وسیع ترین رودخانه ای که تا به حال دیده اید

دوشنبه 25 ارديبهشت 1396
18:00
وسیع ترین رودخانه ای که تا به حال دیده اید در سواحل جنوب شرقی آمریکای جنوبی، بین اروگوئه و آرژانتین، یک جریان باریک از اقیانوس اطلس وجود دارد. این جریان قیفی شکل حدود 290 کیلومتر طول دارد و و محلی است که رودهای اروگوئه و پارانا در آن به هم می پیوندند.

العالم - گوناگون

این قسمت «ریو د لا پلاتا» یا رودخانه نقره ای نام دارد و افراد مختلف آن را رودخانه، خلیج یا دریای مرزی می نامند.
جغرافی دانان می گویند رودخانه نقره ای دقیقا یک رودخانه نیست اما مدخل است که رودخانه های پارانا و اروگوئه داخل آن می ریزند. اما در اروگوئه و آرژانتین آن را معمولا رودخانه در نظر می گیرند که به اقیانوس اطلس می ریزد. برای آن هایی که رودخانه نقره ای را رودخانه می دانند، عریض ترین رودخانه جهان است که حداکثر عرض آن به 220 کیلومتر می رسد و برای دیگر وسیع ترین خور جهان.

رودخانه نقره ای اولین بار توسط اسپانیایی ها در سال 1516 دیده شد و آن را «دریای آب شیرین» نامیدند. نام امروزی آن توسط سباستین کابوت گذارده شد که مطالعات دقیقی روی این رودخانه و انشعابات آن در سال 1520 انجام داد. امروزه ساحل رودخانه نقره ای یکی از پرجمعیت ترین مناطق اروگوئه و آرژانتین است. بوینس آیرس یکی از بزرگترین نواحی شهری جهان و پایتخت اروگوئه و بزرگترین شهرش، مونته ویدئو نیز در ساحل این رودخانه قرار دارند.

برترین ها

0% ...

آخرین اخبار

هزینه سنگین جنگ آمریکایی-صهیونیستی علیه ایران برای هواپیمایی چین


عقب نشینی‌ اشغالگران از الخلیل پس از ۱۰ روز یورش


 پیشروی نیروهای صنعا به سمت خلیج عدن و نزدیک شدن به مناطق ساحلی


مقام‌های آلمان خشونت در اعتراضات را به گردن عناصر نفوذی انداختند


سقوط بنیان های پروژه استعماری؛ پایان دوره ترامپ و نتانیاهو


بقائی: تنگه هرمز باز نمی‌شود مگر اینکه مطالبات ایران رعایت شود/ نمی‌توان از امنیت سخن گفت و محاصره علیه ایران را ادامه داد/ آمریکا بزرگترین تهدید علیه رژیم عدم اشاعه است


تاکید وزرای خارجه ایران و ترکمنستان بر توسعه همکاری سیاسی و اقتصادی


بلومبرگ: ایران آماده پاسخ ویرانگرتر به حملات آمریکاست


ضرب‌شست ایران به چشم آمریکا در دریا


درگیری یهودیان حریدی با پلیس در سرزمین های اشغالی