مازن سلمو خبرنگار العالم در دمشق گزارش داد: دمشق و ديگر استانهاي سوريه از زمان آتش بس در روز پنجشنبه (24 فروردين) تا دیروز (شنبه 26فروردین) شاهد آرامش نسبي بوده است و اين با وجود نقضهايي است كه گروه هاي مسلح با حمله به ارتش سوريه و غيرنظاميان مرتكب مي شوند.
گروه هاي مسلح همچنان به نقض آتش بس ادامه مي دهند به گونه اي كه به مراكز امنيتي و پليس و ساختمان راديو و تلويزيون در مركز شهر حلب حمله كردند و به شهروندان و خانه هاي آنها آتش گشودند و اين در حالي است كه دمشق و ديگر استان هاي سوريه شاهد نوعي آرامش نسبي است.
در همين حال تحليلگران تاكيد دارند كه اعزام ناظران به سوريه نياز به تضمين هايي از سوي كشورهاي حامي گروه هاي مسلح دارد مبني بر اين كه ديگر از اين گروه ها حمايت نكنند.
سليم حربا پژوهشگر راهبردي نظامي سوري روز يكشنبه در گفت وگو با شبكه خبري العالم تصريح كرد: سوريه به ابتكار كوفي عنان نماينده سازمان ملل متحد در امور اين كشور، پايبند است.
وي افزود: سوريه پايبندي خود را به صورت مكتوب به كوفي عنان ارايه داد و همچنين بسياري از آنچه را كه در ابتكار عنان آمده ، به اجرا گذاشته است.

پژوهشگر راهبردي نظامي سوري خاطرنشان كرد: همچنين باندهاي مسلح و كشورهاي حامي آنها نيز بايد به ابتكار عنان و بندهاي آن پايبند باشند.
حربا با اشاره به عمليات قتل و ربودن و ترور بسياري از افسران، خاطرنشان كرد كه بيش از صد حمله به نيروهاي امنيتي و نيروهاي حفظ نظام و همچنين غيرنظاميان بيگناه صورت گرفته است.
حيان سلمان از پژوهشگران راهبردي سوري نيز اظهارداشت: ما به ارائه تضمينها به شدت نياز داريم ولي منظور ما تضمينهايي از سوي باندهاي مسلح نيست بلكه توسط كشورهاي حامي اين گروه هاي مسلح است.
وي تاكيد كرد كه بايد تضمينها به كوفي عنان فرستاده بين المللي داده شود مبني بر اينكه همه انواع حمايتها از باندهاي جنايتكار خواه مادي و يا رسانه اي و يا نظامي متوقف شود.
21:42