جهانگیری در دیدار با اردوغان:

مبادلات تجاری ایران و ترکیه بزودی به 30 میلیارد دلار افزایش می یابد

شنبه 29 مهر 1396
08:45
مبادلات تجاری ایران و ترکیه بزودی به 30 میلیارد دلار افزایش می یابد معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران مصمم است روابط خود را در همه عرصه ها با ترکیه گسترش دهد،گفت: تحقق هدف گذاری 30 میلیارد دلاری مبادلات تجاری سالانه دو کشور، با اجرای برنامه ریزی های گسترده تهران – آنکارا، بزودی محقق می شود.

العالم ـ ایران ـ اقتصادی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری که برای شرکت در نهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی دی-8 به ترکیه سفر کرده بود، عصر جمعه در دیدار 'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری ترکیه افزود: ایران و ترکیه به عنوان دو کشور بزرگ منطقه دارای توانمندی ها و ظرفیت های گسترده ای هستند که باید از آنها در مسیر توسعه و تحکیم روابط مشترک، استفاده شود.

بکارگیری پول ملی به جای دلار در مبادلات ایران و ترکیه
معاون اول رئیس جمهوری تسریع در بکارگیری پول ملی ایران و ترکیه در مبادلات تجاری مشترک، 24 ساعته کردن فعالیت پایانه های مرزی، فعال تر کردن بخشهای خصوصی ایران و ترکیه و تسهیل همکاری های بانکی و گمرکی را بخشی از تلاش ها برای بهره گیری مناسب تر از ظرفیت های موجود و رساندن رقم تجاری دو کشور به مرز سالیانه 30 میلیارد دلار برشمرد.
وی همچنین هموارتر کردن راه ها برای سرمایه گذاری بخش های خصوصی ایران و ترکیه و تشویق آنان برای توسعه همکاری ها و اجرای پروژه های مشترک را ضروری خواند و گفت: ایران و ترکیه باید از همه ظرفیت ها برای توسعه روابط استفاده کنند و در همین راستا بزودی کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور تشکیل می شود.

آمادگی ایران برای تامین انرژی ترکیه
جهانگیری با بیان اینکه ' ایران آماده تامین انرژی ترکیه است'، به سیاست های کشورمان در حوزه استخراج و فروش نفت و گاز اشاره کرد و گفت: ما آماده ایم صادرات نفت و گاز خود را به ترکیه افزایش داده و نیاز این کشور به انرژی را تامین کنیم.

همکاری ایران و ترکیه در مبارزه با تروریسم 
معاون اول رئیس جمهوری به مواضع مشترک ایران و ترکیه در مسایل منطقه ای و همکاری دو کشور در مبارزه با تروریسم و افراط گرایی اشاره کرد و افزود: عدم تغییر مرزهای جغرافیایی و حفظ تمامیت ارضی کشورها، تقویت ثبات و امنیت منطقه و مبارزه با تروریسم ، از اهداف مشترک ایران و ترکیه است و همکاریهای دو کشور در این حوزه ها به نفع صلح و ثبات منطقه است.

نشست سران دی 8
وی همچنین در ابتدای این دیدار با قدردانی از برگزاری موفقیت آمیز نشست سران گروه دی هشت اظهار داشت: کشورهای اسلامی با توجه به جمعیت و قدرت اقتصادی گسترده ای که در اختیار دارند، باید دامنه همکاری ها میان خود را با هدف ایجاد رفاه و توسعه بیشتر در کشورهایشان تقویت کنند.

مبادلات تجاری ایران و ترکیه 
'رجب طیب اردوغان' رئیس جمهوری ترکیه نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه آنکارا برای توسعه روابط در همه عرصه ها با ایران عزم راسخ دارد ، اظهارداشت: با برنامه ریزی های گسترده ای که در حال انجام است ، بزودی به رقم 30 میلیارد دلار در مبادلات تجاری دو کشور دست خواهیم یافت.
رئیس جمهوری ترکیه با بیان اینکه کشورش علاقه مند است میزان نفت بیشتری از ایران خریداری کند، تاکید کرد: باید با رفع موانع، از امکانات، تجربیات و ظرفیت های یکدیگر برای توسعه همکاریهای مشترک استفاده کنیم .
اردوغان همچنین بهره گیری از تجربیات در حوزه صنعت گردشگری و شناساندن جاذبه های گردشگری و افزایش رفت و آمد گردشگران دو کشور را ضروری برشمرد.

مقامات اقلیم کردستان عراق باید اشتباهات همه پرسی را جبران کنند
رئیس جمهوری ترکیه به مسائل منطقه‌ای و تاکید بر اشتراک نظر ایران و ترکیه در عمده مسایل منطقه ای و جهانی اشاره کرد و گفت: همه پرسی غیرقانونی در اقلیم کردستان عراق حرکت اشتباهی بود که مقامهای اقلیم باید این حرکت اشتباه را جبران کنند.
اردوغان با انتقاد از برخوردهای دوگانه غربی ها با گروه های تروریستی، وحدت و هماهنگی همه کشورها را در مبارزه با تروریسم به عنوان یک معضل جهانی ضروری خواند و گفت: ایران و ترکیه با در کنار هم قرار گرفتن در مبارزه با تروریسم قطعا موافق خواهند شد و همکاریها در این عرصه باید گسترش یابد.

0% ...

آخرین اخبار

حمله پهپادی به مقر گروهک‌های ضدایرانی در شمال عراق


زلنسکی برای گرفتن پدافند، ناخواسته به قدرت موشکی ایران اعتراف کرد


آیزنکوت: اسرائیل با نتانیاهو، 4 سال دیگر دوام نمی‌آورد


تیراندازی در ایالت تنسی آمریکا ۶ مجروح بر جای گذاشت


نخست‌وزیر پیشین یمن: ایستادگی ایران و رهبری مقاوم آن، هیمنه آمریکا و "اسرائیل" را درهم شکست


تظاهرات گسترده شهروندان ایتالیایی علیه ناتو و افزایش هزینه‌های نظامی + فیلم


بیانیه نیروهای مسلح یمن: ارتش یمن ۷ عملیات بزرگ علیه عربستان انجام داد


دیوان کیفری بین‌المللی از پیشرفت تحقیقات درباره جنگ غزه خبر داد


دیدار رئیس قوه قضائیه با رهبر معظم انقلاب اسلامی


انتخابات کنست "اسرائیل"؛ رقابت نتانیاهو و آیزنکوت و مناقشه بر سر سربازی حریدی‌ها