برخی گمانه زنی ها درباره پیش بینی زلزله با کمک ماه

يکشنبه 1 بهمن 1396
21:08
برخی گمانه زنی ها درباره پیش بینی زلزله با کمک ماه مطالعات نشان می‌دهد این افسانه قدیمی که "زلزله‌های بزرگ در هنگام ماه کامل رخ می دهند"، هیچ گونه مبنای علمی ندارد.

العالم  - گوناگون 
 

 سوزان هاف محقق سازمان زمین‌شناسی آمریکا، اطلاعات 200 زمین لرزه با بزرگای هشت ریشتر یا بزرگتر، در بیشتر از 400 سال گذشته را به دقت بررسی کرد. وی حالت ماه به هنگام وقوع زلزله در گذشته را بررسی کرد. براساس مطالعه منتشر شده در پایگاه خبری "Seismological Research Letters" وی هیچ‌گونه ارتباطی میان تکان‌های زمین و موقعیت ماه در آسمان نیافت.

هاف اظهار کرد: تحقیقات اخیر حاکی از این بود که "جزر و مد" که تحت تاثیر ماه اتفاق می‌افتد، می‌تواند گسل‌ها را برای وقوع زلزله فعال کند. اما اگر این مقالات را با دقت مطالعه کنید، متوجه می‌شوید که نویسندگان این مقالات، هیچگونه ادعایی نسبت به استفاده از این داده‌ها برای پیش‌بینی زمین لرزه نداشته اند. زیرا فرکانس‌های حاصل از این گسل‌ها بسیار کوچک هستند.

تاکنون دانشمندان درتلاش بوده‌اند تا زمان وقوع زمین لرزه را پیش‌بینی کنند ولی تا به امروز این امر غیر ممکن بوده است. که سبب شده تا چندین باور عمومی از قبیل رفتار و سر و صدای حیوانات قبل از زلزله، سبب پیش‌بینی زمین لرزه شود. این در حالی است که شواهدی از قبیل حرکات عجیب مارها و راسوها قبل از وقوع زلزله هنوز توسط علم به تایید نرسیده است.

0% ...

آخرین اخبار

بازتاب مراسم وداع با رهبر شهید ایران در رسانه‌های خارجی


پزشکیان: از مواضع حمایتی و همدردی دولت و ملت روسیه قدردانی می‌کنیم


وداع فرمانده هوافضای سپاه با پیکر «قائد شهید امت» + تصاویر و فیلم


سردار ابن‌الرضا: به هرگونه نقض آتش‌بس واکنش لازم می‌دهیم


تأکید عراقچی و بارزانی بر اجرای تفاهم‌نامه همکاری امنیتی


پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد


ادای احترام نماینده یمن و هیئت همراه به پیکر مطهر امام شهید + ویدئو


ادای احترام وزیر دفاع ملی جمهوری لبنان به پیکر رهبر شهید انقلاب اسلامی


ادای احترام رئیس‌جمهور عراق و هیئت همراه به پیکر مطهر امام شهید + ویدئو


نیروهای یمنی از نقض حریم هوایی توسط جنگنده‌های متجاوز سعودی خبر دادند