به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، روسیه پیشتر در پی اقدام ترکیه در سرنگونی هواپیمای روسی در ماه نوامبر گذشته، محدودیتهایی در تعامل با آنکارا وضع کرده بود.
خبرگزاری "اسپوتنیک" روسیه به نقل از روزنامه روسی "کومیرسانت" گزارش کرد که پیش نویس این طرح که از سوی وزارت توسعه اقتصادی روسیه تهیه شده است شامل تحریم واردات تمامی تولیدات و خدمات از ترکیه به روسیه می شود و نیز اقدام دولت روسیه در خرید هرگونه محصول از شرکت های ترکیه را ممنوع می کند.
روسیه تاکنون تحریم هایی در باره واردات محصولات کشاورزی، جلوگیری از سفر اتباع روس به ترکیه و تعلیق همکاری های نظامی علیه آنکارا وضع کرده است.
درهمین حال آلکسی مشاکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با خبرگزاری "ریانووستی" اعلام کرد مقام های ترکیه می بایستی خسارات ناشی از سرنگونی هواپیمای روسی سوخو 24 را جبران کرده و تضمین می نمودند که در آینده چنین حوادثی تکرار نشود.
مشاکوف تاکید کرد: "حمله به هواپیمای نظامی روسی و خدمه آن یک جنایت جدی است که نمی تواند پیامد های مربوطه را به همراه نداشته باشد".
معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: با درنظر داشتن تمام این نکات، مقام های ترکیه باید به جای ادامه انکار مسئولیت خود به خاطر این حادثه و لکه دار کردن عملیات قانونی روسیه در سوریه باید حداقل کار لازم از نقطه نظر موازین حقوق بین المللی را انجام داده و خسارات را جبران کرده و تضمین می کردند که در آینده چنین حوادثی تکرار نشود".
هواپیمای بمب افکن سوخو24 روسیه 24 نوامبر توسط دو فروند جنگنده ترکی اف-16 بر فراز سوریه سرنگون شد و در چهار کیلومتری مرز ترکیه به زمین افتاد.
ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه این حادثه را "خنجر زدن از پشت" از سوی همدستان تروریست ها نامید.
ترکیه می گوید هواپیمای روسی پس از ورود به حریم هوایی این کشور سرنگون شد.
با این حال ستاد مشترک ارتش روسیه با استناد به اطلاعات به دست آمده از پدافند هوایی سوریه اعلام کرد این هواپیما از مرز هوایی ترکیه عبور نکرده بود و بررسی های پنتاگون نیز گواهی از این امر می دهد. اولگ پاشکوف، یکی از خلبانان هواپیمای سرنگون شده حین فرود با چتر مورد اصابت رگبار گلوله های تروریست ها قرار گرفت و کشته شد. کونستانتین موراختین، خلبان نجات یافته به روزنامه نگاران گفت هواپیما وارد حریم هوایی ترکیه نشده بود و طرف ترکیه هیچ هشداری به هواپیما نداده بود.