خنثی‌سازی 126 عملیات پیچیده هواپیماربایی توسط سپاه

سه شنبه 5 دی 1396
20:03
خنثی‌سازی 126 عملیات پیچیده هواپیماربایی توسط سپاه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکنون توانسته بیش از 126 عملیات هواپیماربایی را کشف و خنثی کند.

العالم - ایران / سیاسی

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تهدیدات امنیتی که کشور و انقلاب با آن روبه‌رو بود، موجب شد تا در سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی، تعدادی از هواپیماهای کشور توسط منافقین ربوده شود. محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این باره می‌گوید: "در سال 63 منافقین هفته‌ای 2 هواپیما از ایران می‌ربودند که آمار آنها به 16 هواپیما رسیده بود".

در این برهه بود که امام خمینی(ره) در سال 63 با اتخاذ یک تصمیم جدی به غائله هواپیماربایی در ایران پایان می‌دهند. محسن رضایی در این باره می‌گوید: "حاج احمد آقا در تماسی به بنده گفت که امام(ره) فرموده‌اند: «بچه‌های سپاه به فرودگاه رفته و آن را بگیرند و هیچ هواپیمایی حق پرواز بدون حضور پاسدار را ندارد»، لذا ما این جملات امام(ره) را به نیروهای سپاه تهران و حفاظت ابلاغ کردیم".

"4 روز پس از ابلاغ پیام امام(ره)، اولین هواپیما ربوده شد و منافقین خلبان را از آسمان اصفهان مجبور به حرکت به‌سوی عراق کردند بنابراین پاسداران که در آن پرواز با لباس شخصی حاضر شده بودند به‌سمت منافقین شلیک کرده و با لطف خدا گلوله شلیک‌شده به قلب یکی از منافقین اصابت کرد و بدون اینکه باعث انفجار هواپیما شود، مردم نجات یافتند".

پس از این تاریخ، امام در سال 1367 و با پایان جنگ تحمیلی طی نامه‌ای در تاریخ 1367/10/1 به فرمانده وقت سپاه پاسداران دستور تشکیل سپاه حفاظت هواپیمایی را می‌دهند:

«جناب آقای محسن رضایی، فرمانده محترم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

با تشکر از زحمات ارزشمند سپاه پاسداران در حراست از هواپیماها و برخورد با هواپیماربایان و با ابلاغ سلام به آنان، سپاه پاسداران چون گذشته مسئول حفاظت هواپیماها می‌باشد و در صورت ربوده شدن هواپیمایی، سپاه مسئول می‌باشد. روح‌الله الموسوی الخمینی (1367/1/10)»

پس از این فرمان حضرت امام، در 5 دی ماه همان سال رسماً سپاه حفاظت هواپیمایی تشکیل می‌شود و از این تاریخ به بعد سپاه پاسداران مسئول برقراری امنیت پرواز‌های خطوط هوایی و فرودگاه‌های کشور می‌شود.

 عملکرد سپاه در حفاظت هواپیمایی

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در طول این سال‌ها،  در عملیات‌های مقابله با هواپیماربایی موفقیتی کامل داشته و توانسته در حوزه فعالیت‌های خود، موفقیت 100درصدی را به ثبت برساند.

در این سال‌ها، نیروهای امنیتی سپاه موفق شده‌اند، 26 مورد اقدام به هواپیماربایی و مداخلات غیرقانونی را خنثی‌سازی کنند. غیر از این، بیش از 100 مورد اقدام به هواپیماربایی روی زمین نیز تاکنون توسط نیروهای سپاه پاسداران، کشف، خنثی و عوامل خرابکار توسط نیروهای امنیتی سپاه حفاظت هواپیمایی بازداشت شده‌اند.

عملکرد سپاه حفاظت هواپیمایی در این سال‌ها توجه سازمان‌های بین‌المللی را نیز به خود جلب کرده است به‌طوری که سازمان بین‌المللی هواپیمایی (ایکائو) در سال‌های 1386 و 1391 امتیازات بالایی به بازرسی‌های امنیتی سپاه در فرودگاه‌های کشور داده است.

سپاه حفاظت هواپیمایی هم‌اکنون در 64 فرودگاه کشور حضور مستقیم دارد و مسئولیت حفاظت از پروازها را به‌عهده دارد.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

تعطیلی مدارس فرانسه و پیوستن اتحادیه‌های معلمان به معترضان


پژوهشگاه فضایی ایران: با وجود خسارات جنگ، پروژه‌های فضایی از سر گرفته شد


نیویورک تایمز: بمب افکن‌های آمریکایی فرار را بر قرار ترجیح دادند


"جسور"؛ روایت تلاقی تمدن‌ها، از بحران‌های دیروز تا پیچ تاریخی امروز منطقه+ ویدیو


ویدئوگرافیک| غزه پس از سه سال ویرانگری؛ چگونه جنگ چهره این منطقه را تغییر داد؟


تقویت حضور نظامی استونی در نزدیکی مرز با روسیه


نواف سلام: اسرائیل باید به‌طور کامل از لبنان عقب‌نشینی کند


جزئیات انتقال ۱۷ شهروند ایرانی از زندان‌های امارات به کشور


غریب‌آبادی: مستندسازی جنایات جنگی و اطلاع‌رسانی به سازمان‌های بین‌المللی ادامه یابد


نیروهای انصارالله کنترل منزل رئیس شورای ریاست جمهوری یمن، تحت حمایت عربستان را دردست گرفتند