احضار کاردار عراق در ترکیه به وزارت امور خارجه

چهارشنبه 6 ارديبهشت 1391
12:44
احضار کاردار عراق در ترکیه به وزارت امور خارجه چند روز پس از آنکه عراقي‌ها سفير ترکيه را براي ارائه توضيحات در مورد سخنان اردوغان به وزارت امورخارجه فراخواندند، اين‌بار نوبت ترک‌ها بود تا اقدام طرف عراقي را تلافي کرده و کاردار اين کشور را به وزرات امورخارجه احضار کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی العالم، "سودات خدر "کاردار سفارت عراق در آنکارا به وزارت امور خارجه این کشور فرا خوانده شده است.

وزارت امور خارجه ترکیه به کاردار عراق اعلام کرد که اظهارات مقامات عراقی در روزهای گذشته علیه دولت ترکیه غیرقابل قبول بوده و دولت آنکارا اعتراض خود را نسبت به احضار سفیر ترکیه در بغداد به وزارت امور خارجه عراق را اعلام می کند.

وزارت امور خارجه ترکیه همچنین بدون در نظر گرفتن اظهارات تحریک آمیز و مداخله جویانه اردوغان در امور داخلی عراق مدعی شد که ترکیه خواهان آرامش و ثبات در عراق بوده و اردوغان صرفا به دلیل نگرانی از سرایت هرگونه ناآرامی در عراق به ترکیه دیدگاه خود را در مورد اوضاع جاری عراق مطرح ساخته و ملت های عراق و ترکیه دوست و برادر یکدیگرند.

احضار متقابل نمایندگان سیاسی بین دو کشور به دنبال اظهارات تحریک آمیز و مداخله جویانه اردوغان علیه نوری مالکی نخست وزیر عراق و پاسخ متقابل وی به اردوغان صورت گرفت.

منابع آگاه می‌گویند که اردوغان در پیغام‌هایی که به بغداد فرستاد گفته است که منظور خاصی از این حرف‌ها نداشته! و تنها به دلیل حضور مسعود بارزانی و خوشایند وی چنین حرف‌هایی را بر زبان رانده است، مساله‌ای که به گفته منابع عراقی دور از واقعیت است و اصولاً نخست‌وزیر ترکیه شئونات دیپلماتیک را رعایت نکرده و معمولاًً بدون فکر در مورد عواقب سخنانش، حرف می‌زند و برای وزارت امورخارجه این کشور دردسر درست می‌کند.

این منابع مواضع سه هفته پیش اردوغان علیه ایران را مثال می‌زنند که باعث شد تا مقامات عالیه این کشور به صورت رسمی از تهران معذرت‌خواهی کنند. 

کلید واژه ها

در همین رابطه بخوانید

0% ...

آخرین اخبار

پزشکیان:با هم افزایی وانسجام داخلی بر مشکلات غلبه می‌کنیم


محسنی اژه‌ای دوباره رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع تشخیص شد


تحلیل‌گر سیاسی: ایران آماده جنگ است و تنگه هرمز برگ برنده همیشگی ایران است


عیادت رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم از آیت‌الله شبیری زنجانی


پاسخ عزیزی به بسنت درباره ادعای صف‌های طولانی بنزین در ایران!


انصراف رقیب گروسی از دبیرکلی سازمان ملل


قالیباف: تا زمانی که شروط ما محقق نشود، مذاکره انجام نخواهد شد


۴ کشته در حمله آمریکا به یک قایق در دریای کارائیب


افغانستان: خواهان ادامه گفت‌وگو و همکاری با پاکستان هستیم


حملۀ اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه