ابطال گذرنامه دیپلماتیک رئیس شورای المپیک آسیا

پنج‌شنبه 1 آبان 1393
12:04
ابطال گذرنامه دیپلماتیک رئیس شورای المپیک آسیا العالم - یک منبع دولتی عالی رتبه کویتی گفت: گذرنامه دیپلماتیک "شیخ احمد الفهد الصباح" رئیس کویتی شورای المپیک آسیا به طور رسمی پس گرفته شد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، روزنامه "القدس العربی" به نقل از یک منبع عالی رتبه کویتی نوشت: اقدام مذکور طبیعی و عادی بوده  و شیخ احمد الفهد فاقد مسئولیت های دیپلماتیک است تا گذرنامه دیپلماتیک در اختیار داشته باشد.

وی افزود: نامبرده همچنین فاقد منصب وزارت یا پست سیاسی در دولت کویت است، از این رو تصمیم مذکور کاملا قانونی است حتی اگر نامبرده رئیس شورای المپیک آسیا باشد؛ زیرا پست مذکور، باعث نمی شود او از حق داشتن گذرنامه دیپلماتیک برخوردار باشد؛ بنابراین وی بار دیگر از گذرنامه مخصوص اعضای خاندان سلطنتی استفاده خواهد کرد.

وی درباره چگونگی دستیابی نامبرده به گذرنامه دیپلماتیک افزود: این تصمیم به گذشته بازمی گردد و ممکن است مربوط به زمانی باشد که نامبرده پست وزارت داشت و وزارت امور خارجه کویت از وضعیت نامبرده و احتمال بازگشت وی به کابینه این کشور اطمینان نداشت؛ از این رو، با توجه به در پیش داشتن انتخابات شورای المپیک آسیا و تسهیل موفقیت و فعالیت های وی در این زمینه، عملی کردن تصمیم را به تعویق انداخت.

منبع مذکور، ادعای انجام اقدام مذکور در چارچوب تسویه حساب های سیاسی علیه الفهد را رد و تأکید کرد: تصمیم مذکور کاملا غیر سیاسی و قانونی است و با توجه به اینکه نامبرده فاقد پست دولتی است، اتخاذ شده است.

 پس گرفتن گذرنامه سیاسی از شیخ احمد الفهد باعث می شود تا وی مصونیت سیاسی اش را از دست داده و زمینه محاکمه وی با شکایت مخالفان و رقبایش جاسم الخرافی و ناصر المحمد در دادگاههای سویس و انگلیس فراهم شود.

برخی از محافل سیاسی، اقدام مذکور دولت کویت را در نتیجه فشارهای جاسم الخرافی و ناصر المحمد می دانند تا زمین محاکمه وی در خارج از کویت و اثبات بی گناهی شان در قضیه موسوم به "دادخواست کویت" فراهم شود.

یادآور می شود که تاکنون، پنج جلسه از جلسات دادگاه شیخ ناصر المحمد در پرونده "دادخواست کویت" برگزار شده است.

شیخ احمد الفهد از اعضای خاندان حاکم کویت چندی پیش ویدئویی را در اختیار دستگاه قضایی کشورش قرار داد که براساس آن دو تن از شخصیت های معروف به نام های جاسم الخرافی و شیخ ناصر المحمد به دست داشتن در فعالیت های پولشویی و فساد مالی و کودتا متهم شده اند.

شیخ ناصر محمد الصباح (نخست‌وزیر سابق) و جاسم الخرافی (رئیس سابق مجلس و مالکِ شرکت مواد غذایی «آمریکانا») به نوبه خود شکایتی علیه احمد الفهد در دادگاههای بین المللی مطرح کرده اند.

برخی اعضاء دولت کویت و مرزوق الغانم، رئیس مجلس فعلی، درستی فایل ویدئویی ارائه شده توسط الفهد را زیر سئوال برده اند؛ اما شیخ احمد الفهد می گوید احکام قضائی از سوئیس و انگلیس بدست آورده که درستی این فایل را ثابت می کند.

به دنبال اتهامهای مطرح شده در خصوص رسوایی بزرگ فساد و توطئه کودتا در کویت، امیر این کشور خواستار حفظ آرامش در کویت شده است.

مقام های کویتی تاکنون جزئیات و محتوای ویدئوی عرضه شده توسط شیخ فهد به دستگاه قضایی و اسامی افرادی که مورد اتهام قرار گرفته اند را منتشر نکرده اند.

0% ...

آخرین اخبار

انفجار یک فروند سوپر نفتکش متخلف در جنوب تنگه هرمز


دبیر شورای عالی امنیت ملی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد / فرمانده ارتش پاکستان: به صراحت اعلام می‌کنیم مرز بین ایران و پاکستان باز است


قالیباف: حرف جدیدی نداریم؛ آمریکا باید شروط هفتگانه را اجرا کند


سردار جوانی در گفتگو با العالم: فناوری در اختیار داریم که پایگاه‌های آمریکا را دورتر از منطقه نیز هدف قرار دهیم


دیدار فرمانده ارتش پاکستان با رئیس‌جمهور + عکس


نماینده آمریکا: فرانسه اولین کشوری است که سقوط می‌کند


پاراآسیایی ناگویا؛ خسروی صاحب نشان طلا شد


مشاور جدید رئیس‌جمهور در امور دفاعی کشور منصوب شد


هوای بهاری بورس در پاییز/شاخص ۱۸ هزار واحد رشد کرد


مداخله ترامپ در انتخابات کنست از دید جامعه داخلی "اسرائیل"


پربیننده ترین خبرها

سردار حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران: هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، سرزمین‌های اشغالی را به زمین سوخته تبدیل خواهد کرد.


وزارت کشور فرانسه اعلام کرد در جریان اعتراضات و خشونت‌های اخیر در این کشور، ۲۳۹۷ نفر دستگیر و ۹۹۷ نفر از نیروهای امنیتی زخمی شده‌اند.


لبنان: از ایران خواسته‌ایم که سفیر جدیدی را تعیین کند


عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران خطاب به آمریکا و اسرائیل: دفعه قبل که خواستید «کار را تمام کنید»، قدرت ایران بیشتر شد.


واکنش عراقچی به لفاظی‌های نخست وزیر رژیم صهیونیستی؛ ایران هم کارهای ناتمامی با شما دارد!


زاخارووا: غرب در قبال اعتراض‌ها معیارهای دوگانه دارد


وزارت بهداشت یمن: شمار شهدا و مجروحان حملات عربستان به ۵۳۶ نفر رسید


بمباران یک منزل مسکونی در استان تعز یمن


تشدید دوباره تنش میان نتانیاهو و اوباما در آستانه انتخابات رژیم صهیونیستی


قهرمانی تاریخی و اقتدار ملی کشتی آزاد امیدهای ایران در قلب آمریکا


اصابت نفتکش متخلف با مین در جنوب تنگه هرمز