برژینسکی: بحران سوریه را قطر و عربستان پدید آوردند

جمعه 7 تير 1392
11:58
برژینسکی: بحران سوریه را قطر و عربستان پدید آوردند مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید، رژیم های دیکتاتوری قطر و عربستان را عامل حوادث سوریه دانست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، "زبیگنیو برژینسکی" مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید در گفت وگو با روزنامه تخصصی سیاست خارجه آمریکا "نشنال اینترِست" گفت: رژیم دیکتاتوری قطر و عربستان حوادث سوریه را  به وجود آوردند و واشنگتن و روسیه و چین باید به دنبال یافتن راهکاری برای حل بحران باشند.

برژینسکی تصریح کرد: در ابتدای سال 2011 حوادث سوریه با تحریک و تشویق دو رژیم استبدادی معروف خاورمیانه یعنی قطر و عربستان سعودی آغاز شد و ناگهان اعلام شد که رئیس جهموری سوریه باید برکنار شود.

وی افزود: فهم سیاست آمریکا در برابر سوریه نیازمند توضیح است و ظاهرا واشنگتن نیز بدون آمادگی و به یک باره برای اجرای این نقشه وارد ماجرا شد.

سیاستمدار کهنه کار آمریکایی خاطرنشان کرد: سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) در دوره ژنرال دیوید پترائوس  برای کمک به قطر و عربستان تلاش بسیار گسترده ای کرد و با روشهای مختلف میان آنها و ترکها ارتباط برقرار کرد. اما نمی توان گفت که موضع آمریکا در قبال سوریه یک موضع استراتژیک و راهبردی باشد و مشخص نیست که چرا آمریکا ناگهان به فکرایجاد ناامنی و از بین بردن دولت سوریه افتاده است. در این باره برای مردم آمریکا توضیح داده نشده است.

وی تاکید کرد: مداخله در مسلح کردن مخالفان سوری، اعتبار واشنگتن را زیر سئوال می برد و در پایان به تقویت دشمنانش  کمک می کند.

برژینسکی خاطرنشان کرد: راه حل برون رفت از این بحران با همکاری واشنگتن با روسیه، چین، هند و برخی کشورهای آسیایی خواهان ثبات منطقه، ممکن خواهد بود، اما اعتماد به کشورهای استعمارگر سابق منطقه مانند فرانسه و انگلستان فرصت های پیروزی را کاهش می دهد.

مشاور سابق امنیت ملی آمریکا گفت: شاید بهتر باشد آمریکا جداگانه با روسیه چین، هند و ژاپن که ثبات بیشتر خاورمیانه به نفع آنان است، وضعیت سوریه را بررسی کند.

وی با ابراز نگرانی از هدف واشنگتن در مسلح کردن گروههای مسلح سوریه افزود: واشنگتن باید با مداخله غیر فعال موافقت کند زیرا شرایط به گونه ای است که  مداخله راهکار مناسبی به شمار نمی رود و اعتبار آمریکا را خدشه دار می کند.

وی با انتقاد از افرادی که معتقدند رژیم صهیونیستی با به دست آوردن قدرت بیشتر می تواند بر منطقه تسلط داشته باشد گفت: تصور این که یک دولت کوچک و زیاده خواه - که جمعیتش  بیشتر از 6 میلیون نفر نیست - بر خاورمیانه مشلط شود، رویای افسار گسیخته ای بیش نیست.

وی هم چنین افرادی که انگیزه های اخلاقی و بشردوستانه را عامل مداخله آمریکا در مسائل سوریه می دانند، مورد تمسخر قرار داد و گفت: آمریکا عواطف خوبی داشته، اما از مسائل جهان شناخت اندکی دارد.

0% ...

آخرین اخبار

فصل زیتون در غزه: درختانی که در جنگ نابود شدند و خاطره‌ای که در این سرزمین ریشه دارد


دشمن اگر دوباره حماقت کند با پاسخی پشیمان‌کننده‌تر روبرو می‌شود


یمن تصاویر جدیدی از شکار نیروهای وابسته به سعودی منتشر کرد


انفجار یک فروند سوپر نفتکش متخلف در جنوب تنگه هرمز + فیلم


دبیر شورای عالی امنیت ملی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد / فرمانده ارتش پاکستان: به صراحت اعلام می‌کنیم مرز بین ایران و پاکستان باز است


قالیباف: حرف جدیدی نداریم؛ آمریکا باید شروط هفتگانه را اجرا کند


سردار جوانی در گفتگو با العالم: فناوری در اختیار داریم که پایگاه‌های آمریکا را دورتر از منطقه نیز هدف قرار دهیم


دیدار فرمانده ارتش پاکستان با رئیس‌جمهور + عکس


نماینده آمریکا: فرانسه اولین کشوری است که سقوط می‌کند


پاراآسیایی ناگویا؛ خسروی صاحب نشان طلا شد


پربیننده ترین خبرها

سردار حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران: هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، سرزمین‌های اشغالی را به زمین سوخته تبدیل خواهد کرد.


وزارت کشور فرانسه اعلام کرد در جریان اعتراضات و خشونت‌های اخیر در این کشور، ۲۳۹۷ نفر دستگیر و ۹۹۷ نفر از نیروهای امنیتی زخمی شده‌اند.


لبنان: از ایران خواسته‌ایم که سفیر جدیدی را تعیین کند


عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران خطاب به آمریکا و اسرائیل: دفعه قبل که خواستید «کار را تمام کنید»، قدرت ایران بیشتر شد.


واکنش عراقچی به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونیستی؛ ایران هم کارهای ناتمامی با شما دارد!


زاخارووا: غرب در قبال اعتراض‌ها معیارهای دوگانه دارد


وزارت بهداشت یمن: شمار شهدا و مجروحان حملات عربستان به ۵۳۶ نفر رسید


بمباران یک منزل مسکونی در استان تعز یمن


تشدید دوباره تنش میان نتانیاهو و اوباما در آستانه انتخابات رژیم صهیونیستی


قهرمانی تاریخی و اقتدار ملی کشتی آزاد امیدهای ایران در قلب آمریکا


اصابت نفتکش متخلف با مین در جنوب تنگه هرمز