امجک - مرکزی

دوشنبه 12 اسفند 1392
15:03
امجک - مرکزی غار امجک در ارتفاعات کوه امجک و در فاصله 63 کیلومتری شمال غربی تفرش در استان مرکزی قرار دارد

در زیر این کوه چشمه‌ای قرار دارد که از سقف کوه می‌چکد و به دلیل اینکه جنس سنگ آهکی می‌باشد بر اثر گذشت زمان دو استلاکمیت (قندیل) به وجود آمده که از سقف کوه آویزان است.

غار امجک در ارتفاع 1900 متری از سطح دریا بر فراز دره سلطان امجک قرار گرفته است. ورودی آن دیواره‌ای به طول 12 متر دارد که برای ورود به آن باید به کمک ابزار از این دیواره گذشت.

در آنجا نردبانی به طول ده متر ساخته شده و پس از فرود منطقه استلاگیت‌ها و استلاکمیت‌ها قرار دارد که به علت اینکه تاکنون کسی به آن دسترسی پیدا نکرده بکر و دست نخورده باقی مانده و پایین‌تر از آن دهلیزی با حوض پر آب دیده می‌شود.

2 دیواره به ارتفاع 7 متر و دیگری به ارتفاع 2 متر در مسیر غار نوردان قرار دارد و در انتهای راهروئی با مجموعه بسیار زیبایی از گل‌فشنگ‌های سقف و دیوار، غارنوردان را به انتهای غار که زیستگاه خفاشان است هدایت می‌کند.

امجک در زبان ترکی یعنی پستان و وجه تسمیه آن از این قرار است غار امجک در ارتفاعات کوه امجک قرار دارد. در زیر این کوه چشمه‌ای قرار دارد که از سقف کوه می‌چکد و به دلیل اینکه جنس سنگ آهکی می‌باشد بر اثر گذشت زمان دو استلاکمیت (قندیل) به وجود آمده که از سقف کوه آویزان است و مانند پستان می‌باشد که نام آن کوه را به واسطه این دو قندیل نامگذاری کرده اند.

0% ...

آخرین اخبار

شریف در دیدار با ونس: مشتاق به تسهیل طرفین مذاکرات به سوی صلح پایدار هستیم


سخنگوی دولت: دست به ماشه مذاکره خواهیم کرد


حزب‌الله: مذاکره مستقیم لبنان با رژیم اسرائیل نقض آشکار قانون اساسی است


دیدار هیات مذاکره‌کننده ایران با نخست‌وزیر پاکستان


الجزیره: هیات ایرانی مذاکرات خود را با مسئولان عالی رتبه پاکستان آغاز کرد/ سرفصل‌ها چیست؟


عراقچی: تصمیم ایران برای پذیرش آتش‌بس مسئولانه بود


اعتراض شدید تیم ایرانی به نقض عهد آمریکا در دیدار با فرمانده ارتش پاکستان


پاکستان: برای صلح پایدار ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم


پاسخ کوبنده حزب‌الله به تداوم بمباران‌های جنوب لبنان


طرح ترامپ برای بازسازی غزه با مشکل مواجه شده است