عصبانیت عربستان از سفر مالکی به تهران

دوشنبه 4 ارديبهشت 1391
14:57
عصبانیت عربستان از سفر مالکی به تهران روزنامه سعودي المدينه با اشاره به مذاکرات موفقيت آميز تهران در استانبول، سفر مؤثر نخست وزير عراق به ايران و مذاکرات آتي 5+1 در بغداد، از گسترش نقش و فعاليتهاي منطقه اي ايران و عراق، و انفعال کشورهاي عربي به شدت انتقاد کرد.

به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، روزنامه المدینه امروز در مقاله ای نوشت: "ایرانی ها در استانبول توانستند موافقت کشورهای 5+1 (پنج عضو دائم شورای امنیت +آلمان) را برای برگزاری دور دوم مذاکرات در بغداد کسب کنند".

این روزنامه افزود: "ايران درصدد است اين پيام را به قدرت هاي بزرگ برساند كه در خصوص مساله عراق ، طرف منطقه اي مسلط به شمار مي رود".

المدینه ادامه داد: "اين مساله در گفت و گوهاي دیروز نوري مالكي نخست وزير عراق و احمدي نژاد رييس جمهور ايران جلوه گر شد .. طرفین در اين گفت و گوها درباره افزايش حجم مبادلات تجاري ميان دو كشور به 12 ميليارد دلار و همچنين تحكيم تفاهم راهبردي در خصوص دغدغه هاي مشترك دو طرف به ويژه درباره سوريه و بحرين توافق کردند".

المدینه مدعی شد: "استراتژی ایران آشکار است؛ شیوه تعامل کشورها با ایرانی ها، آنان را برای درخواست مطالبات بیشتر تشجیع می کند؛ این درحالی است که به نظر نمی آید کشورهای عربی در ارتباط با تحولات برای تحت فشار گذاشتن ایران جهت بازنگری در محاسبات خود، و یا توجه به منافع عالی اعراب، مواضع مشخصی داشته باشند".

این روزنامه سعودی تأکید کرد: "در روابط بین المللی چیزی تحت عنوان هدیه یا کمک افراد نیکوکار وجود ندارد، بلکه در این زمینه منافع و طرفهای جویای آن و عناصر قدرت نرم و سخت حرف می زنند .. بنابراین اعراب باید طبق همین اصل تعامل کرده و از توانایی های خود برای حمایت از منافع عالی عربی اقدام کنند".



0% ...

آخرین اخبار

هزاران معلم و دانش‌آموز در مادرید اسپانیا تظاهرات کردند


قالیباف: هم می جنگیم و هم مذاکره می‌کنیم تا بازدارندگی پایدار ایجاد کنیم


ویدئو گرافیک/نخستین گزارش رسمی آمریکا از خسارات جنگ با ایران/ زیر نویس فارسی


یمن از سرنگونی یک فروند جنگنده سعودی خبر داد


تمرکز رسانه های صهیونیستی بر احتمال از سرگیری درگیری در منطقه+ فیلم


نواف سلام: مخالف ایجاد خلأ پس از پایان مأموریت یونیفل هستیم


فریاد مخالفان جنگ علیه ایران؛ معترضان خطاب به هگست: تو جنایتکار جنگی و بزدلی+ فیلم


صالحی: گاه یک گفت‌وگوی صریح و انتقال دقیق پیام می‌تواند مانع تنش در روابط دیپلماتیک شود


سخنگوی ارتش مطرح کرد: آمریکا دچار تنهایی استراتژیک شده است


تحولات منطقه؛ محور گفت‌وگوی خطیب‌زاده با نایب‌رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان