طرح نمايندگان كنگره برای ايجاد كميسيون نظارت بر برجام

طرح نمايندگان كنگره برای ايجاد كميسيون نظارت بر برجام
پنج‌شنبه 6 مهر 1396 - 00:11

دو نماینده کنگره آمریکا از دو حزب مختلف، طرح تشکیل کمیسیونی برای نظارت بر برجام را ارائه کردند.

العالم - آمریکا

به گزارش پایگاه اینترنتی هیل، با نزدیک شدن رئیس جمهور ترامپ به ضرب الاجل تایید یا عدم تایید "همکاری تهران"، دو نماینده از دو حزب طرحی را پیشنهاد کردند که منجر به ایجاد کمیسیونی برای نظارت بر توافق هسته ای ایران خواهد شد.

جری کُنُلی نماینده دموکرات ویرجینیا در بیانیه ای در این زمینه گفت: افزایش شفافیت عمومی درباره  اجرای توافق ایران در اولویت مهم است.

وی افزود: کنگره نقشی برای نظارت موثر بر این توافق دارد و ما باید این نقش را بدون توجه به این که رئیس جمهور تبعیت ایران را تایید می کند یا نمی کند، بکار بندیم. این کمیسیون اطمینان می دهد که تلاش برای محدود کردن برنامه هسته ای ایران از توجهات شایسته برخودار خواهد بود. کنلی که از حامی توافق ایران بود و فرانسیس رونی نماینده جمهوریخواه فلوریدا ایجاد کمیسیون بیست نفره به سبک کمیسیون هلسینکی را که ناظر روابط با اروپا است، پیشنهاد کردند.

کنلی در سال 2015 طرحی مشابه را پس از مذاکره درباره توافق ایران پیشنهاد کرد اما آن طرح به جایی نرسید. ترامپ با مهلت کنگره تا پانزدهم اکتبر برای تایید یا تایید نکردن تبعیت ایران از این توافق فوق العاده روبرو است  که با کاهش تحریم ها، به ایران میلیاردها دلار در عوض محدود کردن برنامه هسته ای داد. او (ترامپ) قبلا دو بار تعبیت ایران را تایید کرد اما نشان داده است که ممکن است در دفعه سوم این کار را نکند.

ترامپ در سخنان خود در سازمان ملل در هفته گذشته این توافق را مایه شرمساری خواند. وی روز بعد به خبرنگاران گفت که درباره این توافق تصمیم گرفته است اما از صحبت بیشتر در این زمینه امتناع کرد. در صورتی که ترامپ تبعیت ایران را تایید نکند، کنگره شصت روز وقت خواهد داشت تا درباره اعمال تحریم های مجدد تصمیم بگیرد. براساس طرح کنلی و رونی هشت سناتور ، هشت عضو مجلس نمایندگان و یک نماینده از وزارت کشور، وزارت دفاع، خزانه داری و انرژی این کمیسیون را تشکیل خواهند داد تا تبعیت ایران را تایید کنند. نمایندگان تعیین شده کنگره از طرف رهبری جمهوریخواه و دموکرات، روسا و اعضای ارشد امور خارجی مجلس نمایندگان و کمیته روابط خارجی سنا منصوب خواهند شد.

رونی در بیانیه ای گفت: نمی توان اعتماد کرد که ایران از روی حسن نیت عمل کند یا نمی توان به ایران اجازه داد به سمت تولید تسلیحات هسته ای حرکت کند. این طرح نخستین گام خوبی است ک اطمینان می دهد ایران براساس محدودیت های توافق عمل می کند.

رونی و کنلی در بیانیه مشترک گفتند که ایجاد این کمیسیون به ایران و متحدان آمریکا خواهد گفت که آمریکا به اطمینان یافتن از تبعیت ایران متعهد است.

پربیننده ترین خبرها