عراقچی: تصمیمی برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا گرفته نشده است/ یادداشت تفاهم برای «خاتمه جنگ» بود نه آتش بس

شنبه 24 مرداد 1405
01:04
عراقچی: تصمیمی برای ازسرگیری مذاکرات با آمریکا گرفته نشده است/ یادداشت تفاهم برای «خاتمه جنگ» بود نه آتش بس
وزیر امور خارجه از ادامه مذاکرات فنی ایران و عمان برای تعیین مسیر عبور در تنگه هرمز خبر داد و تاکید کرد: این مذاکره جدای از موضوع باز شدن تنگه هرمز است؛ اینکه این مسیر تعیین شد، آیا تنگه هرمز بازگشایی می شود یا نه، منوط به تحقق شرایطی است که آمریکا باید به آنها پایبند باشد.

العالم- ایران

سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه، در گفت‌وگویی در پاسخ به این سوال که در چند وقت گذشته صحبت‌هایی درباره ادامه مذاکرات و مسئله تمدید ۶۰ روزه تفاهم آتش‌بس مطرح بود و چندی قبل نیز همتای پاکستانی شما از جنابعالی و محمدباقر قالیباف برای حضور در اسلام‌آباد و ادامه مذاکرات دعوت کرده بود، اکنون آخرین وضع مذاکرات غیرمستقیم احتمالی با ایالات متحده و همچنین وضع مذاکرات با عمان چیست، گفت: آنچه در یادداشت تفاهم اسلام‌آباد آمده، «خاتمه جنگ» است؛ یعنی در این یادداشت، خاتمه جنگ اعلام شده است.

وی افزود: آمریکا یادداشت تفاهم را نقض کرده و ما دوباره شاهد آغاز درگیری‌ها بوده‌ایم، اما چیزی به عنوان آتش‌بس نداشتیم که حالا بخواهد تمدید شود؛ بلکه خاتمه جنگ را داشتیم که اکنون وضع جدیدی پیدا کرده است.

وزیر امور خارجه درباره موضوع آتش‌بس ۶۰ روزه نیز گفت: آنچه به عنوان ۶۰ روز مطرح شده بود، ۶۰ روز فرصت برای مذاکره به منظور دستیابی به توافق نهایی بود و بر اساس چنین چیزی، آتش‌بس ۶۰ روزه‌ای وجود نداشت.

عراقچی ادامه داد: واسطه‌ها، هم قطر و هم پاکستان، پیام‌هایی را رد و بدل می‌کنند و در تماس با ما هستند، ولی این موضوع اصلاً به معنای مذاکره نیست. هنوز تصمیمی برای آغاز مجدد مذاکره با آمریکا گرفته نشده است.

او در ادامه درباره مذاکرات ایران و عمان اظهار کرد: مذاکرات ما با عمان جریان دارد، اما این موضوع یک بحث کاملاً جداگانه است؛ یک بحث فنی که مربوط به تعیین خطوط دریایی تنگه هرمز برای تردد کشتی‌هاست.

وزیر امور خارجه توضیح داد: مسیر‌هایی که قبلاً وجود داشته، اکنون دیگر کارایی ندارد و باید مسیر جدیدی تعریف شود. ما فعلاً در حال طراحی یک مسیر موقت هستیم که در مراحل بعدی به مسیر نهایی تبدیل شود.

عراقچی با تاکید بر ماهیت فنی این مذاکرات گفت: این یک کار فنی است که میان متخصصان دو کشور در حال انجام است و نیرو‌های مسلح نیز درگیر آن هستند؛ به هر حال، آنها صاحب‌نظر اصلی در این خصوص هستند. ممکن است به‌زودی به نتیجه برسیم.

وزیر امور خارجه در پایان گفت: می‌خواهم تاکید کنم که این مذاکره با موضوع باز شدن تنگه هرمز، دو بخش جداگانه است. یک مذاکره فنی مربوط به تعیین مسیر دریایی است و وقتی این مسیر تعیین شد، اینکه آیا تنگه هرمز بازگشایی شود یا نه، منوط به تحقق شرایط دیگری است که آمریکا باید به آنها پایبند باشد تا این امر صورت بگیرد.

0% ...

آخرین اخبار

بقائی: سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران و منطقه دچار «دروغ‌محوری» افراطی است


مفتی شیعیان لبنان خواستار توافق منطقه‌ای برای حفظ ثبات کشور شد


شهادت ۷ نفر در تازه ترین جنایت رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان


فرمانده کل سپاه: مسلح‌ترین ارتش تاریخ جهان را به زانو در آوردیم


اسرائیل در تنگنای راهبردی؛ از شکست در برابر ایران تا هراس از ائتلاف جدید + ویدئو


انتقاد سفیر ایران در مسکو از ۱۶۸ روز سکوت سازمان‌های بین‌المللی در قبال جنایت میناب


 ۶ کشته بر اثر تیراندازی در میشیگان آمریکا


هشدار حماس در مورد واگذاری اختیارات اجرائی به پلیس رژیم صهیونیستی و الحاق کرانه باختری


«عرب ۴۸»: حماس تا چند روز آینده رهبر خود را در غزه انتخاب می کند


روزنامه صهیونیستی:‌ پیشرفت ایران در تولید موشک مقامات اسرائیلی را حیرت زده کرده است