علاءالدین بروجردی در گفت و گو با برنامه " من طهران" شبکه خبری العالم، با اشاره به تاکید دائمی جمهوری اسلامی ایران برخطر حمایت های منطقه ای و فرامنطقه ای از تروریست ها افزود: متاسفانه در وضعیت فعلی در سوریه، عراق و دیگر کشورهای منطقه و فرامنطقه ای تروریست ها حضور دارند، دست به عملیات می زنند و مشکل آفرینی می کنند و از تهدیدهای آنان هیچ کشوری مصون نیست.
ارتباط تروریست ها با خارج از کشور
وی درباره حمله تروریستی چهارشنبه گذشته به مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر حضرت امام (ره) گفت: درتهران افرادی که از برخی مناطق کشورمان جذب شده و آموزش دیده بودند دست به این عملیات زدند؛ در حالی که در طول دو سال گذشته ما تعداد زیادی از تیم های عملیاتی و نظامی را متلاشی کردیم و توطئه های مختلف خنثی شد.
بروجردی افزود: دراین عملیات هدف تروریست ها مرقد امام و صحن مجلس بود که در دستیابی به هردو هدف با الطاف الهی و اقدام به موقع نیروها ناکام بودند و تروریست ها به دنبال شکست در اجرای برنامه اصلی به طور کورکورانه تعدادی از مردم عادی و کارمندان را به شهادت رساندند.
وی با تاکید براینکه در گذشته برنامه ای برای ایجاد مشکل و مزاحمت برای عموم مردم در مکانهایی مانند مجلس یا حرم امام نبوده است، خاطرنشان کرد: عملیات تروریستی اخیر باعث شد که سطح هوشیاری فعالیت نیروهای امنیتی بیش از گذشته بالا برود و فکر می کنم از این پس اقدام های امنیتی و حفاظتی بیشتری انجام شود.
حملات تروریستی تهران به مسائل قومی ارتباطی ندارد
بروجردی همچنین تاکید کرد که حضور تعدادی افراد فریب خورده از مناطق اهل سنت در فعالیت های تروریستی هفته گذشته تهران هیچ ارتباطی با مسائل قومی ندارد؛ لذا نمایندگان و علمای اهل سنت به شدت این اقدامات را محکوم کردند و در همگام سایر اقشار مردم ایران و با یک انسجام و اتحاد ملی به مبارزه و مقابله با اینگونه فعالیت ها و مخالفت جدی با آن می پردازند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که تروریست ها برای مناطق متعدد بخصوص در ماه رمضان برنامه های خرابکاری و عملیات تروریستی متعدد طراحی کرده و سلاح و مواد انفجاری متعددی فراهم کرده بودند که با فعالیت های اطلاعاتی و امنیتی این برنامه ها خنثی و حجم زیادی از سلاح و مواد انفجاری کشف شد.
صدور دستور عملیات تروریستی تهران در کشورهای خارجی
بروجردی با اشاره به نشست مشترک نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان عالیرتبه امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی ، خاطرنشان کرد: براساس اطلاعاتی که از مدت ها قبل داشتیم. کشورهایی که در پیدایش، گسترش و تقویت گروهک های تروریستی در منطقه نقش آفرین هستند در این مقوله دست داشته اند. ضمن اینکه در گذشته هم تیم های زیادی به ایران اعزام کردند که دستگیر شدند و حامیان آنها ابراز ناراحتی می کردند از اینکه تیرهایشان برای اعزام تروریست و ایجاد ناامنی درایران به سنگ می خورد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: حامیان تروریست ها دستور داده بودند که به هر صورت ممکن مزدورانشان عملیاتی در داخل ایران انجام دهند. اقدام کور آنان در کشتن افراد عادی و کارگر در حرم امام و مجلس هم نشان دهنده توحش، ضد اسلامی و انسانی بودن تفکرات و فعالیت های آنها و نشانگر تلاش مزدوران تروریست برای تحقق دستورات صادر شده از خارج از مرزها بود که براساس آن باید هر اقدامی را انجام می دادند.
سعودی ها به دنبال جبران شکست های متعدد
وی درباره اظهارات برخی مقام های سعودی از جمله جانشین ولی عهد و وزیر دفاع آن کشور مبنی بر کشاندن درگیری به داخل ایران خاطرنشان کرد: اطلاعاتی که ما داریم تایید می کند براساس موضع رسمی وزیر دفاع عربستان، بدون تردید آنها در پس حادثه تروریستی تهران نقش آفرینی کردند و علتش هم شکست عربستان در تمام صحنه های منطقه است.
بروجردی افزود: عربستان سعودی که در عراق، سوریه، لبنان و یمن شکست خورده و تحقیر شده، به دنبال نوعی عرض اندام است تا شکست ها را پوشش بدهد و اجلاس ریاض هم نمایش سیاسی یک قدرت نمایی است که در درون آن یک شکست به عنوان واقعیت وجود دارد و موفقیتی از آن بروز نمی کند.
