العالم- ایران/ سیاسی
سیدرضا غلامی رییس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بازدید مستمر از آشپزخانه های مرکزی فعال در مدینه منوره همزمان با حضور حجاج خبر داد.
وی گفت: در این راستا بازدید از آشپزخانه «زین» و «دخیل» در اولویت قرار دارند.
وی افزود: کنترل بهداشت فردی کارکنان ایرانی و کارگران غیر ایرانی شاغل در آشپزخانه، کنترل فرآیند تهیه، پخت و نگهداری غذا، کنترل سیستم آبرسانی آشپزخانه، کنترل انبار و سردخانه های بالای صفر و زیر صفر، کنترل بهداشت محیطی سالن های پستایی، ظرفشویی و محل استراحت کارکنان آشپزخانه و سرویس های بهداشتی، کنترل مدیریت پسماند و پساب، کنترل هیترهای حمل غذا به هتل ها، آموزش مرتبط با بهداشت کارکنان، بهداشت موادغذایی و رعایت بهداشت محیط و بهداشت تجهیزات، از جمله برنامه های بهداشتی مورد توجه است.
غلامی با اشاره به برگزاری کلاس های آموزشی برای زائرین در مدینه منوره به طور مستمر و موضوعات ارائه شده در این کلاس ها، خاطرنشان کرد: بهداشت فردی به ویژه شستن صحیح دست با مایع صابون، بهداشت مواد غذایی مبنی بر عدم خرید مواد غذایی از مغازه ها به ویژه از دستفروشان مواد غذایی و رعایت ممنوعیت نگهداری غذای پخته شده در اتاق ها، بهداشت آب، استفاده از آب بطری جهت شرب و عدم استفاده آب سرد به ویژه یخ زده، دوش گرفتن مستمر و شستن پا به طور مرتب بعد از هر مرحله ورود به هتل، داشتن استراحت کافی جهت بهره گیری از اعمال به طور مناسب از مهمترین موضوعاتی است که در این کلاس ها به زائرین آموزش داده می شود.
وی در پایان گفت: همچنین در این کلاس ها، این آگاهی به زائرین داده می شود که در صورت مشاهده هرگونه تب، اسهال و یا علائم بیماری تنفسی، ضمن استفاده از ماسک و اجتناب از نزدیک شدن به دیگران، به نزدیکترین درمانگاه محل اقامت خود مراجعه کنند.