به گزارش پايگاه خبري شبكه العالم، "برات جونقار" رئيس كميسيون امور خارجي پارلمان تركيه گفت: این توافقنامه همكاري به تركيه و قطر اجازه مي دهد كه نيروهاي خود را در خاك يكديگر مستقر كنند؛ تركيه به دنبال امضای توافقنامه هاي مشابه با كشورهاي ديگر عرب حوزه خليج فارس است.
جونقار خاطرنشان کرد که اين توافقنامه رابطه اي با تفاهم نامه امضا شده بين تركيه و آمريكا براي آموزش و تجهيز عناصر مسلح (تروریست های) مخالف سوري يا فعاليت هاي فرماندهي مركزي آمريكا كه مقر آن در قطر است، ندارد.
خبرگزاري آناتولي ترکیه به نقل از رییس کمیسیون امور خارجی پارلمان این کشور، نوشت: توافقنامه نظامي بين قطر و تركيه شامل مبادله تجربيات آموزشي عملياتي، توسعه صنايع نظامي همراه با امكان استقرار نيرو در كشورهاي يكديگر در صورت لزوم و اجراي رزمايش نظامي مشترك است.
جونقار مدعی شد، تركيه از منظر راهبردي به روابط خود با كشورهاي عرب حوزه خليج فارس مي نگرد، و اين توافقنامه به تركيه بستري راهبردي در منطقه مي دهد.
وی همچنین بیان داشت که تركيه - كه روابطش اخيرا با تعدادي از كشورهاي عرب حوزه خليج فارس به علت اختلاف نظر درباره مصر تيره شده - يادداشت تفاهم و توافقنامه هاي زيادي در زمينه هاي همكاري نظامي، صنايع دفاعي و آموزش نظامي با برخی از كشورهاي عرب حوزه خليج فارس امضا كرده و ممكن است روزهاي آينده شاهد امضاي يادداشت تفاهم و توافقنامه هاي مشابه با ديگر كشورهاي عرب اين حوزه باشد.
وی افزود: درباره پیش نویس توافقنامه با قطر با شفافیت کامل در پارلمان ترکیه رای گیری خواهد شد.
عربستان، ترکیه و قطر جزو محور ضدسوری در منطقه بشمار می روند که قصد دارند با همکاری آمریکا گروه جدیدی از عناصر مسلح را تحت عنوان حمایت از "مخالفان میانه رو" آموزش دهند و پس از تجهیز به سوریه اعزام کنند.