تشدید تنش در جولان اشغالی به دنبال ازسرگیری پروژه توربین‌های بادی اسراییل

دوشنبه 28 ارديبهشت 1405
21:27
تشدید تنش در جولان اشغالی به دنبال ازسرگیری پروژه توربین‌های بادی اسراییل در پی تلاش شرکت صهیونیستی «انرجیکس» برای ورود ماشین‌آلات و تجهیزات سنگین با هدف ازسرگیری احداث پروژه توربین‌های بادی در زمین‌های کشاورزی شمال جولان اشغالی سوریه، این منطقه بار دیگر شاهد تنش‌ و رویارویی اهالی منطقه با اشغالگران بود.

العالم - سوریه

به گزارش روز دوشنبه روسیا الیوم، به دنبال ورود این تجهیزات سنگین به منطقه، صدها تن از اهالی جولان به سمت محل پروژه حرکت و با اقدامات میدانی این شرکت مقابله کردند.

بر اساس اعلام منابع محلی، در پی این تجمع، درگیری‌های شدیدی آغاز شد که چندین ساعت به طول انجامید و طی آن، شماری از بولدوزرها و حفارهای متعلق به این شرکت به آتش کشیده شد.

رسانه‌های عبری‌زبان نیز از مجروح شدن تعدادی از کارگران و نیروهای امنیتی شرکت در جریان این حوادث خبر دادند.

ساکنان منطقه تأکید دارند که پروژه توربین‌های بادی حدود ۳۵۰۰ دونم (۳۵۰ هکتار) از اراضی کشاورزی و باغ‌های سیب و گیلاس را با خطر نابودی مواجه می‌کند؛ علاوه بر این، توربین‌های مذکور پیامدهای زیست‌محیطی و بهداشتی ناشی از راه‌اندازی این به بار خواهد آورد.

اگرچه این پروژه پس از سال‌ها دادرسی قضایی، تاییدیه ارگان‌های رژیم صهیونیستی را دریافت کرده است، اما اهالی جولان همچنان به تحرکات مردمی خود برای جلوگیری از اجرای آن ادامه می‌دهند.

از نظر ساکنان منطقه، این پرونده از ابعاد اقتصادی فراتر رفته و به نبردی برای حفظ زمین، هویت و بقا در جولان تبدیل شده است.

هم‌زمان با این رویدادها، نیروهای اشغالگر به موج بازداشت‌های خود در رابطه با این اعتراضات ادامه دادند. در پی یورش نظامیان به شهرک‌های «مجدل شمس»، «مسعده» و «عین قنیه»، ۹ تن از روحانیون و جوانان منطقه توسط اشغالگران بازداشت شدند.

اهالی منطقه این بازداشت‌ها را تلاشی برای اعمال فشار، ایجاد رعب و وحشت و بازداشتن آن‌ها از ادامه مقابله با پروژه می‌دانند.

هفته گذشته نیز به دنبال به آتش کشیده شدن ماشین‌آلات و تجهیزات شرکت مجری پروژه، این موضوع بار دیگر جنجال‌آفرین شده بود؛ پروژه‌ای که رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند آن را به زور در زمین‌های کشاورزی مردم جولان پیاده کند. در آن زمان، شرکت مذکور اعلام کرد که هشت تن از کارمندانش در جریان این ناآرامی‌ها مجروح شده‌اند.

ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی نیز آتش گرفتن تجهیزات این شرکت را در میان تنش و مقابله شدید اهالی جولان با اشغالگران به تصویر کشیده‌اند.

سابقه پروژه توربین‌های بادی در جولان اشغالی سوریه به سال ۲۰۰۸ بازمی‌گردد که شرکت‌های صهیونیستی مانند «می گولان» مطالعات خود را برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی باد آغاز کردند.

این طرح از یک برنامه اولیه برای تولید ۴۰۰ مگاوات انرژی از طریق ۱۵۰ توربین با هزینه ۶۰۰ میلیون دلار، به پروژه‌ای ۷۰۰ میلیون شیکلی برای احداث ۲۱ توربین تبدیل شد که در اوایل سال ۲۰۲۰، علیرغم مخالفت‌های گسترده مردمی، مجوزهای نهایی و رسمی را دریافت کرد.

با ورود این پروژه به فاز اجرایی و میدانی در ژوئن ۲۰۲۳ (تیر ۱۴۰۲)، اعتراضات و تحصن‌های گسترده‌ای شکل گرفت که مقامات صهیونیست را مجبور کرد فاز سوم آن را به صورت موقت متوقف کنند؛ با این حال، در مه ۲۰۲۶ (اردیبهشت ۱۴۰۵) با تلاش دوباره شرکت برای ازسرگیری کار تحت تدابیر شدید امنیتی، درگیری‌ها بار دیگر شعله‌ور شد.

0% ...

آخرین اخبار

شهر صرفند لبنان‌‍، کربلای زمان + فیلم


گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عربستان در باره خاتمه جنگ تحمیلی علیه ایران


فروپاشی اعتماد به اسرائیل؛نتانیاهو چهره واقعی خود را در ابوظبی آشکار کرد!


ادعای ترامپ: ایالات متحده به توافق با ایران «بسیار نزدیک‌تر» می‌شود


محکومیت شدید جنایات رژیم صهیونیستی علیه لبنان


پزشکیان: اتلاف منابع در انرژی و آب باید متوقف شود


نیروهای مسلح: تا پای جان از ایران دفاع می‌کنیم


گسترش همکاری تسلیحاتی برلین-تل‌آویو با محور تسلیحات دریایی


تماس‌های تلفنی عراقچی با همتایان مصری و قطری


اصابت حمله پهپادی حزب‌الله به 2 سامانه پدافندی رژیم صهیونیستی