وی با تاکید براینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه نظامی نیست ولی هراقدامی درزمان خودش می تواند انجام گیرد، افزود: ایران علاقه مند استفاده از زور و تهدید نیست سیاست ما در منطقه نظامی نیست. اگر امروز جزو چند قدرت موشکی هستیم با هدف بازدارندگی و با تکیه بر یک استراتژی قرآنی است. سیاست ما در قبال همسایگان و دنیا جنگ طلبی نیست ولی سیاست پاسخ کوبنده در مقابل هرگونه اشتباه دشمن را دنبال می کنیم.
عربستان گاو شیرده آمریکا
بروجردی درباره تحقیر گسترده عربستان سعودی توسط رئیس جمهوری آمریکا گفت: ترامپ سعودی ها را تحقیرکرد و گفت که نگاه ما به عربستان مانند گاو شیرده هست که تا وقتی شیر می دهد باید دوشیده شود و بعد که شیر آن تمام شد به کشتارگاه برود.
وی افزود: نمی دانم که اگر کشور دیگری به جای عربستان بود که اینگونه تحقیر می شد، آیا باز هم حاضر بود استقبالی تاریخی با حضور سران عرب در ریاض از دونالد ترامپ به عمل آورد یا خیر.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا به دنبال استفاده از امکانات گسترده مالی منطقه و درراس آن عربستان است، به این معنا که علاوه براینکه نفت منطقه را می گیرند به جای آن سلاحی می دهند که باز هم خود مردم منطقه با آن کشتار شوند. تجارت یک جانبه ای که به نفع آمریکا و به زیان عربستان و منطقه است.
بروجردی درباره موضع نمایندگان کنگره و هیات حاکمه آمریکا درقبال حملات تروریستی هفته گذشته تهران گفت: کنگره و هیات حاکمه آمریکا متاثر از لابی صهیونسیم هستند و سیاست رژیم صهیونیستی هم در قبال جمهوری اسلامی مشخص است چرا که ما رژیم اشغالگر را دشمن مسلمانان می دانیم و به رسمیت نمی شناسیم. لذا نه کنگره و نه هیات حاکمه آمریکا نمی توانند موضع حق طلبانه و حق محور داشته باشند و این در شرایطی است که همه کشورهای جهان حتی اروپا به شدت حملات تروریستی تهران را محکوم کردند.
آمریکا متاثیر از لابی صهیونیستی و پول عربستان
وی افزود: اضافه بر تاثیر پذیری آمریکایی ها از لابی صهیونیست، آنها از پول عربستان هم تاثیر می پذیرند. به همین دلیل مشاهده می کنید مجموعه شعارهای ترامپ در دوران انتخابات با مواضع امروز درقبال عربستان چقدر تفاوت دارد و این تغییر موضع هزینه زیادی داشته و سعودی ها دهها میلیون دلار هزینه کردند تا آمریکا و دونالد ترامپ به این تغییر مواضع برسند.
وی درباره شعارها و پیمان فعالیت های ضد تروریستی در نشست مشترک سران عرب و آمریکا در ریاض و موضع جمهوری اسلامی در قبال آن گفت: ما اینها را پیمان ضد تروریستی نمی دانیم که بخواهیم در آن شرکت کنیم. همانگونه که فعالیت های حقوق بشری عربستان سعودی مانند شوخی است، چنین پیمانی هم با حضور و از سوی آنان ارزشی ندارد. درحالی که در عربستان زنها از حقوق اولیه محروم هستند آن کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مسئولیت پیدا می کند.
حامیان تروریسم در پیمان ضد تروریستی ریاض
بروجردی افزود: پیمان ضد تروریستی ریاض نمایش فریبکارانه مبارزه با تروریسم است، ترامپ درشرایطی مرکز مبارزه با تروریسم تاسیس می کند که همه می دانند القاعده را آمریکایی ها ایجاد کردند و همه کشورهایی هم که حامی گروههای تروریستی هستند، دراین نمایش درکنار آمریکا بوده اند.
وی تاکید کرد : جمهوری اسلامی به دنبال فریب مردم نیست و به صورت واقعی سیاست مبارزه با تروریسم را دنبال می کند و شاهد هستیم در سایه این مبارزه قدرت داعش و سایر گروههای تروریستی روز به روز در سوریه سیرنزولی داشته است.
عربستان و دخالت نظامی در قطر
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین درباره احتمال دخالت نظامی عربستان در قطر گفت: من فکر نمی کنم قطر بحرین باشد که عربستان بخواهد یا بتواند نیروی نظامی به آنجا اعزام کند. با توجه به وضعیت ذخایر گاز قطر شرایط آن محدود به شورای همکاری خلیج فارس نیست و جاده همواری برای اقدامات نظامی در آن کشور وجود ندارد.