در صورت ادامه ناآرامی ها،

شیخ الازهر خانه‌نشین می‌شود

دوشنبه 17 تير 1392
20:10
شیخ الازهر خانه‌نشین می‌شود شیخ الازهر، وقایع دردناک کشته شدن شماری از شهروندان مصری در روز دوشنبه در مقابل ساختمان گارد ریاست جمهوری را محکوم کرد و گفت: اگر خونریزی ها متوقف نشود، در خانۀ خود تحصن می کنم.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، دکتر احمد الطیب در پیامی ضبط شده که از تلویزیون مصر پخش شد، کشته شدن شماری از شهروندان مصری در وقایع مقابل ساختمان گارد ریاست جمهوری را محکوم کرد و این واقعه دردناک را به خانواده های شهدا و زخمی ها تسلیت گفت.

شیخ الازهر سپس از حاکمان مصر خواست، تحقیقات فوری برای بررسی جزئیات کشته شدن شهروندان را آغاز کنند و نتایج تحقیقات را نیز فوری به اطلاع مردم برسانند تا حقایق روشن شود و آتش فتنه فرو بنشیند.

وی سپس از دست اندرکاران حاکم بر مصر خواست، تا حداکثر دو روز آینده، به منظور جلوگیری از ریخته شدن خون شهروندان، کمیته آشتی ملی تشکیل دهند و اختیارات کامل به این کمیته بدهند تا بتواند آشتی ملی فراگیر برقرار کرده و هیچ کس از مردم مصر را به حاشیه نراند، زیرا میهن، ملک هیچ کس نیست و برای همگان وسعت دارد.

دکتر احمد الطیب همچنین اعلام فوری مدت دوره انتقالی را خواستار شد و با بیان این که این مدت نباید بیشتر از شش ماه باشد، خاطر نشان کرد: باید جدول زمان بندی واضح و روشنی جهت انتقال دموکراتیک تعیین و اعلام شود تا این جدول زمان بندی بتواند وحدت مصری ها و جلوگیری از ریخته شدن خون مردم را تضمین کند. علت مشارکت من در گفت و گوی نیروها و رهبران ملی و سیاسی نیز تحقق همین مساله بود.

وی سپس به عنوان شیخ الازهر گفت: الازهر، ضرورت پایبندی به وظیفه ملی در محقق ساختن آشتی ملی و ایجاد انسجام مردمی و پرهیز از تنش زایی را به همه رسانه های مختلف یادآور می شود.

دکتر احمد الطیب سپس به نام الازهر، آزادی همه بازداشت شدگان و زندانیان سیاسی را خواستار شد و گفت: باید به آن ها فرصت داده شود تا در کمال امنیت و آرامش به زندگی عادی خود برگردند. الازهر همچنین بر وظیفه دولت در حمایت از تظاهر کنندگان مسالمت جو و حفاظت از جانشان و عدم پیگرد سیاسی یکایک آنان تاکید می کند.

وی سپس همه طرف ها در عرصه مصر را به تعقل و خویشتنداری پیش از گذشتن فرصت ها فراخواند و گفت: من، از جایگاه مسئولیت دینی و ملی که به عهده دارم از همه می خواهم هر اقدامی که به ریخته شدن خون پاک مصری ها منجر می شود، دست بکشند.

شیخ الازهر در پایان هشدار داد: کشور در شرایطی است که از آن بوی خون به مشام می رسد. در این شرایط، کلام پیامبر اکرم (ص) از ذهنم جدا نمی شود که فرمودند: اگر خون مسلمانی به ناحق ریخته شود، در نزد خداوند عزوجل ناگوارتر از آن است کعبه، سنگ به سنگ نابود شود. بنابراین در شرایط کنونی ممکن است ناچار شوم در خانه خود دست به تحصن بزنم تا وقتی که همه به مسئولیت های خود در قبال جلوگیری از خونریزی و ممانعت از کشیده شدن کشور به جنگ داخلی - که بارها درباره آن هشدار داده بودیم - عمل کنند.

26

0% ...

آخرین اخبار

شهپاد آمریکایی مورد حمله قرار گرفت


واکنش وزیر خارجه انگلیس به جنایات صهیونیست ها: باید در مورد غزه عملکرد قاطع‌تری داشته باشیم


ناو هواپیمابر و یک ناوشکن ارتش کودک کش متجاوز آمریکا مورد حمله قرار گرفت


هشدار قاطع فرمانده نیروی دریایی سپاه: فریب آمریکا رانخورید؛ هر تحرک مشکوک هدف قرار می‌گیرد


انتقاد برنی سندرز از جنگ آمریکا علیه ایران و تأثیر ویرانگر آن بر اقتصاد ایالات متحده


«خط خاکستری»؛ عقب‌نشینی تاکتیکی یا شکست راهبردی ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان؟


پوتین در دیدار با نمایندگان ترامپ: مذاکره درباره اوکراین دشوار است


درس‌نگرفتن های واشنگتن؛ وقتی «بوقچی‌های جنگ» دوباره دست‌به‌کار می‌شوند


سازمان عملیات تجارت دریایی انگلیس از بروز حوادث برای کشتی‌ها درخلیج فارس خبر داد


ابلاغ تمدید تغییر ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی تا پایان شهریور