با وجود اختلاف بین اعضا؛

شورای امنیت درباره دومای سوریه به شور نشست

دوشنبه 20 فروردين 1397
22:04
شورای امنیت درباره دومای سوریه به شور نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد به درخواست 9 کشور درباره بررسی ادعای حمله شیمیایی در دومای سوریه تشکیل جلسه داد.

العالم - پس از آن که در روز یکشنبه رسانه های عمدتا غربی تصاویری منتشر کردند که مدعی بودند در دومای سوریه، سلاح شیمیایی استفاده شده است، مقام های آمریکا و برخی کشورهای هم پیمان آن بدون در اختیار داشتن مستندات و مدارک معتبر، دولت سوریه را به این حمله متهم کردند.

متعاقب آن دونالد ترامپ در پیامکی توئیتری با به کاربردن کلمات اهانت آمیز به رئیس جمهوری قانونی یک کشور دیگر، به دولت سوریه، روسیه و ایران هشدار داد که هزینه سنگینی در این باره پرداخت خواهند کرد.

پس از آن، نمایندگان آمریکا، انگلیس، فرانسه، سوئد، کویت، لهستان، پرو، ساحل عاج و هلند خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت در این باره شدند.

این در حالی است که دولت سوریه بارها منکر استفاده از هرگونه سلاح شیمیایی توسط ارتش این کشور شده و بر اساس شواهد موجود و اظهارات مقامات روسیه، تروریست های موجود در سوریه هرگاه در معرض محاصره و نابودی قرار گرفته اند دست به این «روش کثیف» زده اند تا توجه حامیان خود را جلب کنند.

موضوع استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه از نوامبر 2016 مطرح و بر اساس پیشنهاد آمریکا، فرایند تحقیق مشترک سازمان ملل متحد و سازمان منع استفاده از سلاح شیمیایی تصویب شد اما با پایان یافتن دوره ماموریت این کمیته، روسیه تمدید آن را با توجه به عملکرد و گزارش های غیر موثق آن نپذیرفت.

نماینده روسیه عملکرد این کمیته را سیاسی و در جهت محکوم کردن دولت سوریه قلمداد کرد که بدون مراجعه به منطقه درگیری و بر اساس اظهارات گروه های تروریستی و حامیان آن ها تهیه شده بود.

حال بار دیگر آمریکا به دنبال تصویب قطعنامه ای است تا به زعم خود کمیته تحقیق مستقل و بی طرفی را تشکیل دهند که البته یک طرف آن خود آمریکا باشد تا درباره اتهام استفاده از سلاح شیمیایی در دوما بررسی کند.

دیمتری پولیانسکی معاون نمایندگی روسیه پیش از این اعلام کرده بود اگر کشورهای غربی واقعا به دنبال ایجاد فرایندی برای تحقیق شفاف و بی طرف این حادثه هستند، در کمتر از 10 دقیقه می توان به توافق دست یافت اما او رویکرد این کشورها را سیاسی با پیش فرض محکوم کردن سوریه و روسیه دانست.

قرار است در ابتدای این نشست استفان دی میستورا گزارشی از آخرین وضعیت سوریه و همچنین روند فرایند ژنو برای دستیابی به راه حل سیاسی ارائه دهد.

0% ...

آخرین اخبار

تجدید عهد رهبران مذاهب اسلامی پاکستان با سیره نبوی/تاکید بر وحدت و دشمن شناسی


فروپاشی روانی ارتش اسرائیل زیر بار جنگ های طولانی مدت+ فیلم


حمله پهپادی و توپخانه ای رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان


هشدار حماس و جهاد اسلامی درباره تداوم جنایات رژیم صهیونیستی علیه اسرای فلسطینی


پزشکیان فردا (دوشنبه) به قرقیزستان می‌رود


اعتراض یمن به استفاده ریاض از پرونده انسانی به عنوان اهرم فشار/ صنعا: هرگز در برابر فشارها نخواهیم شکست


گاردین: دولت ترامپ از روزنامه‌نگاران جاسوسی می‌کند


لبیک اساتید فناور دانشگاه‌ها به رهنمود‌های رهبر انقلاب


دریادار ایرانی: با همان روحیه شهدا از ایران دفاع می‌کنیم


بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های عربی؛ حاکمان آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن امت اسلام