العالم-یمن
به گزارش الجزیره، «هدر نوئرت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با ابراز نگرانی از درگیری بین شبهنظامیان عربستان و امارات، از تمام طرفها خواستار خویشتنداری و اجتناب از خونریزی بیشتر در عدن شده است.
نوئرت آمریکا از طرفهای درگیر در عدن خواست تا جنگ علیه یکدیگر را متوقف و مشکلان را از راه سیاسی حل کنند.
وی گفت که گفتوگوی سیاسی تنها راه حل سازنده برای ساختن یمن باثبات است.
درگیری بین عناصر مسلح طرفدار «عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور فراری و مستعفی یمن مستقر در ریاض و عناصر مسلح وابسته به «شورای انتقالی جنوب» یمن تحت حمایت امارات، طی 2 روز اخیر شدت گرفته است.
خبرنگار العالم در یمن گزارش داد که در درگیری 48 ساعت گذشته بیش از 36 نفر از طرفین درگیر در عدن واقع در جنوب یمن کشته و 185 نفر دیگر نیز زخمی شدند.
رهبران جنوبی و شورای انتقالی جنوب یمن در این نشست که حدود ۱۰ روز گذشته انجام شده بود، اعلام حالت فوق العاده در شهر عدن کردند. جنوبیهای یمن در این نشست همچنین دولت مستعفی یمن تحت حمایت عربستان را به «فساد» متهم کرده و خواستار براندازی دولت عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن شدند که اکنون مقیم عربستان است.
به گزارش العربی الجدید، نشست امروز عدن به دعوت «عیدروس الزبیدی» رئیس «شورای انتقالی جنوب یمن» تحت حمایت امارات و رهبران «مقاومت جنوبی»، تشکیل شد.
«شورای انتقالی جنوبی» به ریاست عیدروس الزبیدی استاندار برکنارشده عدن در می گذشته با حمایت امارات و با هدف جدایی جنوب یمن از شمال آن تشکیل شده است که به گفته کارشناسان، اختلافات امارات و عربستان بر سر جنوب یمن با تشکیل این شورا افزایش پیدا کرده است.
شورای انتقالی جنوبی یمن در واقع پس از برکناری الزبیدی و معاون وی از استانداری عدن به عنوان دو مقام پرقدرت وابسته به امارات توسط عبدربه منصور هادی رئیس جمهور دولت مستعفی یمن تشکیل شده است و الزبیدی استاندار سابق عدن چند روز بعد با عصبانیت از عربستان و منصور هادی، تشکیل شورای انتقالی جنوب را اعلام کرد.
عبدربه منصور هادی رئیسجمهوری مستعفی و فراری یمن که در ریاض به سر می برد، به دلیل اختلافاتی که با امارات داشت، الزبیدی را از منصبش برکنار و «عبدالعزیز عبدالحمید المفلحی» را به جای وی تعیین کرد که این مسئله باعث آغاز تظاهراتها و اعتراضهای هواداران الزبیدی شد.
در این نشست بیانیهای با عنوان «حالت فوق العاده» در عدن و آغاز تدابیر برای «براندازی دولت قانونی» به ریاست «احمد بن دغر» پس از متهم کردن دولت او به «فساد» صادر شد.