"علی لاریجانی" شامگاه یکشنبه در مصاحبه با شبکه العالم، درپاسخ به سئوالی درخصوص درخواستهای مطرح شده از سوی برخی طرفهای منطقه ای و فرامنطقه ای جهت دخالت نظامی در سوریه خارج از چارچوب شورای امنیت، و موضع ایران در صورت بروز چنین اتفاقی گفت: فکر می کنم که این کار برای آنها خیلی گران تمام شود .. اگر خارج از چارچوب شورای امنیت کشوری بخواهد در سوریه دخالت کند این امر به معنای آن است که همه کشورها مجوز دارند این کار را انجام دهند.
لاریجانی مسأله سوریه و عراق را با یکدیگر متفاوت دانست و گفت: در عراق تقریبا تفاهمی صورت گرفت؛ درست است که روسیه و آلمان ابتدا خیلی نظر مساعدی نداشتند ولی پس از آن به این طرح پیوستند.
وی افزود: کسانی که این اشتباه را انجام دهند خودشان را در میان آتش انداخته اند.
لاریجانی هشدار داد: اگر کشوری در شورای امنیت موفق نشد قطعنامه ای بگیرد و به خودش اجازه دهد با دو کشور دیگر به سوریه حمله کند، این امر به معنای آن است که همه کشورها حق دارند این کار را انجام دهند، به صورتیکه میدان نبردها و اراده های مختلفی ایجاد می شود و هر کسی به هر کاری که خواست دست می زند.
رییس مجلس تأکید کرد: این دخالت نظامی به جای ایجاد آرامش برای مردم سوریه، این کشور را به میدان نبرد قدرتها تبدیل خواهد کرد؛ و خسارت عمده متحمل مردم سوریه می شود.
لاریجانی ادامه داد: ضمنا این آتش به اطراف هم سرایت می کند، و طرفهای منطقه ای فکر نکنند که می توانند در آن شرایط مرزهایی آرام با سوریه داشته باشند.
لاریجانی عملی شدن تهدیدهای رژیم صهیونیستی برای حمله به سوریه را بعید دانست و گفت: بعید می دانم اسرائیلی ها تا این اندازه بی عقل باشند که دراین شرایط در سوریه دخالت کنند، زیرا در صورت حمله اسرائیل کاملا مشخص است که وظیفه همه مسلمانان چیست.
احتمال جنگ زیاد نیست
لاریجانی افزود: احتمال اینکه یک جنگ فراگیر وجود داشته باشد از نظر منطقی وجود دارد، ولی زیاد نیست؛ زیرا زمینه گسترش چنین جنگی در صورت بروز آن زیاد است، و رژیم های پوشالی مانند رژیم صهیونیستی هم در این آتش گرفتار خواهند شد .. لذا همان کسانی که اکنون خواستار دخالت نظامی در سوریه هستند، نگاه بسیار حسرت آمیزی به نتایج و پیامدهای چنین اقدامی دارند.
دیدگاه متفاوت جمهوری اسلامی ایران درباره بحران سوریه
لاریجانی با اشاره به دیدگاه های مختلف درباره بحران سوریه در آغاز حوادث این کشور، گفت: در ابتدا یکی از نظریه ها این بود که موجی که در دنیای اسلام به وجود آمده در سوریه نیز درحال تکرار است، و هیچ عامل خارجی در آن نقش ندارد .. یعنی مردم سوریه مانند مردم مصر خواستار اصلاحات بودند .. نظر گروه دیگری از سیاستمداران این بود که کلا این ماجرا خارجی است و آمریکایی ها و برخی کشورهای دیگر در حال هدایت آن هستند، و این بحران بعد داخلی ندارد و طرفهای خارجی درحال پول دادن و تحریک مردم هستند.
لاریجانی با اشاره به دیدگاه متفاوت جمهوری اسلامی ایران درباره بحران سوریه، تأکید کرد: نظر جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز متفاوت بود .. ما معتقد بوده ایم که باید اصلاحاتی داخل سوریه باید انجام شود .. ولی این اصلاحات دموکراتیک است و با سرنیزه صورت نمی گیرد.
رییس مجلس خاطرنشان کرد: معتقدیم که از همان آغاز عده ای غیر از مردم سوریه، مانند آمریکا و برخی کشورهای منطقه که خودشان در داخل وضعیت دمکراتیکی ندارند، پول زیادی در این زمینه صرف کرده و به دنبال اهداف خاصی هستند.
لاریجانی با تأکید بر تفاوت اوضاع سوریه با مصر و تونس، اظهار داشت: سوریه در جنگهای 33 روزه و 22 روزه متفاوت عمل کرد .. سوریه جزء محور مقاومت است که البته نیاز به اصلاحات نیز دارد.
وی ادامه داد: کشورهایی که به دنبال براندازی در سوریه هستند به دنبال اصلاحات واقعی نیستند، بلکه قصد دارند با سوء استفاده از فرصت، محور مقاومت را تخریب کنند.
آشکار شدن توطئه های خارجی علیه سوریه
لاریجانی با بیان اینکه با گذشت بیش از یک سال شرایط سوریه مشخص تر شده است، گفت: بعد از این مدت شرایط روشن تر شد، در آن موقع عده ای به ما ایراد می گرفتند که مردم سوریه نیز مانند مردم مصر هستند.
وی افزود: ولی ما نمی گفتیم که سوریه به اصلاحات نیاز ندارد و تأکید می کردیم که با این حال نمی توان به روی توطئه های خارجی چشم بست .. اکنون پس از یک سال این توطئه ها روشن تر شده است.