حمایت اوباما از برجام در مصاحبه تلویزیونی

چهارشنبه 22 دی 1395
08:53
حمایت اوباما از برجام در مصاحبه تلویزیونی رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه 2 "اسرائیل"، از برجام و همچنین سیاست‌هایش در قبال این رژیم دفاع کرد.

العالم - آمریکا

به نقل از وبسایت «جی‌تی‌ای»؛ باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای که سه‌شنبه از شبکه 2 "اسرائیل" پخش شد از توافق هسته‌ای ایران، رأی ممتنع به قطعنامه سازمان ملل در خصوص شهرک‌سازی‌های رژیم اشغالگر و سایر سیاست‌هایش در تقابل با این رژیم دفاع کرد. وی همچنین متذکر شد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید، دوست خوبی داشت.
رابطه اوباما و نتانیاهو چندان نزدیک و گرم نبود و آن‌ها در خصوص مسائلی چون شهرک‌سازی‌های اسرائیل، مذاکرات صلح و – بیشتر از همه – توافق هسته‌ای ایران که در سال 2015 امضا شد، درگیر شدند.
نتانیاهو از برجام به شدت انتقاد کرد و در یک سخنرانی در کنگره آمریکا در سال 2015، آن را «تسلیم در برابر ایران» نامید. اما اوباما در مصاحبه سه‌شنبه خود متذکر شد مقامات "اسرائیل" می‌پذیرند این توافق به این رژیم کمک کرده است.
اوباما در این خصوص گفت: «ارتش و تیم‌های اطلاعاتی اسرائیل می‌گویند این توافق برای دستیابی به هدف دقیقی که مشخص کردیم، به خوبی عمل می‌کند. من فردی نامیده شدم که به منافع اسرائیل خیانت می‌کند؛ ولی ما حالا شواهدی داریم – چرا که می‌توانیم به خوبی ببینیم. مذاکرات جدی من به اینجا رسیده است که حالا احتمال دستیابی یکی از دشمنان اسرائیل به سلاحی که می‌تواند موجودیت اسرائیل را تهدید کند، به شدت کاهش یافته است.»
اوباما افزود نتانیاهو دوست خوبی داشت؛ اما «بی‌بی (اشاره به بنیامین نتانیاهو) همیشه این نکته را درک نمی‌کرد.» وی همچنین با اشاره به دوستی نزدیک دونالد ترامپ و اسرائیل افزود: «حمایت تمام و کمال از اسرائیل و حمایت از سیاست‌های نتانیاهو، بدون در نظر گرفتن این نکته که این سیاست‌ها متضمن چه نکاتی هستند و تا چه اندازه با دورنمای صلح ناسازگاری دارند، می‌تواند – به باور من اگر چنین چیزی به معنای دوستی بی‌قید و شرط است -- با گذشت زمان به وخیم‌تر شدن شرایط منجر شود.»
رئیس‌جمهور آمریکا در این مصاحبه همچنین ادعا‌های اسرائیل را در خصوص نقش مستقیم آمریکا در تصویب قطعنامه ای ضد این رژیم در 23 دسامبر، به صراحت رد کرد. وی گفت آمریکا نه این قطعنامه را نوشت، نه آن را به سازمان ملل برد و نه به آن رأی مثبت داد. وی البته این قطعنامه را بهترین گام برای صلح نامید.

0% ...

آخرین اخبار

وال استریت ژورنال: معاون وزیر جنگ آمریکا استعفا کرد


تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان با گلوله‌های حاوی فسفر سفید


عراقچی: آمریکا باید به تعهدات خود و تفاهم‌نامه اسلام‌آباد بازگردد


بقایی: اتحادیه اروپایی نقش خود را در حد مجری اوامر آمریکا تقلیل داده است


نماینده پارلمان لبنان: به قدرت ایران و رهبر آن تکیه داریم و به هم‌پیمانی با تهران افتخار می‌کنیم


ستادکل نیروهای مسلح: تجاوز از هیچ مبدایی تحمل نمی‌شود


ایران، لبنان، فلسطین؛ معادله‌هائی که ترامپ و نتانیاهو نتوانستند با جنگ آنها را به نفع خود تغییر دهند + ویدئو


نجات ۱۶۳ کودک از یک باند قاچاق، فلوریدا و جهان را تکان داد+فیلم


پزشکیان میهمان ویژه مراسم افتتاحیه بازی‌های جهانی عشایر در بیشکک + فیلم و عکس


نبیه بری: به هیچ‌وجه از حق لبنان برای پیگرد "اسرائیل" به‌دلیل تجاوزاتش چشم‌پوشی نمی‌کنیم +فیلم