وضع فوق العاده برای سومین بار درترکیه تمدید شد

سه شنبه 29 فروردين 1396
02:11
وضع فوق العاده برای سومین بار درترکیه تمدید شد معاون نخست وزیر ترکیه اعلام کرد وضع فوق العاده در این کشور سه ماه تمدید شده است و اجرای آن از روز چهارشنبه آغاز می شود.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم به نقل از رویترز، نعمان کورتولموش در کنفرانسی مطبوعاتی در آنکارا افزود این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که شورای امنیت ملی ترکیه به شورای وزیران توصیه کرد وضع فوق العاده در این کشور تمدید شود.

از زمان کودتای نافرجام ژوئیه سال گذشته در ترکیه ، این سومین بار است که وضع فوق العاده در این کشور تمدید می شود.

بر اساس قانون اساسی ترکیه ؛ وضعیت فوق العاده «در صورت بروز علائم جدی خشونت گسترده برای نفی نظم دموراتیک مستقل، حقوق بنیادین و آزادی، و هم چنین آسییب جدی در نظم عمومی به دلایل مذکور» می تواند تا مدت شش ماه با پیشنهاد شورای امنیت ملی از سوی هیئت دولت اعلام شود.

کودتای نافرجام ۲۰۱۶ ترکیه تلاشی بود توسط گروهی از نظامیان که در آن بنا بر گفتهٔ نخست‌وزیر ترکیه بن‌علی ییلدریم بخشی از ارتش ترکیه در تاریخ ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ – ۱۶ ژوئیه ۲۰۱۶تلاش کردند تا حکومت را در دست بگیرند.

جت‌های جنگی در آسمان استانبول و آنکارا پرواز کردند و ارتش پل‌های بسفر و سلطان محمد فاتح در استانبول را بوسیله تانک و سربازها مسدود کرد.

طی این عملیات، بسیاری خطوط تلفن و اینترنت قطع بودند. حکومت ترکیه برای مبارزه با کودتاگران از پلیس درخواست کمک کرد.

این کودتا با حضور مردم در خیابانها و تلاش طرفداران رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، سرکوب شد و بعد از آن هزاران نفر در سایه اعلام وضعیت فوق العاده و طرح های مقابله با کودتاچیان دستگیر شده و یا از کار برکنار شدند.

شمار افراد بازداشتی به بهانه کودتای ترکیه افزون بر 250 هزار نفر برآورد شده است.

 

0% ...

آخرین اخبار

دریادار سیاری: تنگه هرمز بسته است؛ عبور باید با هماهنگی باشد


آمادگی بانک مرکزی برای اتصال شبکه‌های پرداخت ایران به شرکای تجاری


تأکید دریادار سیاری بر ضرورت به‌کارگیری نیروی انسانی متخصص و متعهد در مأموریت‌های ارتش


برنامه «عالمکم»؛ از تخریب منازل فلسطینیان تا دزدی گردشگران اسراییلی در تایلند+ فیلم


نقض حاکمیت عراق توسط هواپیماهای آمریکایی از پایگاه های اردن وترکیه


رأی‌گیری انتخابات کنست در خارج از سرزمین‌های اشغالی آغاز شد


مانع تراشی رژیم صهیونیستی در اعزام بیماران و مجروحان غزه به خارج+ فیلم


آشوب در آلبانی؛ از درگیری با پلیس تا به آتش کشیدن ساختمان‌های دولتی


آزمایش موشک‌های کروز راهبردی توسط کره شمالی


درخشش طلایی جوانان کشتی ایران در خاک آمریکا