هشدار مجدد دیده بان حقوق بشر:

عربستان دریمن از بمب‌های خوشه‌ای استفاده می‌کند

يکشنبه 10 خرداد 1394
15:14
عربستان دریمن از بمب‌های خوشه‌ای استفاده می‌کند سازمان دیده بان حقوق بشر بار دیگر عربستان سعودی را متهم کرد که در حمله به یمن از بمب های خوشه ای استفاده کرده، و شمار زیادی از شهروندان یمنی را به وسیله همین بمبها کشته است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، دیده بان حقوق بشر روز یکشنبه تاکید کرد که اقدام عربستان سعودی در این خصوص جان بسیاری از شهروندان یمنی، به ویژه کودکان، را با خطر مواجه کرده است.
دیده بان حقوق بشر که مقر آن در نیویورک است، در این بیانیه به دست کم دو مورد از قربانیان این سلاح ممنوعه براساس پیمان بین المللی اشاره کرد.

27 آوریل نزدیک روستای العمر، در منطقه صعده (شمال یمن) که تحت کنترل انصارالله است، دست کم دو شهروند از جمله یک کودک بر اثر اصابت یک بمب خوشه ای که از یک جنگنده انداخته شد، زخمی شدند.
این سازمان افزود: 29 آوریل نیز در روستای بقیم، نزدیک مرز با عربستان سعودی، چهار شهروند از جمله یک پسر بچه 10 ساله بر اثر انفجار بمب های خوشه ای، زخمی شدند.

اوله سولوانگ (Ole Solvang) ، پژوهشگر در سازمان دیده بان حقوق بشر گفت: « ائتلاف عربی، به سرکردگی عربستان سعودی باید بداند که استفاده از بمب های خوشه ای ممنوعه، ممکن است به غیرنظامیان آسیب بزند.»
این سازمان سوم مه نیز عربستان را به استفاده از این نوع بمب ها- که آمریکا آنها را در اختیار این کشور قرار داده است- در حملات هوایی به یمن بر ضد انصارالله متهم کرده بود.
کنوانسیون بین المللی درباره بمب های خوشه ای که در سال 2008 به امضای 116 کشور رسید، استفاده از این بمب ها را ممنوع اعلام کرده است.
یک نماینده پنتاگون در دفاع از عرضه این نوع بمب ها ادعا کرد: « آمریکا آن دسته از بمب های خوشه ای را تأمین می کند که اطمینان دارد تقریبا به طور کامل در میدان نبرد منفجر می شوند.»
سازمان های مدافع حقوق بشر می گویند هنگامی که بمب های خوشه ای فورا منفجر نمی شوند، مهمات موجود در آن در عمل، به مین هایی تبدیل می شوند که ممکن است به شهروندان آسیب برساند.

0% ...

آخرین اخبار

کاریکاتور | پیامدهای سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ؛ تشدید بحران‌های داخلی و روند نزولی محبوبیت


کاریکاتور | صفحات خونین تاریخ آمریکا؛ میراثی از جنایت، مداخله و جنگ‌افروزی علیه ملت‌ها


کارشناس عرب: پایگاه های آمریکا برای کشورهای عرب هزینه ساز شدند/ اعتماد مطلق به واشنگتن فروریخت


عراقچی: مردم ژاپن باید دولتشان را در قبال جنایات آمریکا پاسخگو کنند


رئیس قوه قضائیه: پیام رهبر معظم انقلاب نقشه راه همه کارگزاران نظام است


تیراندازی در مراسمی در شمال سوئیس یک کشته و چند زخمی برجای گذاشت


شروط گردان‌های سیدالشهدا در عراق برای سامان‌دهی سلاح+فیلم


شیخ نعیم قاسم: آمریکا و رژیم صهیونیستی در سه جنگ خود علیه ایران شکست خوردند


رهبر معظم انقلاب: مقصود از وحدت، محور قرارگرفتن نقاط مشترک میان مسلمانان است


حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه