جزئیات رایزنی های پشت پرده شورای امنیت درباره حمله "اسرائیل" به قطر

شنبه 22 شهريور 1404
11:01
جزئیات رایزنی های پشت پرده شورای امنیت درباره حمله تمام تمرکز تیم‌های کاری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بر این نکته بود که جلسه شورای امنیت که تا سحرگاه جمعه طول کشید، با کمترین هزینه ممکن و به شیوه‌ای که مورد رضایت دولت قطر باشد، به پایان برسانند.

العالم – فلسطین اشغالی

روزنامه «رای الیوم» در گزارشی به بررسی واکنش ها به حمله تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به قطر و جزئیات پشت پرده رایزنی ها در شورای امنیت سازمان ملل پرداخت که به صدور بیانیه ای در محکومیت این حمله منجر شد.

این روزنامه در گزارش خود درباره واکنش ها به حمله تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی به قطر نوشت: محافل سیاسی و رسانه‌ای واشنگتن همچنان درگیر پیامدهای حمله اسرائیل به مقر جنبش حماس در دوحه قطر هستند. تمام تمرکز تیم‌های کاری «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بر این نکته بود که جلسه شورای امنیت که تا سحرگاه جمعه طول کشید، با کمترین هزینه ممکن و به شیوه‌ای که مورد رضایت دولت قطر باشد، به پایان برسانند.

این امر فقط منجر به صدور بیانیه ای مطبوعاتی از جانب شورای امنیت، بدون اتخاذ هیچ تصمیمی، شد و در عین حال به دولت قطر و کشورهای عربی اجازه داد تا زیر سقف شورای امنیت در محکومیت اسرائیل سخنرانی و تل آویو را به عنوان یک رژیم یاغی معرفی کنند. این صحنه را آمریکایی‌ها با قطری‌ها طراحی و ساخته و پرداخته کردند.
اگرچه بیانیه شورای امنیت به طور مستقیم از "اسرائیل" نام نبرده بود، اما حمایت سیاسی و رسانه‌ای لازم را برای کشور قطر فراهم کرد و مشخص شد که اعضای شورا به ویژه وزرای امور خارجه عرب با وجود سقف از پیش تعیین شده جلسه از سوی آمریکا آمریکا و انگلیس، توانستند انتقادات شدیدی را متوجه رژیم اسرائیل کنند. نتایج، در بستر رسانه‌ای خود، به ویژه برای قطر، مصر و اردن مطلوب بود، زیرا این سه کشور با کمپینی رسانه‌ای موافقت کردند که این باور را تقویت می‌کرد که اسرائیل به یک رژیم سرکش و ناقض قوانین بین‌المللی تبدیل شده است.

این توصیف بر خلاف توصیف های قبلی از رژیم صهیونیستی مانند جنایتکار، گمراه‌کننده، دروغگو و خائن بود. این وضعیت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اسرائیل را زیر فشار قرار می دهد و باعث می شود که تل آویو و اقداماتش به گونه‌ای زیر ذره‌بین قرار گیرد که به کشورهای عربی و اسلامی حاضر در اجلاس آتی در دوحه اجازه ‌دهد تا سطح اقدامات دیپلماتیک و سیاسی را بالا ببرند و چتری حمایتی را برای تصمیمات و جهت‌گیری‌هایی فراهم کنند که اکنون با صبر و آرامش در پشت پرده و قبل از برگزاری این اجلاس در حال بررسی است.

تلاشها (در زمینه محکوم کردن حمله به قطر) در شورای امنیت به تمام معنا رسانه‌ای و سیاسی بود. اگرچه آنچه منتشر شد صرفاً یک بیانیه مطبوعاتی بود که معنای چندانی نداشت و حتی به سطح بیانیه ریاست شورای امنیت هم نرسید، اما جلسات پشت پرده شاهد حضور پررنگ وزیر امور خارجه قطر و مانورهایی با آمریکایی‌ها برای جلوگیری از ایجاد مانع در صدور این بیانیه و پذیرش ایده صدور آن صرفا بدون ذکر نام اسرائیل بود.

این درحالی بود که نام اسرائیل و کابینه آن هم بارها در جلسه شورای امنیت تکرار و چندین وزیر امور خارجه عربی و اسلامی زیر سقف شورای امنیت، از دروغگویی رژیم اسرائیل به صراحت سخن گفتند. «ایمن صفدی» وزیر امور خارجه اردن و نماینده پاکستان در این جلسات شورای امنیت، صریح و مستقیم در مورد دروغ‌ها و فریبکاری‌های سران رژیم اسرائیل صحبت کردند و این رژیم و کابینه آن بارها به عنوان یاغی و عامل برهم زننده امنیت و ثبات منطقه توصیف شد.

0% ...

آخرین اخبار

فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا: دشمن چاره‌ای غیر از تسلیم ندارد


روابط عمومی سپاه: اجرای موج 54 عملیات وعده صادق 4 با موشک سجیل و خرمشهر


گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و فرانسه


اطلاعیه ۲۹ ارتش/ مراکز امنیتی و مقر پلیس رژیم صهیونی هدف حمله پهپادی قرار گرفت


بیانیه وزارت میراث فرهنگی: آسیب به ۵۶ موزه و بنا جنایتی علیه هویت تاریخی ملت ایران است


"نه" قاطع فرانسه به ترامپ: در تنگه هرمز همراهی نمی‌کنیم


نخست‌وزیر عراق: نتانیاهوی جنایتکار منطقه را به جنگ و آشوب کشانده است


عراقچی: آماده تشکیل کمیته تحقیق درباره حملات منطقه‌ای هستیم / هرگونه حمله به تأسیسات انرژی ما، تأسیسات آمریکایی را هدف قرار می‌دهد


۴۵ عملیات حزب الله علیه اسرائیل طی کمتر از یک روز


تحرکات تجزیه‌طلبانه در مرزهای غربی ناکام ماند