پیشنهادی برای کاهش تشنگی در ماه رمضان

سه شنبه 23 خرداد 1396
10:27
پیشنهادی برای کاهش تشنگی در ماه رمضان نوشیدن آب زیاد بین غذای سحری، به امید جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است، زیرا باعث رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می شود.

العالم - گوناگون

توصیه می شود برای تامین آب لازم، از حدود یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، حداقل 6 لیوان آب بنوشید. توجه داشته باشید که از خوردن چای پررنگ، قهوه، کاکائو و موادی که باعث دفع بیشتر آب (به علت مدر بودن) از بدن می شوند (به خصوص در هنگام سحر) پرهیز کنید.

پیشنهادی برای کاهش تشنگی

- مزرعه ای را در نظر بگیرید که در کنار یک رودخانه پُر آب است. برای این که بتوانیم این مزرعه را به صورت دائم آبیاری کنیم و از حملات احتمالی آب در فصول گوناگون درامان نگه داریم، سدی مقابل آب می زنیم تا بتوانیم آب را مهار کرده و با ایجاد روزنه هایی در سد به صورت دائم و کنترل شده مزرعه مان را آبیاری کنیم.

- در ماه مبارک رمضان نیز باید سدی در بدن مان بسازیم که بتوانیم آب و مواد غذایی را که در سحری مصرف کرده ایم، به صورت یکنواخت و مداوم در طول روز به قسمت های مختلف بدن مان برسانیم. این کار را می توانیم با مصرف مواد غذایی پر فیبر (سبزیجات و میوه ها) انجام دهیم.

- مصرف میوه و سبزی باعث می شوند آنزیم های گوارشی به تدریج روی مواد غذایی اثر کنند. همچنین با کاهش سرعت جذب مواد غذایی باعث می شوند که بدن به آهستگی و در فرصت مناسب به جذب مواد غذایی اقدام کند تا هم دچار خستگی کمتری شود و هم از افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین بالای بعد از آن جلوگیری کند.

بنابراین توصیه می شود در هنگام سحر از مواد غذایی پر فیبر مانند سبزیجات و میوه ها استفاده کنید، زیرا میوه ها منبع سرشاری از فیبر هستند و قند موجود در میوه ها در حالت خالص و بدون فیبر نیز دیرتر از قندهای ساده جذب می شود که این امر سبب می گردد، فرد دیرتر احساس گرسنگی کند.

- مواد غذایی پر فیبر آب زیادی را در خود جذب کرده و بدن می تواند آب را به آهستگی جذب کند و کمتر احساس تشنگی ایجاد می شود.

- یکی از مکانیسم های احساس گرسنگی، خالی بودن معده است. فیبرها سرعت حرکت مواد غذایی را نیز کاهش می دهند و این مسئله باعث می شود که احساس گرسنگی دیرتر شروع شود.

- مصرف آب به مقدار فراوان در وعده سحری و همراه با غذا توصیه نمی شود، زیرا باعث رقیق شدن اسید و آنزیم های گوارشی شده و اختلال در روند هضم را باعث می شود.

وعده سحری

+ از مواد خوراکی که دارای قندهای مرکب (مانند میوه ها) هستند، بیشتر استفاده شود.

+ از غذاهای حاوی فیبر (سبزیجات و میوه ها) بیشتر استفاده شود.

× از مواد غذایی سرخ شده، پر چرب و شیرین پرهیز گردد.

+ از غلات و حبوبات به میزان دلخواه استفاده شود.

× مصرف بیش از حد گوشت قرمز توصیه نمی شود.

× مصرف آب قبل از شروع سحری و در بین وعده های غذایی توصیه نمی شود.

× مصرف غذاهای حاوی ادویه، کله پاچه و سیرابی توصیه نمی شود.

وعده افطاری و شام

+ شروع افطاری باید با چند عدد خرما و مقداری آب ولرم یا شیر ولرم باشد.

× مصرف بیش از حد مواد غذایی چرب و شیرین سبب تشنگی و به دنبال آن مصرف زیاد آب می شود، در نتیجه با کاهش غلظت اسید و آنزیم های گوارشی مواجه شده که موجب اختلال در هضم و جذب مواد غذایی می شود.

+ سعی شود بین وعده افطار و شام فاصله ای وجود داشته باشد.

 

ماهنامه سرآشپز

0% ...

آخرین اخبار

هاآرتص: تصمیم حماس برای انحلال کمیته اداره غزه، نتانیاهو را در تنگنای سیاسی قرار داد


ویژه‌نامه آقا مجتبی در قم منتشر شد


دیده‌بان حقوق بشر سوریه: رژیم صهیونیستی طی ۱۰ روز ۱۵ بار به خاک سوریه تجاوز کرد


اسپانیا تحقیقات رسمی علیه جنایت اسرائیل در پرونده توقیف «ناوگان صمود» را آغاز کرد


مقام‌های امنیتی آلمان: آتش‌سوزی راه‌آهن احتمالا ناشی از عملیات خرابکارانه بوده‌است


تأکید قطر و اردن بر ضرورت پایان تنش‌ها در منطقه


پاکستان و عربستان خواستار اجتناب از تشدید تنش‌ها در منطقه شدند


مفتی یمن: تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای محاسبات دشمن را بر هم زد


تصمیم قاطع یمن برای مقابله با محاصره ریاض علیه صنعا


تداوم حملات اسرائیلی به جنوب لبنان + فیلم


پربیننده ترین خبرها

امام مسجد شهر صور: حضرت آیت الله سید علی خامنه ای شهید قدس است


پزشکیان مراتب قدردانی عمیق خود را از دولت، ملت و مقامات عراق و همه کسانی که در فراهم کردن تمام منابع و امکانات کشور برای برگزاری مراسم باشکوه وداع و تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در نجف و کربلا مشارکت داشتند، ابراز کرد.


خبرگزاری عمان: بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان، طی تماس تلفنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود، درباره تحولات جاری منطقه گفت وگو کرد.


پیکر مطهر شهید امت در کنار جدش امام علی بن موسی الرضا (علیه السلام) به خاک سپرده شد.


منابع فلسطینی: در پی یورش نیروهای دشمن به حومه روستای المغیر در شمال شرقی رام الله در کرانه باختری، 6 نفر زخمی شدند.


پیکر رهبر شهید انقلاب در حرم مطهر رضوی آرام گرفت


سی‌ان‌ان به نقل از مقامات آمریکایی: گزارش اسرائیل درباره توطئه ایران برای ترور ترامپ ممکن است تلاشی برای سوق دادن او به سمت تشدید تنش باشد.


درخواست سناتور آمریکایی از کنگره برای قطع بودجه جنگ ترامپ علیه ایران


یورش نظامیان اسرائیلی به مناطقی در کرانه باختری


ابراز خوش بینی هاکان فیدان درباره تحویل گرفتن جنگنده های اف ۳۵


سفیر یمن: تشییع میلیونی شهید امت نماد اقتدار ایران بود