العالم ـ گوناگون
بنابر گزارش رویترز، غواص 63 ساله تایلندی که بازنشسته نیروی دریایی این کشور بود، در حال تلاش برای رساندن آذوقه و نجات تیم ملی فوتبال جوانان این کشور کشته شد.
این غواص که به همراه دیگر نیروهای ارتشی و امداد و نجات تایلند مواد غذایی و دارو برای اعضای تیم ملی فوتبال جوانان این کشور می برد، با کمبود اکسیژن روبه رو شده و جان خود را از دست داد.
این غار همواره در فاصله ماههای بارانی ماه مه تا نوامبر به روی بازدیدکنندگان بسته میشود و تابلوی راهنمای مقابل این غار نیز هشدار میدهد که در ماه های ژوئیه و نوامبر، خطر سیلزدگی در آن بسیار بالاست.
12 پسر نوجوان 11 تا 16 ساله به همراه مربی 25 ساله تیم فوتبال جوانان تایلند از روز شنبه دوم تیرماه وارد غار the Tham Luang Nang Non در شمال این کشور شدند که ورودی های این غار به دلیل بالا آمدن سطح آب ناشی از سیلاب های جاری و بارش های تند موسمی بسته شد.
پس از 9 روز تلاش هزاران نفر از نیروهای امداد و نجات و ارتش تایلند به همراه نیروهایی که از کشورهای مختلف جهان برای همکاری با آنان اعزام شده بودند، دوشنبه شب آنان را زنده یافتند.
فرماندار استان «چیانگ رای» در شمال تایلند که این غار در آنجا واقع شده، گفت که غواصان نیروی دریایی این کشور همه 13 نفر را زنده یافتند.
با این وجود، به علت بارش های سیل آسا و افزایش مداوم سطح آب، امکان خروج گرفتار شدگان در غار وجود ندارد و نیروهای امداد و نجات می گویند که اعضای تیم ملی فوتبال جوانان تایلند دست کم 4 ماه برای نجات وقت لازم دارند.
در این مدت غواصان با تهیه و تدارک مواد غذایی و دارویی برای آنان و همچنین آموزش تخصصی شنا و غواصی تلاش می کنند آن ها را برای خروج از غار در چهار ماه آینده آماده کنند.
عملیات نجات جان اعضای تیم فوتبال جوانان تایلند نه تنها به یک عملیات گسترده ملی تبدیل شده بلکه گروه هایی از متخصصان کشورهای مختلف از جمله آمریکا، انگلیس، چین و استرالیا نیز برای کمک به امدادگران به آنها پیوسته بودند.
مهندسان حاضر در گروه امداد و نجات با تجهیزات پیشرفته و دستگاه های پمپ قوی، میلیون ها تن آب را از ورودی ها و تونل های تنگ و مارپیچ این غار خارج ساختند، اما این عملیات به دلیل بارش های شدید این منطقه کوهستانی به کندی پیش می رفت.
در یک هفته گذشته علاوه بر خانواده های نگران این افراد، گروه های زیادی از مردم این کشور در اطراف غار حضور یافته و با برگزاری مراسم دعا آرزوی رهایی این جوانان را داشتند.
بالاترین ترند شبکه های اجتماعی نیز در جنوب شرق آسیا متعلق به تایلند و حادثه تیم فوتبال این کشور بوده که حاکی از تاثیر پذیری افکار عمومی منطقه از این موضوع است.