نخستین انتخابات ریاست جمهوری در تونس

يکشنبه 2 آذر 1393
08:24
نخستین انتخابات ریاست جمهوری در تونس بیش از 5 میلیون تونسی امروز در نخستین انتخابات ریاست جمهوری پس از انقلاب این کشور شرکت می کنند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، 22 نامزد امروز (یکشنبه) بر سر کرسی ریاست جمهوری رقابت می کنند. 5 نفر از نامزدها پیش از آغاز انتخابات انصراف دادند.
دوره ریاست جمهوری تونس 5 سال است.
رأی گیری از تونسی‌های مقیم خارج از این کشور از جمعه آغاز شده است، و تا امروز ادامه می یابد.
بیش از 389 هزار تونسی مقیم خارج از این کشور حق دارند در انتخابات شرکت کنند.
هیأت مستقل انتخابات تونس اعلام کرده است که انتخابات در خارج از این کشور با وجود برخی نواقص، در شرایط مناسبی ادامه دارد.
کارشناسان بر این باورند که در صورت کشیده شدن انتخابات به مرحله دوم، از میان 22 نامزد انتخابات ریاست جمهوری، "منصف المرزوقی" و "الباجی قاید السبسی" بیشترین شانس را برای ورود به مرحله دوم دارند. با این حال برخی از نامزدها مانند "حمه الهمامی" و "احمد نجیب الشابی" ادعا کرده اند که امکان رفتن آنها به دور دوم رقابتهای انتخاباتی وجود دارد.
سکوت انتخاباتی در تونس از جمعه شب آغاز شده است.
"شفیق صرصار" رئیس هیأت عالی مستقل انتخابات جمعه گذشته در کنفرانسی مطبوعاتی با اعلام نتایج انتخابات پارلمانی تأکید کرد که حزب "نداء تونس" 86 کسی از کل 217 کرسی پارلمانی را از آن خود کرده است. جنبش النهضه نیز با کسب 69 کرسی در جایگاه دوم قرار گرفت. پس از آن نیز حزب اتحاد ملی آزاد به ریاست "سلیم الریاحی" با 16 کرسی در جایگاه سوم قرار گرفت. جبهه خلق (ائتلاف بیش از 10 حزب چپ گرا) هم 15 کرسی به دست آورد.

0% ...

آخرین اخبار

بقایی: آمریکایی‌ها سردرگم‌ شدند/عاصم منیر حامل پیام منفی نبود


پوتین: سلام من را به رهبر برسانید


سردار ابن‌الرضا: نیازهای نیروی پدافند هوایی را به قابلیت دفاعی تبدیل می‌کنیم


هشدار فرماندهان ارشد آمریکایی درباره خطر تضعیف امنیت ملی ایالات متحده+فیلم


دیدار پزشکیان و پوتین در حاشیه اجلاس شانگهای


نیروهای مسلح ایران: هرگونه تجاوزی از هر جایی را تحمل نخواهیم کرد


پزشکیان: عملکرد سازمان ملل و شورای امنیت در مواجهه با تجاوز اخیر به ایران بسیار ناامیدکننده بود


عارف: اهل جنگ نیستیم، اما خوب می‌جنگیم


سناریوسازی‌های انتخاباتی نتانیاهو


دریادار سیاری: پدافند هوایی؛ سپر هوشیار امنیت ملی کشور است