عراق، معرفی سفیر رژیم صهیونیستی در «سومالی‌لند» را به شدت محکوم کرد

يکشنبه 30 فروردين 1405
18:01
عراق، معرفی سفیر رژیم صهیونیستی در «سومالی‌لند» را به شدت محکوم کرد وزارت امور خارجه عراق با محکوم کردن اقدام رژیم صهیونیستی در معرفی سفیر در منطقه خودخوانده «سومالی‌لند» تاکید کرد: این اقدام تل‌آویو پرده از نیت‌هایی برمی‌دارد که هدف آن‌ها برانگیختن منازعات و درگیری‌ها در داخل کشورهاست.

العالم - عراق

به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری رسمی عراق «واع»، وزارت امور خارجه این کشور مراتب محکومیت شدید خود را نسبت به اقدام رژیم صهیونیستی در اعلام انتصاب سفیر در منطقه خودمختار موسوم به «سومالی‌لند» ابراز داشت.

وزارت خارجه عراق تأکید کرد: این اقدام پرده از نیت‌هایی برمی‌دارد که هدف آن‌ها برانگیختن منازعات و درگیری‌ها در داخل کشورهاست.

وزارت امور خارجه عراق، همچنین این رویه را بدعتی مردود دانست که مبانی حقوق بین‌الملل و اصول احترام به حاکمیت و یکپارچگی کشورها را هدف قرار داده است.

روز شنبه نیز وزرای خارجه ۱۰ کشور اسلامی و منطقه‌ای با صدور بیانیه‌ای مشترک، اقدام رژیم صهیونیستی در انتصاب سفیر توسط آن رژیم در منطقه «سومالی‌لند» را به‌شدت محکوم کرده و آن را نقض آشکار حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری فدرال سومالی دانستند.

وزرای امور خارجه کشورهای مصر، عربستان سعودی، الجزایر، ترکیه، بنگلادش، اندونزی سومالی، سودان، لیبی و تشکیلات خودگردان فلسطین، در این بیانیه تأکید کردند که تعیین سفیر از سوی رژیم صهیونیستی برای منطقه موسوم به «سومالی‌لند»، به مثابه نقض فاحش حاکمیت و تمامیت ارضی سومالی است.

وزرای امور خارجه کشورهای عربی و اسلامی، با ابراز مخالفت قاطع خود را با تمامی اقدامات یک‌جانبه علیه وحدت یا حاکمیت ملی کشورها، بر حمایت همه‌جانبه خود از یکپارچگی خاک سومالی و نهادهای قانونی این کشور به عنوان تنها مرجع مشروع بیان اراده شهروندان آن کشور تأکید کردند.

در ادامه این بیانیه مشترک آمده است که چنین اقداماتی از سوی رژیم صهیونیستی، نقض صریح اصول حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل متحد و قانون تأسیس اتحادیه آفریقا به شمار می‌رود.

وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی خاطرنشان کردند که این قبیل حرکت‌های تنش‌زا به عنوان یک بدعت خطرناک، ثبات منطقه راهبردی شاخ آفریقا را هدف قرار داده است و تبعات منفی گسترده‌ای بر صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی در پی خواهد داشت.

وزرای خارجه مذکور در پایان بر ضرورت پایبندی به قوانین بین‌المللی و جلوگیری از هرگونه اقدامی که منجر به تشدید بی‌ثباتی در این منطقه حساس می‌شود، تأکید کردند.

این موضع‌گیری هماهنگ در حالی صورت می‌گیرد که کشورهای منطقه نسبت به تحرکات تفرقه‌افکنانه رژیم صهیونیستی در قاره آفریقا و تلاش برای ضربه زدن به وحدت ملی کشورهای اسلامی هشدار داده‌اند.

سومالی‌لند که از سال ۱۹۹۱ و پس از فروپاشی دولت مرکزی سومالی در واقع به عنوان یک منطقه خودمختار عمل کرده، تاکنون از سوی هیچ عضوی از سازمان ملل به رسمیت شناخته نشده بود. رژیم صهیونیستی در سال گذشته این منطقه را به رسمیت شناخت و این تصمیم تل‌آویو بلافاصله با واکنش شدید دولت سومالی مواجه شد که همچنان این منطقه را بخشی از قلمرو حاکمیت خود می‌داند.

اندکی پس از اعلام به رسمیت شناختن «سومالی‌لند» توسط نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سوم مهر ۱۴۰۴، اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عربی و اسلامی، صدور بیانیه‌های جداگانه و مشترکی، این اقدام را محکوم و بر حمایت خود از وحدت، حاکمیت و تمامیت ارضی سومالی تأکید کردند.

«احمد ابوالغیط» دبیرکل وقت اتحادیه عرب نیز اقدام رژیم اسرائیل در به رسمیت شناختن منطقه جدایی‌طلب «سومالی‌لند» را محکوم کرد و آن را اقدامی «تحریک‌آمیز»، «غیرقابل قبول» و تهدید کننده امنیت منطقه دانست.

شورای همکاری خلیج فارس و سازمان همکاری اسلامی نیز به سرعت این اقدام یکجانبه رژیم اسرائیل را رد کردند.

منطقه خودمختار سومالی لند به دلیل نزدیکی به تنگه باب‌المندب و اشراف بر خلیج عدن، از اهمیت استراتژیکی در منطقه شاخ آفریقا برخوردار است که رژیم صهیونیستی همواره به روش‌های مختلف در پی یافتن پایگاهی برای نفوذ در این منطقه بوده است.

0% ...

آخرین اخبار

عراقچی وارد اسلام‌آباد شد


استعفا مدیرعامل تروث سوشال پس از ثبت 1.1 میلیارد دلار زیان


نمایندگی ایران: توقیف کشتی حامل تجهیزات پزشکی «توسکا» نقض آشکار قوانین بین‌المللی است


فون‌درلاین: هدف مشترک اروپا، مذاکره برای پایان پایدار جنگ است


تخریب یک مسجد و چند ساختمان غیرنظامی در سوریه توسط ارتش رژیم صهیونیستی


عراقچی اهداف سفر منطقه ای خود را تشریح کرد


هشدار فراکسیون حزب‌الله در پارلمان لبنان درباره پیامدهای ناگوار مذاکره مستقیم با رژیم صهیونیستی


بیانیه دفتر نخست‌وزیری رژیم اسرائیل درباره تومور سرطانی نتانیاهو


لندن در واکنش به فشار ترامپ بر سر فالکلند: حاکمیت با انگلیس است


حزب‌الله: آتش‌بس بدون تعهدات "اسرائیل" بی‌معنی است