگ سناتور ضد ایرانی لیندسی گراهام


درخشش تیم ملی المپیاد فیزیک ایران در کلمبیا


اعلام مراسم بزرگداشت امام مجاهد شهید درمصلای تهران از سوی رهبر معظم انقلاب


دومین شناور متخلف و پایگاه العدید قطر درهم کوبیده شدند


سخنگوی ارتش: آمریکایی‌ها باید از مفاد تفاهمنامه تمکین کنند


قالیباف: دوران توافقات یک‌طرفه به پایان رسیده است