کميسيون امنيت و دفاع پارلمان عراق :

توطئه کویت و حامیانش علیه اقتصاد عراق

پنج‌شنبه 17 شهريور 1390
05:35
توطئه کویت و حامیانش علیه اقتصاد عراق نائب رئيس کميسيون امنيت و دفاع در پارلمان عراق ساخت بندر مبارک در جزيره بوبيان را توطئه کويت و حاميانش براي ضربه زدن به عراق دانست.

به گزارش روز پنجشنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبری العالم، " اسكندر وتوت " از تشکيل کميته ای در پارلمان عراق برای رجوع به سازمان ملل و تغيير قطعنامه 833 این سازمان درباره مرزهاي ميان عراق و کويت خبر داد.

به گزارش خبرگزاري " أصوات العراق " از بغداد وتوت با اعلام مخالفت نمایندگان پارلمان با احداث بندر مبارک در  جزیره بوبیان کویت، آنرا باعث ضربه به اقتصاد عراق دانست.

پروژه چندمیلیارد دلاری احداث بندر مبارك در جزیره بوبیان در نزدیکی مرزهای عراق از سال ۲۰۰۷ آغاز شده و قرار است در سال ۲۰۱۶ به پایان برسد؛ كارشناسان عراقی معتقدند ساخت این بندر، تنها راه دریایی عراق به آب های آزاد را محدود و باعث اختلال در کشتیرانی این کشور خواهد شد.

نائب رئيس کميسيون امنيت و دفاع در مجلس نمايندگان عراق، تصريح کرد : کميته که اخيرا برای بررسی این موضوع به کويت سفر کرده است، به مجلس نمايندگان فرا خوانده شده تا از اعضاي آن درباره نتایج حاصل از سفر به کویت سوال شود.

وتوت ضمن ابراز اینکه واقعيت هايي در این باره وجود دارد که در مجلس عراق فاش خواهد شد، اظهار داشت : هياتي از مجلس براي مراجعه به سازمان ملل و مطالبه تغيير قطعنامه 833 در زمينه ترسيم مرزهاي ميان عراق و کويت تشکيل شده است.

وی افزود : درصورتي که به اين خواسته توجه نشود ، تظاهراتي در بصره و استان هاي ديگر عراق براي جلوگيري از اقدامات تحريک آميز کويت به ويژه عليه صيادان عراقي برگزار خواهد شد.

وتوت گفت : کميسيون امنيت و دفاع اطلاعاتي موثق و دقيق درباره توطئه چيني کويت و برخي کشورهاي حامي آن براي ضرر زدن به عراق جمع آوري کرده است.

قطعنامه 833 شوراي امنيت که در تاريخ 27  مارس سال 1993 صادر شد، از دو کشور عراق و کویت خواسته است تا به توافق نهایی درباره مرزهاي دو کشور احترام گذاشته و به مرزهاي دريايي يکديگر تعرض نکنند.

0% ...

آخرین اخبار

هزینه‌های جنگ علیه ایران/ رکوردشکنی تاریخی قیمت گازوئیل در آمریکا و افزایش هزینه کالاها


اذعان رژیم اسرائیل به ناتوانی در مهار حملات پهپادی حزب‌الله


بقائی خطاب به مردم آمریکا: اجازه ندهید شما را به پیاده‌نظام جبهه جنگ تبدیل کنند


موافقت آمریکا با فروش مهمات تهاجمی به عربستان به ارزش ۵ میلیارد دلار


کارشناس عرب: تبادل اسرا میان لبنان و رژیم اشغالگر با هدف ترمیم چهره دولت لبنان صورت گرفت


نماینده پارلمان لبنان ادعای تسلط اسرائیل بر «علی الطاهر» را رد کرد


فشار حداکثری در بن‌بست؛ چرا واشنگتن در محاسبات خود درباره تهران اشتباه می‌کند؟


واکنش نمایندگی ایران در وین : توهم اسنپ‌بک شکست خورد


ضیافت ادبیات فارسی در بیست‌وهفتمین نمایشگاه کتاب بغداد


قالیباف: ایران از ایده معماری امنیتی جدید چین در منطقه استقبال می‌کند