به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، شوراي عالي نظامي ترکيه در پي بحران ميان ارتش و دولت و استعفاي 4 نفر از برجسته ترين فرماندهان نظامي، نشست چهار روزه ای را به منظور تعيين فرماندهان جديد نيروي زميني، هوايي، دريايي، و تثبيت ژنرال نجدت اوزال در سمت رئيس جديد ستاد مشترک ارتش آغاز کرد.
رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه رياست اين نشست را بر عهده دارد. در اين نشست رئيس ستاد و فرماندهان نيروهاي زميني، دريايي و هوايي حضور ندارند؛ این فرماندهان روز جمعه در پي افزایش اختلافات با دولت درباره ژنرال ها و افسران ارشد بازداشتی به اتهام توطئه عليه دولت، استعفا دادند.
"یاشار اوقيان" وزير پیشین کار ترکيه در مصاحبه با شبکه خبري العالم گفت: در پي استعفاهاي اخير پيش بيني مي شود استعفاهاي ديگري براي اعتراض به اسامي نامزدهاي جديد صورت گيرد؛ بويژه اگر اختلافاتي درباره اسامي نامزدهاي فرماندهي نيروهاي زميني و هوايي وجود داشته باشد.
شوراي عالي نظامي ترکيه در این جلسه ارتقای درجه 14 ژنرال بازداشت شده را بررسي خواهد کرد؛ درحالیکه اردوغان نخست وزیر ترکیه بر بازنشسته کردن این افراد اصرار دارد، رياست ستاد خواستار ارتقای درجه آنها است.
"جميل جوندوز" نماينده حزب جنبش قومي در پارلمان گفت: قواعد ترفيع و ارتقا درجه در ارتش به شايستگي بستگي دارد و نمي توان ژنرال هاي بازداشت شده را به تلاش براي کودتا متهم کرد به همين علت تا زماني که احکام قضائي عليه آنها صادر نشود، حق دارند از ارتقا درجه برخوردار شوند.
اردوغان براي انتخاب فرمانده جديد نيروهاي زميني با مشکل مواجه است، به طوري که نامزد اول یعنی "سالدرا وزبارک" در پرونده "ارزنجان" متهم است. عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه نیز از ژنرال "ارسلان گونر" راضي به نظر نمي رسد، در نتيجه "خيري کبريک اوغلو" براي به عهده گرفتن اين سمت شانس بیشتری دارد.
از سوی دیگر نامزد اول فرماندهي نيروي هوايي بازداشت است، به همين دلیل انتظار مي رود محمد ارفان بعد از ارتقای درجه برای اين سمت تعيين شود؛ و "مراد بيلگل" نیز به فرماندهي نيروهاي دريايي برسد.
ناظران بر اين باورند که تشکيل جلسه شوراي نظامي در تاريخ تعيين شده و شکست سناريوي استعفاهاي فرماندهان ارتش، یک پيروزي سياسي براي اردوغان و کاهش نقش نهادهای نظامي در ترکيه به شمار مي رود.