«کودتای جدید» در ترکیه

جمعه 26 خرداد 1396
23:54
«کودتای جدید» در ترکیه کمال قلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوری خواه خلق ترکیه بزرگترین حزب مخالف دولت در راهپیمایی مخالفان از آنکارا به استانبول، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور را به انجام کودتای دوم از طریق دستگیری های گسترده پس از کودتای تابستان گذشته متهم کرد.

العالم – ترکیه

به گزارش پایگاه اسکای نیوز عربی، پس از آنکه روز چهارشنبه گذشته "انیس بربر اوغلو" روزنامه نگار سابق و نماینده حزب جمهوری خواه خلق در پارلمان ترکیه به اتهام افشای اطلاعات محرمانه به یک روزنامه به 25 سال زندان، محکوم شد قلیچدار اوغلو خواستار برگزاری راهپیمایی علیه دولت شد.

رهبر دومین حزب بزرگ ترکیه، در اقدامی که بزرگترین چالش وی در مقابل نظام اردوغان به شمار می آید تظاهرات گسترده ای را تا مقابل زندان محل بازداشت بربر اوغلو در منطقه مال تپه استانبول رهبری و از طرفدارانش درخواست کرد به وی بپیوندند.

قلیچدار اوغلو گفت: دومین کودتا زمانی آغاز شد که اردوغان در 20 ژوئیه در کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرد و از آن زمان تاکنون 50 هزار شخص دستگیر و 100 هزار نفر از کار اخراج شده اند.

قلیچدار اوغلو امروز در دومین روز تظاهرات از آنکارا به استانبول که 450 کیلومتر طول دارد تأکید کرد: از نتایج کودتای 15 ژوئیه برای اجرای کودتای دوم در 20 ژوئیه بهره برداری شد.

از زمان اعلام حالت فوق العاده سه ماهه و تمدید سه باره آن، نگرانی ها درباره وضعیت حقوق بشر در ترکیه افزایش یافته است.

قلیچ دار اوغلو گفت: این راهپیمایی، به چالش طلبیدن ظلم و اجحاف علیه مردم است و با توجه به فقدان دستگاه قضایی مستقل در کشور، برگزاری آن ضروری می نماید.

در حالی که طرفداران قلیچ دار اوغلو پلاکاردهایی با عبارت "عدالت" را در دست داشتند این رهبر حزب مخالف دولت ترکیه گفت: قضات در بیشتر موارد منتظر دستور اردوغان هستند و با استناد به دستورات وی، حکم صادر می کنند.

یادآور می شود راهپیمایی اخیر در محکومیت بربر اوغلو برگزار شده است. وی به اتهام انتشار تصاویر و ویدئوهایی از تلاش عناصر دستگاه اطلاعات ترکیه برای ارسال سلاح از طریق مرز به داخل خاک سوریه در سال 2015 به 25 سال زندان محکوم شده است.

منبع: سکای نیوز

216

0% ...

آخرین اخبار

رژیم صهیونیستی، پرچمدار عملیات فریب پرچم دروغین


افزایش قیمت نفت به دنبال تشدید درگیری‌ها در غرب آسیا و حمله به نفتکش‌ها


کره شمالی چندین موشک بالستیک به سمت دریای شرقی شلیک کرد


صهیونیست‌ها 5 عضو یک خانواده فلسطینی را در جنین ربودند


عربستان: در حمله جدید یمن به فرودگاه ملک خالد یک پاکستانی کشته و ۱۱ تن زخمی شدند


ویتکاف و کوشنر خواستار شفافیت مواضع کی یف و اتحادیه اروپا برای پایان جنگ اوکراین شدند


عراقچی: اصرار بر رویکرد نظامی وضعیت منطقه را پیچیده‌تر می‌کند/ اعلام آمادگی ایران برای کمک به گفتگو بین عربستان و یمن


ناامنی در عربستان؛ غول‌های نفتی قید نشست ریاض را زدند


نخستین کنفرانس بین‌المللی «اکوساید: جنایت جنگی خاموش» + فیلم


هشدار نیروی دریایی سپاه به کشتی های متخلف در تنگه هرمز