شبح روسی در مقابل شبح آمریکایی

شبح روسی در مقابل شبح آمریکایی
پنج‌شنبه 18 آبان 1396 - 22:29

ارتش روسیه اعلام کرد که تا چند ماه آینده از سری جدید بمب‌افکن‌های مافوق صوت خود با نام «پک‌دا» رونمایی خواهد کرد.

العالم - اروپا

ایالات متحده آمریکا با مجهز کردن عربستان، شیخ‌نشینان خلیج فارس و مصر به تسلیحاتی به روز، تجهیز اسرائیل به جنگ‌افزارها، در خاورمیانه مسابقه تسلیحاتی به پا کرده است. توجیه سیاسی آن نیز مقابله با ایران به عنوان مهم‌ترین قدرت منطقه است. البته شروع این طرح به نخستین بحران نفتی در سال ۱۹۴۷ برمی‌گردد که مشاوران هنری کیسینجر در جستجوی راه‌هایی برای بازگرداندن سریع پترودلارهای کشورهای نفت‌خیز بودند. بدین ترتیب کشورهای عربی از این دوره به کانون بزرگ‌ترین واردکنندگان کالاهای تسلیحاتی جهان تبدیل شدند. 

منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا به لطف سیاست‌های کثیف آمریکایی همچنان بزرگ‌ترین واردکننده تسلیحات، در جهان در حال توسعه است. میزان خرید تسلیحات در این منطقه بیشتر از دو برابر کل آسیا که در رتبه دوم قرار دارد، است. آمریکا در زمینه فروش تسلیحات به کشورهای این منطقه در رتبه اول قرار دارد و گفته ترامپ در این باره که گفته بود که باید برخی کشورها را دوشید تا جانشان در آید به وضوح در این زمینه مصداق پیدا می‌کند. کشورهای اروپای غربی شامل فرانسه، انگلستان، آلمان و ایتالیا در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

اما روسیه با فاصله بسیار در رتبه بعدی این لیست قرار دارد. روسیه از جمله کشورهایی است که اغلب تسلیحات خود را توسط نیروی داخلی می‌سازد و بسیار کم دیده شده که تزارها دست به خرید سلاح و یا ادوات نظامی بزنند. در این آشفته‌بازار تسلیحاتی که هرکس پول بیشتری داشته باشد، سلاح بیشتری هم خواهد داشت،  روسیه نیز بیکار ننشسته و دکترین آینده‌نگرانه‌ای در ساخت تجهیزات نظامی را در دستور کار قرار داده و در حال ساخت تسلیحاتی است که می‌تواند توازن قوا را در جنگ سرد با آمریکا برقرار کند.

ارتش روسیه اعلام کرد که تا چند ماه آینده از سری جدید بمب‌افکن‌های مافوق صوت خود با نام «پک‌دا»که مخفف مجموعه هواپیمای دوربرد و آینده نگرانه روسیه است، رونمایی خواهد کرد. قرار است این سری بمب‌افکن‌ها قرار است به عنوان جایگزین بمب افکن‌های Tu-160 ؛ Tu-95MS در ارتش روسیه ایفای خدمت کند.

مرکز طراحی توپولوف مسئول طراحی و ساخت این بمب‌افکن استراتژیکی جدید را بر عهده گرفته است. این مرکز نقشه طراحی و ساخت و همچنین هزینه های مربوط به تولید بمب افکن جدید را به وزارت دفاع روسیه تحویل داده بود. پروژه ساخت این هواپیمای بمب افکن دوربرد در سال 2008 کلید خورده است  و طبق خبرها این هواپیما در سال 2021 میلادی اولین پرواز آزمایشی خود را انجام خواهد داد و طی سال های بعد به نیروی هوایی روسیه تحویل داده خواهد شد .

تولید انبوه این بمب افکن از سال 2020 آغاز خواهد شد. اطلاعاتی نیز در دسترس می باشد که اعلام کرده اند که سال 2020 تنها سال آغاز آزمایشات فنی و انجام اولین پرواز این بمب افکن خواهد بود. با این تفاسیر، طراحی و ساخت موتور های بمب افکن جدید در سال 2011 میلادی آغاز شده است.به نظر می رسد که در این بمب افکن از موتورهای پیشرفته شده ای همچون 117С و NK-32 استفاده خواهد شد. فعالیت ها بر روی تسلیحات و تجهیزات نظامی این بمب افکن استراتژیکی آغاز شده است و به احتمال فراوان از موشک های نوین بالدار کروز با برد 5500 کیلومتر و همچنین از سامانه موشکی کوتاه برد و بمب‌‍‌های هدایت شونده استفاده شود.

ارتش روسیه و شرکت توپولوف به عنوان طراح و تولیدکننده این بمب‌افکن جدید که قادر به حمل سلاح هسته‌ای است و می‌تواند مسافت‌های بسیار طولانی را با سرعت بسیار زیاد طی کند، هیچ گونه جزئیات دیگری منتشر نکرده‌اند. کارشناسان بر این باورند بمب افکن جدید روسیه تا حد زیادی شبیه بمب افکن "B-2" آمریکاست.

پاک دا هواپیمایی رادارگریز است که عملا برای دستگاه های راداری نامرئی خواهد بود و از این لحاظ بسیار آینده دار است. در این مقاله خاطر نشان می شود که این بمب افکن احتمالا به موشک های پیشرفته با برد زیاد، بمب‌های دارای هدف یابی دقیق و شاید هم موشک‌های مافوق صوت مجهز خواهد بود.

این تنها بمب افکن رادارگریز استراتژیکی است که تولید انبوه آن در دستور کار وزارت دفاع روسیه قرار گرفته است. قیمت خرید تمام شده یک فروند بمب افکن با تجیزات کامل در دهه ی 1990 میلادی رقمی بالغ بر 900 میلیون دلار محاسبه شده است. هزینه  کل طراحی و تولید کل بمب‌افکن های آن زمان نیز معادل 45 میلیارد دلار برآورد شده است.

Pak da

B-2

باشگاه خبرنگاران جوان

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها