بمباران برای بازگشت به میز مذاکره

سه شنبه 10 آبان 1390
09:03
بمباران برای بازگشت به میز مذاکره تنها يك ماه پس از آنكه امريكايي‌ها، سرويس امنيتي پاكستان را متهم به حمايت از شبكه حقاني كردند حالا دست به دامن آنها شده‌اند تا با واسطه قراردادنشان بتواند روند مذاكره با طالبان را پيش برند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی العالم به نقل از روزنامه نيويورك‌تايمز، پيشتر هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه امريكا رويكرد اين كشور را نسبت به شبكه حقاني و طالبان «جنگيدن، مذاكره كردن، ساختن» خوانده بود. اين تركيبي است كه به حملات مداوم هوايي و زميني امريكا عليه شبكه حقاني و طالبان و اصرار بر اينكه سرويس اطلاعات پاكستان اين تروريست‌ها را بر سر ميز مذاكرات بنشاند، اشاره دارد. اما برخي عناصر سرويس اطلاعات پاكستان منافع چنداني را در پيشبرد اين مذاكرات نمي‌بينند، چراكه اين شورشيان را شايد بهترين گزينه براي حفظ نفوذ در افغانستان، در شرايطي مي‌دانند كه امريكا از تعداد نيروهاي خود در اين كشور مي‌كاهد.

مقامات اطلاعات امريكا روز يكشنبه تحقيقات خود درباره نقش شبكه حقاني در بمبگذاري در كابل طي روز شنبه را گسترش دادند. چندين تن از مقامات فعلي و سابق امريكايي معتقدند ايالات متحده در حال اجراي رويكرد «بمباران براي بازگشت به ميز مذاكرات» است كه پيش از اين نيز از آن بهره جسته بود. در دهه 90 ميلادي اين رويكرد، رهبران صرب را ترغيب به انجام مذاكرات صلح در اوهايو كرد اما درباره طالبان افغانستان تاكنون نتيجه‌يي در پي نداشته است. طي ماه‌هاي پس از كشته شدن اسامه بن‌لادن در خاك پاكستان، مذاكرات بطور كامل متوقف شد و دولت امريكا سرويس اطلاعات پاكستان را متهم به پناه دادن به بن‌لادن كرده بود.

سفر كلينتون با هدف بازسازي روابط و تصريح دوباره يك پيام بود. ديگر هدف كلينتون از اين سفر كسب اطمينان از كمك پاكستان براي برگزاري هرگونه مذاكرات آشتي‌جويانه بوده است. به گفته يكي از مقامات ارشد دولت امريكا، پاكستاني‌ها از اينكه مي‌توانند در روند آشتي نقشي داشته باشند، رضايت دارند.

اين امر به معناي ازسرگيري مذاكرات با شبكه حقاني است كه اواخر ماه آگوست آغاز شده بود. جلسه نخست بطور محرمانه در امارات و ميان ديپلمات امريكايي و ابراهيم حقاني، برادر رييس اين شبكه صورت گرفت و سرويس اطلاعات پاكستان ميانجي برگزاري اين مذاكرات بود. به گفته مقامات پاكستاني و امريكايي نتيجه چنداني از اين جلسه كه تنها دو هفته پيش از حمله به سفارت امريكا در كابل انجام شد، به دست نيامد.

0% ...

آخرین اخبار

رئیس جمهور: دولت با همه توان از تولیدکنندگان عرصه‌کشاورزی حمایت میکند


نیرو‌های مسح ایران در برابر هر تجاوزی شجاعانه خواهند ایستاد


افزایش ظرفیت پرتو دهی به محصولات کشاورزی


ترکیه خطاب به نتانیاهو: متهمان نسل‌کشی نمی‌توانند درس اخلاق بدهند


پژوهشگر عرب: پاسخ نظامی ایران به آمریکا، ترامپ را ناکام گذاشت


وزیران خارجه پیمان امنیت جمعی: اقدامات نظامی یکجانبه مغایر با حقوق بین‌الملل است


پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی ارتحال مرجع عالی‌قدر، آیت‌الله حاج شیخ اسحاق فیاض (طاب ثراه)


طرح کنگره در محدود کردن اختیارت جنگی ترامپ


گفتگوی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا


بقایی: تخریب مخازن آب آشامیدنی در سیریک، اوج زوال اخلاقی در سامانۀ حکمرانی آمریکاست


پربیننده ترین خبرها

ترامپ مدعی شد ایالات متحده در واکنش به حمله ادعایی ایران به بالگرد آمریکایی، حملاتی را به ایران انجام داده‌ است.


سنتکام اعلام کرد در واکنش به سرنگونی یک فروند بالگرد آپاچی، حملات تجاوزکارانه‌ای را به چند نقطه در جنوب ایران انجام داده است


قیمت نفت پس از حمله آمریکا به ایران افزایش یافت و به ۹۲.۳۰ دلار در هر بشکه رسید.


ترامپ تجاوز دوباره به ایران را تایید کرد


هشدار مجدد عراقچی به آمریکا: اگر می خواهید در امان باشید بهتر است منطقه ما را ترک کنید


صدای انفجارهای جدیدی در شهر جاسک در جنوب ایران شنیده شد


گزارش‌ها حاکی از حمله به پایگاه نظامی آمریکا در منطقه جهرا در کویت است


سپاه پاسداران: ۲۱ هدف در پایگاه‌های هوایی و دریایی آمریکا در منطقه مورد اصابت قرار گرفت.


‌ ۴ هدف مهم در پایگاه هوایی و مرکز فرماندهی کنترل ارتش کودک‌کش آمریکا در الازرق اردن هدف قرار گرفتند


حمله موشکی رزمندگان هوافضای سپاه به ۴ هدف نظامی آمریکا در اردن


موج جدید انفجارها در کویت