ارتباط آلودگی هوا با آلزایمر

يکشنبه 17 بهمن 1395
12:47
ارتباط آلودگی هوا با آلزایمر محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی می‌گویند، ذرات ریز ناشی از فعالیت نیروگاه‌ها و خودروها تقریباً عامل بروز 20 درصدی بیماری آلزایمر هستند.

 العالم- گوناگون
به گزارش پایگاه خبری وب مد، به گفته محققان، هرچند رابطه بین آلودگی هوا و آلزایمر،  زمینه‌ای جدید در تحقیقات پزشکی محسوب می‌شود، اما در این مطالعه به شواهدی دست پیدا کردیم که نشان می‌دهد آلودگی هوا، مانند تنباکو، برای مغز سالمندان خطرناک است.

طی این مطالعه ، گروهی از موش‌های ماده توسط دستگاهی مخصوص در معرض آلودگی مشابه با آنچه در هوای شهرهای آلوده است، قرار گرفتند.

این موشها حامل ژنی موسوم به "APOE4" بودند که خطر آلزایمر را افزایش می‌دهد. پس از گذشت 15 هفته، افزایش 60 درصدی پلاک آمیلوییدی در موش‌ها دیده شد؛ این ماده با بروز آلزایمر در ارتباط است.

علاوه بر این، اطلاعات بیش از سه هزار و 600 زن آمریکایی 65 تا 79 ساله مورد بررسی قرار گرفت که هیچ یک از این زنان در ابتدای تحقیق آلزایمر نداشتند.

پس از در نظر گرفتن عواملی نظیر نژاد، سبک زندگی و سلامتی، محققان دریافتند زنانی که در مناطق با میزان آلودگی بالا زندگی می‌کنند در خطر 81 درصدی برای ابتلا به زوال قدرت شناختی قرار دارند. حتی درصد احتمال ابتلا به زوال عقل نظیر بیمار آلزایمر برایشان 92 درصد گزارش شد.

در بین زنانی که حامل ژن "APOE4" بودند نیز این درصد به مراتب بالاتر نیز می‌رفت.

این پژوهش در مجله "Translational Psychiatry" منتشر شده است.

منبع:ایسنا

0% ...

آخرین اخبار

چین: با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱، بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت پایان یافته است


شکست طرح ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت


رهبر انصارالله یمن: ما آغازگر جنگ نیستیم/ اسناد جنایات سعودی را در اختیار داریم


سردار طلایی‌نیک: ۲۰۰ شب حضور حماسی مردم، جهش قدرت اجتماعی در تکمیل قدرت نظامی و ملی بود


هشدار بقایی درباره عملیات‌های پرچم دروغین در منطقه


سردار ابن‌الرضا: آمریکا با فناوری دفاعی پیشرفته ایران به چالش کشیده شد


انهدام پنجاه و سومین فروند پهپاد MQ-9 آمریکا


ذوالقدر: تا به زیر کشیدن ترامپ و نتانیاهو، تنگه هرمز را نخواهیم گشود


فشار آمریکا به دولت عراق با اهرم دلار برای خلع سلاح مقاومت/ گروه های عراقی: انحصار سلاح منوط به پایان حضور نظامی آمریکاست


درخشش هنر و خلاقیت ایرانی در قلب ژنو؛ میزبانی سازمان جهانی مالکیت فکری از «میراث ایرانی و نوآوری آینده»