در نشست اندیشکده «شورای آتلانتیک»؛

سفرای اروپایی در آمریکا از برجام حمایت کردند

سه شنبه 4 مهر 1396
07:09
سفرای اروپایی در آمریکا از برجام حمایت کردند سفرای کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان و نیز نماینده اتحادیه اروپا در آمریکا روز دوشنبه قویا از توافق هسته ای با ایران حمایت کردند.

العالم ـ اروپا

به گزارش رویترز، «دیوید اوسالیوان» نماینده اتحادیه اروپا در آمریکا در سخنانی در نشست اندیشکده «شورای آتلانتیک» گفت: ما موافقیم که فقدان این توافق زیان بزرگی خواهد بود.
«پیتر ویتیش» سفیر آلمان در آمریکا هم مدعی شد هر کسی که از خروج از این توافق حمایت می کند باید «مسائل بزرگتر» از جمله خطر فزاینده ایران بعد از سرگیری غنی سازی [اورانیوم]، خطر رقابت تسلیحات هسته ای در منطقه ای بی ثبات و تاثیر آن بر تلاش های جهانی در زمینه عدم اشاعه هسته ای را در نظر داشته باشد.
ویتیش افزود: چنین چیزی چه پیامی به کشورهایی مانند کره شمالی می فرستد؟ این پیام را می رساند که دیپلماسی قابل اعتماد نیست و نمی توان به توافقنامه های دیپلماتیک اعتماد کرد. به نظر من زمانی که ایران توافق را نقض نکند اما ما آن را رعایت نکنیم، اعتبار ما در غرب تحت تاثیر قرار می گیرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا باید تا اواسط اکتبر درباره پایبندی ایران به توافق هسته ای به کنگره گزارش بدهد. اگر ترامپ تا 15 اکتبر (23 مهر ماه) پایبندی ایران را تایید نکند، کنگره شصت روز فرصت دارد درباره اعمال مجدد تحریم ها علیه ایران تصمیم گیری کند.
البته سران کنگره هنوز درباره اینکه آیا در چنین شرایطی تحریم ها را دوباره وضع خواهند کرد یا نه، اظهار نظری نکرده اند.
سفرای غربی گفتند اگر واشنگتن از توافق هسته ای کنار بکشد، آنها تمام تلاش خود را به کار خواهند بست تا از شرکت های مستقر در اروپا که به تجارت با ایران ادامه می دهند، در برابر تحریم های مجدد آمریکا محافظت کنند.
«کیم داروچ» سفیر انگلیس گفت که ترامپ و «ترزا می» نخست وزیر انگلیس در دیدار هفته گذشته در نیویورک نیمی از صحبت های خود را به ایران اختصاص دادند اما رئیس جمهوری آمریکا تصمیم خود را درباره برجام اعلام نکرد.
به گزارش ایرنا، وی گفت که می بار دیگر دلیل حمایت انگلیس از این توافق هسته ای را توضیح داده و آن را موضوع امنیت ملی عنوان کرده است. سفیر انگلیس در آمریکا اظهار داشت: تا زمانی که از نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران به آن (توافق هسته ای) پایبند است ما هم به حمایت از آن ادامه می دهیم.
«ژرار آرو» سفیر فرانسه در آمریکا هم خاطرنشان کرد کشورهای دیگر – روسیه و چین – هم که توافق را امضا کرده اند از مذاکره دوباره درباره آن حمایت نمی کنند.

0% ...

آخرین اخبار

فشار آمریکا به دولت عراق با اهرم دلار برای خلع سلاح مقاومت/ گروه های عراقی: انحصار سلاح منوط به پایان حضور نظامی آمریکاست


درخشش هنر و خلاقیت ایرانی در قلب ژنو؛ میزبانی سازمان جهانی مالکیت فکری از «میراث ایرانی و نوآوری آینده»


سردار نقدی: جزایر خلیج فارس در امنیت کامل؛ آماده پاسخ مقتدرانه هستیم


سردار اصانلو در پکن: اخراج آمریکا از غرب آسیا، پیش‌شرط تحقق صلح پایدار است


مهلت ۴۸ ساعته به دیپلمات سوئدی برای ترک تهران


تهران در آستانه هفته دفاع مقدس میزبان حماسه بزرگ «جان‌فدایان ایران»


کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا در ایران مرتکب جنایت جنگی شده است


درگیری شدید در جنوب سوریه و کشته شدن ۳ نیروی امنیتی + فیلم


واکنش قاطع وزارت اطلاعات به شهادت مولوی گرگیج؛ خون شهید، چراغ راه وحدت ایران است


مطالبه مشترک تهران و آنکارا برای امنیت مرزها؛ تأکید بر انحلال شبکه‌های تروریستی پ.ک.ک و پژاک