پلیس مهاجرت آمریکا یک کودک 5 ساله را بازداشت کرد

پلیس مهاجرت آمریکا یک کودک 5 ساله را بازداشت کرد
جمعه 3 بهمن 1404 - 15:47

مأموران اداره مهاجرت و گمرک آمریکا در ادامه رفتارهای وحشیانه یک کودک پنج‌ساله و پدرش را بازداشت کردند.

العالم ـ آمریکا

مأموران مهاجرت و گمرک ایالات متحده روز سه‌شنبه یک پسربچه پنج‌ساله به نام لیام کونخو راموس را همراه با پدرش آدریان الکساندر کونخو آریاس در ایالت مینه‌سوتا بازداشت کردند. این حادثه در حین یک عملیات اجرایی مهاجرتی رخ داد و باعث خشم گسترده مقامات محلی، مدارس و فعالان حقوق مهاجران شده است.

بر اساس اظهارات مقامات مدرسه دولتی کلمبیا هایتس و وکیل خانواده، لیم که تازه از مهدکودک به خانه بازگشته بود، همراه پدرش در پارکینگ خانه‌شان توسط پلیس مهاجرت مواجه شد.

وکیل خانواده، مارک پروکوش، در یک کنفرانس خبری گفت که پدر و پسر اکنون در یک مرکز بازداشت خانواده در دیلِی، تگزاس (نزدیک سن آنتونیو) نگهداری می‌شوند و وکلا در تلاش برای تماس با آن‌ها هستند.

پروکوش تأکید کرد که این خانواده از اکوادور در سال 2024 به ایالات متحده آمده و برای پناهندگی اقدام کرده‌اند و تمام مراحل قانونی را رعایت کرده‌اند. او گفت: «این خانواده هیچ‌گاه از ماموران مهاجرت فرار نمی‌کردند و پروتکل‌های قانونی را به‌طور کامل دنبال می‌کردند.»

مقامات مدرسه ادعا می‌کنند که مأموران پلیس مهاجرت از کودک پنج‌ساله به عنوان «طعمه» استفاده کردند؛ یعنی او را از ماشین پیاده کرده و مجبور کردند در خانه را بزند تا ببینند آیا کسی داخل خانه است یا نه. یک بزرگسال دیگر در خانه درخواست کرد کودک را به داخل ببرد، اما مأموران این درخواست را رد کردند. یکی از اعضای هیئت مدرسه که در محل حضور داشت نیز پیشنهاد داد کودک را تحویل بگیرد، اما موفق نشد.

سوپرنیتندنت مدرسه کلمبیا هایتس، زنا استنویک، در کنفرانس خبری پرسید: «چرا یک کودک پنج‌ساله را بازداشت می‌کنید؟ این کودک نمی‌تواند مجرم خطرناک باشد.» او همچنین اعلام کرد که در هفته‌های اخیر چهار دانش‌آموز این ناحیه مدرسه‌ای، از جمله یک کودک 10ساله و دو نوجوان 17ساله، توسط آی‌سی‌ای بازداشت شده‌اند و این اقدامات باعث تروما در جامعه شده است.

در مقابل، وزارت امنیت داخلی (DHS) و آی‌سی‌ای تأکید دارند که عملیات علیه پدر، که آن‌ها او را «مهاجر غیرقانونی» خوانده‌اند، هدف‌گیری شده بود و کودک هدف قرار نگرفته است. آن‌ها ادعا می‌کنند که پدر هنگام نزدیک شدن مأموران فرار کرده و کودک را در سرمای شدید رها کرده است. آی‌سی‌ای گفت: «مأموران برای ایمنی کودک با او ماندند و چندین بار تلاش کردند خانواده را متقاعد کنند که کودک را تحویل بگیرند، اما پدر خواست که کودک همراه او بماند.»

معاون رئیس‌جمهور جی‌دی ونس که روز پنج‌شنبه به مینه‌سوتا سفر کرده بود، از مأموران آی‌سی‌ای دفاع کرد و گفت: «پدر فرار کرد؛ آیا باید بگذارند کودک پنج‌ساله در سرما یخ بزند؟ اگر بگوییم چون کسی فرزند دارد نمی‌توان او را بازداشت کرد، این منطقی نیست.»

این حادثه بخشی از عملیات گسترده عملیات مترو سورج در مینه‌سوتا است که از اواخر سال 2025 آغاز شده و هدف آن دستگیری و اخراج مهاجران غیرقانونی، به‌ویژه کسانی که سابقه کیفری دارند، اعلام شده است. این عملیات با اعتراضات گسترده در شهرهای مینیاپولیس و سنت‌پول همراه بوده و تاکنون هزاران نفر را تحت تأثیر قرار داده است.

پربیننده ترین خبرها