به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، "مسعود بارزانی" رییس منطقه کردستان عراق با تاکید بر اتخاذ تدابیر لازم در حق کسانی که در دفاع از مردم سنجار کوتاهی کردند، گفت: در زمان حاضر همکاری های لازم با طرف های عراقی و بین المللی برای یافتن راه حل های سریع برای ایزدیهای محاصره شده در کوه سنجار در حال انجام است.
بارزانی در بیانیه ای که در پایگاه رسمی ریاست منطقه کردستان عراق و پس از نشست وی با "بابا شیخ" مرجع دینی ایزدی ها منتشر شده، خاطرنشان کرده که، نیروهای پیشمرگه از دو ماه پیش تاکنون با امکانات اندک با تروریست ها در حال جنگ هستند.
در این بیانیه آمده است: هم اکنون اقدامات لازم با همکاری طرف های عراقی و بین المللی برای رسیدگی سریع به اوضاع ایزدی های آواره شده در منطقه کردستان و محاصره شدگان در کوه سنجار در حال انجام است و ما بر حمایت از ایزدیها و بازپس گیری تمام مناطق آنها اصرار داریم و هیچ کسی نخواهد توانست آنها را از بین ببرد.
رییس اقلیم کردستان عراق تصریح کرد: دولت عراق و نیروهای بین المللی هیچ کمکی به مردم کردستان در جنگ خود علیه تروریسم نکرده اند، علاوه بر این اعترضاتی نیز وجود داشت که ملت کرد باید خود اسلحه و تجهیزات دفاعی را تامین کند.
ادعای بارزانی درحالی عنوان می شود که فرمانده کل نیروهای مسلح و نخست وزیر عراق در فرمانی به نیروی هوایی ارتش این کشور، دستور داد که از نیروهای پیشمرگه پشتیبانی شود.
هیات مستقل حقوق بشر در اقلیم کردستان عراق امروز با اعلام آمادگی خود برای ارسال مواد غذایی و آب به ایزدیهای محاصره شده در کوه سنجار توسط تروریست ها، از طریق بالگرد ابراز امیدواری کرد که کمکهای لازم طی ساعات آتی به دست محاصره شدگان برسد.
سازمان ملل نیز روز گذشته از وضعیت سلامتی هزاران ایزدی در کوه سنجار که توسط تروریست های داعش محاصره شده اند، ابراز نگرانی کرد.
تروریست های موسوم به دولت اسلامی عراق و شام(داعش) روز گذشته پس از عقب نشینی بدون جنگ نیروهای کرد پیشمرگه، شهرستان سنجار و منطقه ربیعه در غرب استان موصل را به کنترل خود درآوردند.
داعشی ها مقام حضرت زینت(س) در این منطقه را منفجر کردند و این علاوه بر منفجر کردن تمام اماکن زیارتی ایزدیها در سنجار است.
در پی این حوادث هزاران غیرنظامی در سنجار به سمت استان دهوک متواری شدند.
ایزدی ها از فرقه های موجود عراق هستند که اغلب آنها در نزدیکی موصل و کوهستانهای سنجار و استان دهوک در اقلیم کردستان زندگی می کنند و گروه های کوچکی نیز از آنها در ترکیه، سوریه ، گرجستان و ارمنستان نیز بسر می برند. تعداد آنها حدود 500 هزار نفر برآورد شده است.
معبد "لالش" در 40 کیلومتری شرق دهوک در اقلیم کردستان عراق، مرکز اصلی این فرقه به شمار می آید.