اولین گفتگوی مادر بن‌لادن و ناگفته‌هایی از رهبر سابق گروه تروریستی القاعده

جمعه 12 مرداد 1397
17:44
اولین گفتگوی مادر بن‌لادن و ناگفته‌هایی از رهبر سابق گروه تروریستی القاعده مادر رهبر گروه تروریستی القاعده در گفت‌وگو با یک روزنامه انگلیسی گفت که فرزندش را در اوایل جوانی با افکار افراطی شستشوی مغزی داده‌اند.

العالم- عربستان سعودی 

 با گذشت حدود ۱۷ سال از واقعه یازدهم سپتامبر می‌گذرد، همچنان خانواده «اسامه بن لادن» رهبر گروه تروریستی القاعده در جامعه سعودی نفوذ فراوانی دارند. «عالیاغانم» مادر اسامه برای نخستین‌بار با روزنامه انگلیسی گاردین گفت‌وگو کرده است.

خانواده بن‌لادن همچنان یکی از ثروتمندترین خانواده‌های عربستانی هستند و در جده حضور دارند. این را می‌توان از خانه‌ای که آنها در آن سکونت دارند متوجه شد. 

مادر بن‌لادن نخستین فرزند خود را پسری خجالتی توصیف می‌کند که وقتی در دانشگاه «ملک عبدالعزیز» در جده اقتصاد می‌خوانده، به دیدگاه‌های افراط‌گرایانه گرایش پیدا کرده است.

وی معتقد است که او در اوایل دهه 20  زندگی‌اش با کسانی آشنا شده است که او را شستشوی مغزی داده‌اند. غانم می‌گوید: «در دانشگاه او را تغییر دادند و به آدم دیگری تبدیل کردند.شما می‌توانید آن را به نوعی فرقه تعبیر کنید. آنها برای اقداماتشان پول می‌گرفتند من همیشه به او می‌گفتم که از این افراد فاصله بگیرد و او هم هیچوقت به من نمی‌گفت که چه کار می‌کند چون من را خیلی دوست داشت.»

مادر بن‌لادن از فردی به نام «عبدالعظام» یاد می‌کند که از اعضای اخوان‌المسلمین بوده و از عربستان تبعید  شده است و  مشاور معنوی اسامه بوده است.

اسامه در اوایل دهه ۱۹۸۰ برای مقابله  با  اشغال افغانستان به دست شوروی سابق  به افغانستان رفت. حسن یکی از برادران اسامه درباره وی می‌گوید: «در آن روزها هرکس او را می‌شناخت به او احترام می‌گذاشت. اوایل ما به او افتخار می‌کردیم  و حتی دولت سعودی هم با او برخورد خاص و توام با احترامی  داشت.»

خانواده بن‌لادن می‌گویند که آخرین بار اسامه را در سال۱۹۹۹ در افغانستان در مقر او خارج از قندهار دیده‌اند.

مادر بن‌لادن در خانواده‌ای از علوی‌های سوریه متولد شده است که در اواسط دهه ۱۹۵۰ به عربستان آمد و اسامه در سال ۱۹۵۷ متولد شد.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

گزارش العالم از اختتامیه یازدهمین اجلاس بین المللی مجاهدین در غربت/ مقابله با استکبار مستلزم آمادگی همه‌جانبه است +فیلم


کشور‌های عربی به پوشش جنایات صهیونیست‌ها تبدیل نشوند


نهِ بزرگ آمریکایی‌ها به جنگ؛ تحلیل نظریه‌پرداز روس از انتخابات اخیر


رهبر انقلاب: راهبرد «ایران هرچه قوی‌تر» تنها راه رسیدن به نقطۀ بازدارندگی مطلق است


رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی ؛ هدایتی در جمع سه کشتی‌گیر برتر جهان


سفر رئیس دولت موقت سوریه به ریاض؛ امضای ۱۰ توافقنامه در دستور کار


اژه‌ای: ترامپ هم در جنگ شکست خورد هم در سیاست


ترامپ در آمریکا مجازات شد؛ روایت هافینگتون‌پست از نتیجه انتخابات


کسب نخستین مدال تاریخ ووشو ایران در نخستین حضور المپیکی


بهشت یا جهنم اقتصادی؟ واقعیت تلخ زندگی سوری‌ها برخلاف روایت رسانه‌های غربی