"تنومه" جنایتی که هیچگاه از یاد نخواهد رفت

پنج‌شنبه 25 شهريور 1395
22:01
امروز نود و سومین سالگرد کشتار هزاران حاجی یمنی در سال 1923 توسط ارتش آل سعود در "تنومه" است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، تنومه نام روستایی در عسیر است.
در سال 1923 سه هزار حاجی یمنی درحالیکه هیچ سلاحی به همراه نداشتند، در مسیر مکه با واحدی از ارتش آل سعود به فرماندهی شاهزاده "خالد بن محمد" برادرزاده ملک عبدالعزیز مواجه شدند.    
حجاج ابتدا با امان دادن این نیروها به مسیر ادامه دادند، اما وقتی به دو راهی تنومه رسیدند سربازان به طرف آنان تیراندازی کردند، که 2900 حاجی کشته شدند و فقط شمار اندکی نجات یافتند.
وهابیون در نهایت بی رحمی این حجاج را به شهادت رساندند؛ چرا که معتقدند بودند با قتل این حجاج به خداوند نزدیک می شوند!
آل سعود با کمک نویسندگان مزدورش تلاش کرد تا اینگونه این جنایت را توجیه کند که سربازان سعودی به این دلیل که فکر کردند حجاج یمنی گروهی مسلح از اهل حجاز هستند، آنان را اشتباهی به قتل رساندند!

دولت دست نشاندۀ یمن در آن زمان عذرخواهی آل سعود را در مقابل دریافت مقداری پول پذیرفت؛ که این امر باعث خشم شدید علما و فرهیختگان یمنی شد.
یکی از این افراد "دکتر محمد عوض الخطیب" بود که در کتاب خودش تحت عنوان "صفحه هایی از تاریخ نوین جزیره العرب" به این موضوع اشاره کرد.
قاضی یحیی بن محمد الاریانی گفته است که سربازان سعودی هنگام کشتار حجاج یمنی فریاد می زدند: "مشرکان را بکشید".
سربازان سعودی همچنین در شعارهای خود به یکدیگر نوید بهشت را می‌دادند.
206
  
 

0% ...

آخرین اخبار

انتقاد پارلمانی از بی‌توجهی دولت لبنان به جنوب کشور


حمله موشکی یمن به نیروهای هوادار عربستان سعودی و سرنگونی پهپاد شناسایی این کشور  


درخشش تیم کشتی آزاد ایران در جام هارویان ارمنستان


تداوم آتش‌افروزی تل‌آویو در جنوب لبنان


تاکید آیت‌الله نوری همدانی بر راه‌های عملی برای وحدت اسلامی


اسلام آباد: تسلیم تحریم‌های یکجانبه علیه ایران نمی‌شویم


سفیر اسبق ایران در عراق پرده از تهدیدات جدید آمریکا علیه بغداد برای قطع روابط با تهران برداشت+فیلم


تکرار ادعاهای سیاسی گروسی علیه برنامه هسته‌ای ایران


سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر نخست‌وزیر قطر به تهران خبر داد


حشد الشعبی؛ بخشی جدایی‌ناپذیر از تاریخ پیروزمند عراق است