تولید زیست پلاستیک از پسماند حبوبات

سه شنبه 29 فروردين 1396
10:52
تولید زیست پلاستیک از پسماند حبوبات سالانه میلیون‌ها تُن پسماند حبوبات نظیر بقایای دانه‌های نخود سبز در اروپا دور ریخته می‌شود اما در ایتالیا دانشمندان برای تولید نوعی زیست پلاستیکِ سازگار با محیط زیست از آن بهره می‌برند.

العالم - گوناگون

در یک مرکز آزمایشگاهی در پارمای ایتالیا، دانشمندان تلاش دارند به پسماندِ حبوبات کنسرو، زندگی و کارکردِ تازه‌ای ببخشند چراکه این بقایا حاوی فیبر و پروتئین گیاهیِ چشمگیری هستند.
در این روش، حبوبات پس از شستشو، چرخ می‌شوند و سپس یک حلاّل طبیعیِ ویژه به آنها اضافه می‌شود.
اِلنورا اومیلتا، محقق این آزمایشگاه درباره فرآیندِ کار می گوید: پروتئین گیاهی در یک حلاّلِ واسطه حل می شود. بعد مرحله جداسازیِ مایع از جامد را داریم، یعنی جداسازی بخشِ حاویِ فیبر از محلول کلی. عصاره استخراج شده ممکن است حاوی مقداری نمک باشد اما درصدِ پروتئین موجود در آن بسیار بالا است. چیزی نزدیک به ۸۰ درصد؛ از فیبرهای گیاهی برای تولید ترکیبات تازه استفاده می شود. پروتئین‌ها ماده اصلی سازنده زیست‌ پلاستیک‌ها هستند.
سمونا برونکو، مدیر فنی این مطالعه اروپایی نیز می‌گوید: میزانِ خلوص به ویژه خلوصِ پروتئین مهم است چراکه کیفیت و کاراییِ محصول نهایی یعنی زیست پلاستیک را افزایش می‌دهد. ما از پلیمرهای طبیعی استفاده می‌کنیم که در یک فرآیند ترکیبِ گرم با فیبر و پروتئین آمیخته می‌شوند و دانه‌هایی از زیست پلاستیک می‌سازند.
این فرآیند دو فایده محیطی دارد. نخست آنکه پسماندها بازیافت می شوند و دیگر اینکه به جای نفت که ماده اصلی ساخت پلاستیک سنتی است از منابع تجدیدپذیر استفاده می‌شود. کارگاهی در اسلوونی از چنین دانه‌هایی برای تولید آزمایشیِ گلدان‌های کوچک بهره می‌برد. دانه‌های زیست پلاستیک در دستگاه تزریق قرار می گیرند، سپس به وسیله حرارت ذوب شده در قالب‌های ویژه شکل داده می شوند.

 منبع : isna

0% ...

آخرین اخبار

سرپرست وزارت دفاع: ماموریت ما قدرت‌سازی برای ایران است


گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و اندونزی درباره آخرین تحولات منطقه‌ای


تظاهرات بحرینی‌ها در اعتراض به محاکمه علمای شیعه +فیلم


عملیات ضدصهیونیستی در نزدیکی یک مرکز آموزش در کرانه باختری فلسطین


در واکنش به دستکاری بازار جهانی انرژی؛ عراقچی: مصرف‌کنندگان آمریکایی هزینه آن را می‌پردازند


انهدام یک تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان


گزارش العالم از آغاز برداشت خرمای تازه در خوزستان+فیلم


"کیش و مات"؛ وقتی ایران مقتدر محدودیت‌های قدرت آمریکا را آشکار می سازد


پیام بسیج مستضعفین:حمایت از دولت با تکیه بر مطالبات مردمی


امتیاز ۱۰۰ ساله بهره‌برداری از ۱۷ میدان نفتی ونزوئلا و سهم ۵۵ درصدی واشنگتن از تولید