گاردین: غرب باید از خاورمیانه عذرخواهی کند

يکشنبه 8 شهريور 1394
14:01
گاردین: غرب باید از خاورمیانه عذرخواهی کند روزنامه انگلیسی گاردین در سرمقاله خود نوشت مسائل متعددی هستند که غرب باید بابت آنها از خاورمیانه عذرخواهی کند.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم این سرمقاله پس از آن منتشر شد که "جرمی کوربن"، نامزد ریاست حزب کارگر انگلیس و نخست وزیر احتمالی آینده این کشور اعلام کرد که "بابت مشارکت کشورش در حمله امریکا به عراق در سال 2003 و سپس پیامدهای این حمله از این کشور عذرخواهی خواهد کرد".
این روزنامه پس از اشاره به این مطلب به شرح جنایاتی که غرب از دهه سی قرن گذشته تا امروز در حق خاورمیانه مرتکب شده است می پردازد.
گاردین ابتدا از غرب می خواهد که بابت تحریمهای اقتصادی که قبل از حمله به عراق به اسم محاصره بر این کشور تحمیل کرد و باعث مرگ هزاران تن از شهروندان عراقی به دلیل عدم دسترسی به مواد غذایی و دارو شد عذرخواهی کند. همچنین باید به خاطر شیوع انواع سرطان در عراق که حاصل استفاده ائتلاف غربی از اورانیوم ضعیف شده در جنوب عراق در اثنای جنگ کویت بود عذرخواهی کند.
این روزنامه می افزاید غرب از رژیم مستبد صدام در جنگ هشت ساله ای که بر ایران تحمیل کرد و باعث کشته شدن هزاران انسان از دو طرف شد حمایت کرد. و در نهایت با روی کار آوردن حکومتی نظامی در عراق به صدام فرصت داد تا رژیم دیکتاتوری خود را تثبیت کند.
گاردین در ادامه می نویسد: غرب باید از ملت ایران عذرخواهی کند زیرا با نقشه دستگاههای جاسوسی امریکا و انگلیس بود که دولت مصدق، نخست وزیر منتخب ایران سقوط کرد و در نهایت حکومت ایران در سال 1953 به دیکتاتوری پهلوی سپرده شد.
به نوشته روزنامه گاردین، غرب باید از ملتهای عرب عذرخواهی کند زیرا این انگلیس بود که از سال 1920 تا 1930 با حمایت از آل سعود باعث قدرت گرفتن آنها در شبه جزیره عربی شد. و تا امروز همراه با سایر کشورهای غربی به حمایت از این خاندان ادامه داده اند. حمایتی که نتیجه ای جز ظهور جریان افراطی و شکل گیری اسامه بن لادن و دار و دسته اش نداشته است. در حالی که همین گروه دست به عملیات یازده سپتامبر 2001 زدند و در نهایت با ایجاد پدیده ای موسوم به تروریسم زمینه ساز جنگی شدند که تا امروز اغلب نقاط جهان را درنوردیده است.
گاردین سرمقاله خود را با ذکر این نکته به پایان می رساند که سیاستمداران انگلیسی امروزه رفته رفته به این حقیقت رسیده اند که عامل اصلی مشکلات خاورمیانه خودشان هستند که با مداخله مستقیم در اوضاع امروز خاورمیانه، آن را به این وضعیت رسانده اند. 

0% ...

آخرین اخبار

شدت گرفتن انزوای دانشگاه‌های رژیم صهیونیستی؛ سقوط کم‌سابقه گرنت‌های پژوهشی اروپا


پاسخ ایران به حمله آمریکا به نفتکش های ایرانی


وقتی ایران معادله را تغییر می دهد؛ عقب نشینی ترامپ و جنگی که ناکام ماند


گزارش العالم از تازه ترین ترفند رژیم صهیونیستی برای تصاحب زمین های کشاورزی در جنین


وزارت دفاع: به‌زودی گوشه‌ای از کوه‌ یخ صنایع دفاعی را می‌بینید


با جاسوس زیرسطحی آمریکا آشنا شوید


سرلشکر صفوی: تظاهر آمریکا به فتح نشان شکست اوست


گزارش العالم از تنگ‌تر شدن حلقه محاصره بر مزدوران سعودی در سایه اقتدار مجاهدان یمنی+فیلم


لبنان درآتش: اشغالگران در صدد تحمیل حاکمیت خود هستند


سی‌بی‌اس: 9 جنگنده در حمله ایران به پایگاه آمریکا در اردن آسیب دیدند


پربیننده ترین خبرها

اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


سپاه: آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


سپاه: ناوشکن های رزمی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند


سپاه: دو فروند شناور آمریکایی ، ۸ نفتکش ۱۰ کشتی هدف قرار گرفت+ فیلم


رویترز: نفت در آستانه ۱۰۰ دلاری شدن قرارگرفت


ارتفاعات «علی الطاهر» به محور نبرد مقاومت با اشغالگران تبدیل شده است+ فیلم