شرایطی که نقدینگی عربستان را می بلعد

جمعه 10 مهر 1394
11:12
شرایطی که نقدینگی عربستان را می بلعد العالم ـ کاهش شدید قیمت نفت و غرق شدن ریاض در باتلاق جنگ یمن، به شرایطی برای بلعیده شدن گسترده نقدینگی عربستان سعودی و روی آوردن آن کشور به انتشار اوراق قرضه تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم عربستان طی تابستان گذشته به سبب بحران نقدینگی  حاصل از کاهش شدید قیمت نفت، به منظور جمع آوری حداقل 4 میلیارد دلار، به فروش اوراق قرضه روی آورد.

عربستان همچنین حدود 5 الی 8 میلیارد دلار برای درگیری نظامی در یمن هزینه کرده و میلیاردها دلار برای کمک به دولت عبدالفتاح السیسی در غلبه بر انقلاب مردمی آن کشور به قاهره کمک کرده است.

ریاض که اکنون ریاست سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) را به عهده دارد، برای نخستین بار از 8 سال پیش، از بازار اوراق قرضه استفاده می کند چرا که کوه اموال آن از درآمدهای نفت فرو می ریزد.

شبکه سی.ان.ان به نقل از مدیر اجرایی شرکت اطلاعات مالی "انسایت دیسکاوری" گزارش کرد که بانک مرکزی عربستان طی شش ماه گذشته، به عنوان طرحی سعودی برای گردآوری منابع مالی خود در داخل کشور در هنگام بحرانها، حدود 50 الی 70 ملیارد دلار از شرکتهای مدیریت دارایی های جهانی برداشت کرده است؛ به گونه ای که یک تحلیلگر در شرکت اطلاعات ژئوپولتیک گفت که سعودی ها از افزایش نقدینگی در داخل کشورخود در هنگام بحرانها احساس راحتی بیشتر می کنند.

این وضع یک تحول دراماتیک برای ثروتهای سعودی ها به شمار می آید، برآوردهای موسسه پژوهشی " کاپیتال اکونومیکس" از کاهش 7.5 درصد از تولید ناخالص داخلی در سال جاری، در مقایسه با  20 درصد از مازاد تولید ناخالص داخلی در دهه گذشته خبر می دهد. 

ذخایر ارز خارجی در بانک مرکزی عربستان هم شاهد کاهشی از 746 میلیارد دلار در 2014 تا 669 ملیارد دلار در پایان ماه ژوئیه گذشته است. با این وجود ملک سلمان پادشاه عربستان، در سال جاری دستور داد که 30 میلیارد دلار  برای برنامه های هزینه دولت از جمله پرداخت های کلان به کارکنان دولت اختصاص داده شود.

 

0% ...

آخرین اخبار

هشدار نماینده پارلمان لبنان در باره ناکارآمدی مذاکرات بیروت و تل‌آویو / احتمال بازگشت جنگ بعید نیست


گزارش‌های اولیه از درگیری‌های شدید میان گروه‌ها در جنوب سوریه حکایت دارد


رژیم صهیونیستی بار دیگر لبنان را بمباران کرد


مدیر مرکز بین المللی قدس: تداوم حمله به آنروا دهن‌کجی به نهادهای بین‌المللی است


فرمانده کل ارتش: مقتدرانه در برابر دشمنان ایستاده‌ایم


قهرمانی تیم ملی واترپلو ایران در رقابت‌های تدارکاتی ترکیه


شهادت "عروس لبنان" تا واکنش افکار عمومی به شهادت کودک فلسطینی در آغوش پدرش+ فیلم


کیفرخواست پرونده‌های شهادت رهبر معظم انقلاب و شهدای دانش‌آموز میناب صادر شد


قدردانی نائب‌رئیس مجلس شیعیان لبنان از حمایت‌ ایران/تاکید عراقچی بر عقب‌نشینی اشغالگران


بیانیه هیات دولت در پاسداشت رهنمودهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی