چاووش اوغلو: درباره حل تنش دوجانبه با آمریکا مذاکره کردیم

جمعه 12 مرداد 1397
15:11
چاووش اوغلو: درباره حل تنش دوجانبه با آمریکا مذاکره کردیم مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه پس از مذاکره با مایک پمپئو همتای آمریکایی خود اعلام کرد که 'درباره حل تنش دوجانبه مذاکره کردیم.'

 

العالم - ترکیه

در پی محکومیت قضایی آندرو برونسون کشیش آمریکایی در ترکیه و اقدام آمریکا در تحریم دو وزیر دادگستری و کشور ترکیه، روابط واشنگتن و آنکارا به شدت پرتنش و تیره شده است.

چاووش اوغلو پس از این دیدار که امروز در حاشیه نشست وزرای امور خارجه آ.سه.آن در سنگاپور انجام شد، اعلام کرد: در این دیدار گفتیم که با زبان تهدیدآمیز و تحریم ها نتیجه ای حاصل نخواهد شد.

وی نتیجه مذاکره خود با همتای آمریکایی اش را مفید و سازنده‌ ارزیابی کرد و افزود: معتقدیم که در این زمینه به هدف خود رسیده ایم.

وی با اشاره ادامه تلاش‌ برای حل تنش میان ترکیه و آمریکا از سوی مقامات دو کشور بیان کرد: در مذاکره امروز در ارتباط با گام هایی که در راستای حل مشکلات موجود لحاظ خواهد شد، گفت و گو کردیم.

چاووش اوغلو تاکید کرد: نباید انتظار داشت که در یک دیدار، تمامی مشکلات و بحران ها حل شود و بر این اساس پس از بازگشت به کشورهای خود، به طور مشترک در این زمینه گام بر خواهیم داشت.

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت: در دیدار با وزیر خارجه آمریکا گام های آنکارا و واشنگتن در راستای تقویت مناسبات دو کشور از جمله در ارتباط با نقشه راه منبج، تشکیل گروه کاری در مورد پ.ک.ک و مساله ادلب سوریه گفت و گو کردیم.

چاووش اوغلو و پمپئو پیش از این دیدار و در دو هفته اخیر، چهار بار درباره تنش جدید به وجود آمده درباره پرونده کشیش آمریکایی زندانی در ترکیه به صورت تلفنی مذاکره کرده اند.

به گزارش ایرنا، هفته گذشته در پی محکومیت قضایی آندرو برونسون کشیش آمریکایی در ترکیه، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیامی توئیتری تهدید کرد که به دلیل بازداشت طولانی مدت این کشیش متهم به جاسوسی، ترکیه را هدف تحریم های سنگین قرار می دهد.

سارا سندرز سخنگوی کاخ سفید دو روز پیش طی مصاحبه ای اعلام کرد که واشنگتن به علت آزاد نشدن آندرو برانسون کشیش آمریکایی بازداشت شده در ترکیه، وزرای دادگستری و کشور ترکیه را تحریم می کند.

وزارت امور خارجه ترکیه در واکنش به این اقدام واشنگتن با صدور بیانیه ای اعلام کرد: ''تصمیم آمریکا در تحریم سلیمان سویلو وزیر کشور و عبدالحمید گل وزیر دادگستری ترکیه نه با اصول دولتی انطباق دارد و نه قابل تشریح با مفاهیم حقوقی و عدالت است و تنها ماهیت مداخله جویانه در سیستم حقوقی ترکیه دارد.'

بر اساس تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه این دو وزیر ترک، دارایی‌ آنها طبق اختیارات دستگاه قضایی آمریکا توقیف و مراوده تجاری با آنها ممنوع می شود.

وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه خود دولت ایالات متحده آمریکا را به انصراف از این تصمیم فرا خوانده و اعلام کرده است: به این موضع تهاجمی که هیچ مشکلی را نیز حل نخواهد کرد، بدون اتلاف وقت پاسخ متقابل خواهیم داد.

مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز در واکنش به تصمیم آمریکا در تحریم دو وزیر ترک اعلام کرد که 'اقدام آمریکا در تحریم دو وزیر ترکیه ای بدون ‌پاسخ نخواهد ماند.'

وی طی مطلبی در توئیتر خود تاکید کرد: تا زمانی که آمریکا نپذیرفته باشد که نمی تواند با این شیوه به خواسته های غیرحقوقی خود دست یابد، قادر به حل اختلافات نخواهیم بود.

عبدالحمید گل وزیر دادگستری ترکیه که از سوی آمریکا در فهرست تحریم ها قرار گرفته در واکنش به تصمیم واشنگتن برای تحریم وی، اعلام کرد در آمریکا و دیگر کشورها پولی ندارد که بلوکه شود.

همچنین محمد موش معاون حزب عدالت توسعه، انگین آلتای معاون حزب جمهوری خلق، ارکان آکچای معاون حزب حرکت ملی و یاووز آغارالی اوغلو معاون حزب نیک ترکیه با انتشار بیانیه ای مشترک در واکنش به این اقدام آمریکا اعلام کردند: ما به تهدیدهای آمریکا با همبستگی و عزم مشترک ملت خود 'نه' می گوییم.

آندرو برونسون کشیش آمریکایی در شهر ازمیر ترکیه تحت محاکمه‌ بوده و از نهم دسامبر 2016 (19 آذرماه 1395) در بازداشت موقت به سر می برد.

این کشیش آمریکایی به اتهام همکاری با کودتاگران ترکیه، همدستی با گروه های تروریستی، همکاری با گروه گولن و پ.ک.ک و نیز جاسوسی به نفع آمریکا به 35 سال زندان محکوم شده ولی حکم او قطعی نشده است.

برونسون در حال طی دوران بازداشت موقت خود بود ولی دادگاه ازمیر هفته گذشته با توجه به وضعیت جسمانی، حکم زندان وی را به حبس خانگی تبدیل کرد.

صدور این حکم و ادامه زندانی شدن این کشیش آمریکایی در ترکیه، تنش جدیدی را در روابط بین آنکارا و واشنگتن ایجاد کرد.

دادگاه کیفری شهر ازمیر ترکیه سه روز پیش درخواست وکیل این کشیش آمریکایی بازداشتی در ترکیه برای لغو حبس خانگی و ممنوعیت خروج وی از کشور را رد کرد.

دولت آمریکا در یک سال و نیم سال گذشته همواره خواهان آزادی این کشیش بوده و محاکمه وی در این مدت جزو اختلافات آنکارا و واشنگتن بوده است.

مقامات واشنگتن معتقدند که این کشیش به علت خودداری آمریکا از استرداد فتح الله گولن متهم کودتای دو سال پیش، گرو گرفته و با هدف فشار بر دولت آمریکا زندانی شده است.

0% ...

آخرین اخبار

نگرانی آمریکا از مهندسی معکوس زهپاد خود توسط ایران


هشدار مشاوران ترامپ درباره تداوم جنگ تا پایان ریاست‌جمهوری


تسلط نیروهای یمنی بر شهر «الخوخه» و پیشروی به سمت «المخاء»


حملات موشکی و پهپادی یمن به جنوب عربستان سعودی


قسام شهادت یکی از اعضای شورای نظامی خود در کرانه باختری را تسلیت گفت


از گرسنگی خاموش در غزه تا اعتراض نخبگان عراق و پرچم فلسطین در پرتغال + ویدئو


واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام: این فضاسازی‌ها بی‌اثر است


بقائی: ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت موضوعیت ندارد


بیانیه ارتش لبنان: ۷۷۰۰ مورد نقض «توافق چارچوب» توسط اسرائیل


هشدار صریح لبنان؛ مانور اسرائیل در خلأهای امنیتی جنوب


پربیننده ترین خبرها

اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


سپاه: آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


سپاه: ناوشکن های رزمی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند


سپاه: دو فروند شناور آمریکایی ، ۸ نفتکش ۱۰ کشتی هدف قرار گرفت+ فیلم


رویترز: نفت در آستانه ۱۰۰ دلاری شدن قرارگرفت


ارتفاعات «علی الطاهر» به محور نبرد مقاومت با اشغالگران تبدیل شده است+ فیلم