به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، این کارشناسان در کنفرانس آگاهی سازی درباره ویروس کرونا در عربستان، اعلام کردند که تاکنون 4 تحقیق درباره این ویروس انجام شده که یکی از آنها مطالعه مشترک میان دانشگاه "ملک سعود" و "دانشگاه کلمبیا" بوده و طی آن از شترهای مناطق مختلف عربستان نمونه برداری شده است و نتایج مطالعه نشان داد که 47 درصد از شترها به ویروس کرونا آلوده بودند.
در پژوهش دیگری که یک پژوهشگر سازمان بهداشت انجام داد، مشخص شد یکی از مبتلایان به ویروس کرونا در استان جده دارای 9 شتر آلوده به این ویروس بوده و فرد مبتلا شیر آنها را بدون جوشاندن استفاده کرده است.
در یک تحقیق دیگر پس از بررسی نمونه ترشحات تنفسی یک مجموعه از شترها، میزان بسیار زیادی از ویروس کرونا در این شترها کشف شد.
متخصصان تاکید می کنند که تعداد موارد ابتلا به ویروس هم هست که ارتباطی به شتر ندارد و خاطرنشان می کنند که وزارت بهداشت جهانی راه انتقال این ویروس را اعلام نکرده است اما بیشتر موارد انتقال آن از طریق ترشحات تنفسی و شیر نجوشیده و گوشت شتر مبتلا در صورتی که خوب پخته نشده باشد بوده است.
متخصصان ضمن تاکید بر ضرورت جوشاندن شیر شتر به مدت دست کم 30 دقیقه و طبخ کامل گوشت آن تاکید می کنند که در تعامل با شتر نیز باید احتیاط را رعایت کرد چرا که معالجه حیوانات مبتلا بسیار مشکل بوده و تنها راه، کشتن آنان است.
با وجود هشدار های متعدد مسئولان بهداشتی عربستان برای اجتناب از تماس با شترها ، صاحبان شتر دراین کشور دراقدامی غیر منطقی نه فقط به شترها نزدیک می شوند، بلکه آن را بوسیده و فیلم و عکس های آن را در پایگاههای اجتماعی منتشر می کنند.
نهادهای بهداشتی عربستان در روزهای اخیر از مردم خواستند در تماس با شتر از ماسک استفاده نموده و از خوردن گوشت نپخته و نوشیدن شیر آن خودداری ورزند. همچنین از مردم خواسته شده از حیوانات بیمار دوری کنند. علی رغم هشدارهای مزبور، شهروندان عربستان به این نصایح گوش نداده و حتی یکی از حامیان حیوانات در عربستان، با ارسال نامه به وزیر بهداشت این کشور از وی خواسته که یا شترها را به عنوان عامل انتقال ویروس کرونا معرفی نکند و یا این که ادله کافی برای اثبات انتشار ویروس مزبور توسط شتر ارائه دهد. اولین مورد ابتلا به این بیماری در عربستان دو سال قبل و اولین مورد در آمریکا اوایل ماه جاری میلادی بود. ویروس کرونا باعث ایجاد مشکل در دستگاه تنفسی و جهاز هاضمه می شود و مانند سارس دستگاه تنفس را از کار می اندازد.
مسؤولان بهداشتی عربستان همچنان در جست و جوی منبع آلودگی و راههای انتقال آن هستند، اما گفته می شود سرایت آن از انسان به انسان محدود بوده و برخی موارد ابتلا به خاطر تماس با حیوانات به ویژه شتر بوده است. تا کنون تنها در عربستان حدود ۵۰۰ نفر به کرونا مبتلا شده و 180 نفر هم بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.